Провокации на гей парада във Варшава

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки
Обновена: 11 юни 2011 20:51 | 11 юни 2011 20:51,
237
Провокации на гей парада във Варшава
Снимка: БТА

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки и скандираха антигей лозунги на гейпарад във Варшава, предаде ДПА.

Демонстрантите настояваха за законни права на еднополовите двойки, по-голямо участие на правителството в борбата срещу дискриминацията и закони срещу изразите на омраза срещу хомосексуалисти.

Няколко хиляди гейове, лесбийки и техни привърженици бяха заградени с кордон от полицията, за да бъдат защитени от по-малка група от контрадемонстранти, които скандираха лозунги като "Мъж и жена: Нормално семейство".

Демонстранти на гейпарада развяваха знамена с цветовете на дъгата, танцуваха под звуците на техно музика и издигаха лозунги с надписи "Любовта не изключва".
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима".

Варшава организира гей паради от 2001 г., но хомосексуалността остава много чувствителен въпрос в предимно римокатолическата страна.

Гей паради бяха забранени през 2004 г.и 2005 г. от тогавашния кмет Лех Качински, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
20
 
13
 
! Отговори
До 33 преди 12 години
Само един *** с основно образование може да си мисли че има връзка между гей и педофил. Наистина червените са ви промили мозъците напълно.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гейове от всички страни, отпуснете се!
31
2
 
12
 
! Отговори
STAR преди 12 години
PARAD - ZA KAKVOZA DA PARADIRAT CHE SA BOLNI I IZVRATENI I DE ZATA DA SI MISLYAT CHE E NORMALNO LINE MEINTERESUVA S KOGO SE ..... NO PO DOBRE DA NE PARADIRAT S TOVA SVETAT SE E POBARKAL NA NORMALNITE HORA NE IM E LESNO
30
3
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
Ти откъде знаеш този адрес? Там ли ходиш да си пиеш кафето?
29
3
 
15
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Тези гей-паради са все едно тежко прокажени вместо да се лекуват, да се впуснат между здрави хора и да започнат да се ръкостискат с всеки един та хубаво да се заразят всички, ако е възможно. Господ да им въздаде според проявите.
28
4
 
20
 
! Отговори
до "Европа" преди 12 години
Ти гейовете ли имаш предвид под "цивилизован свят"?Интересно педофилството също ли е "цивилизован свят"?Знаеш ли че огромната част от педофилите са гейове?Защо?Дано да искаш и да можеш да си отговориш на този въпрос.А отговорът е много ***.
27
1
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Не директивите идват от Пл. България 1, НДК Административна сграда,ет. 17.
26
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гейове от всички страни, обединете се!
25
3
 
15
 
! Отговори
115 млн. деца работя преди 12 години
Вижте линка в дясно - "Около 115 милиона деца работят при опасни условия"!115 млн. деца работят и то при опасни условия!Тези деца права нямат ли? Те не са ли гордост и нямат ли гордост и право на протест? Или гордост са извратените разширени халки ?Докато някакви *** искат да се гордеят с разширени ануси и се труфят, - това е гордост и техните права трябва да величаем. Правата на най-съдрания ***!
24
4
 
13
 
! Отговори
Ев.Минчев преди 12 години
В България голяма част от гейовете се определят като такиа щото е модерно.И те просто подражават заради лентяйският начин на живот.
23
24
 
11
 
! Отговори
Европа преди 12 години
Много години ще минат преди страните от източна Европа да се изравнят с цивилизованият свят. Цели 45 години руска тирания и комунистическа промивка на мозъците са оставили трайни следи.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той самият гей парад е една провокация.Хората са искали проосто да върнат обичайният ред на нещата.Но журналистите как са го написали.Обърнали са всичко с главата на долу.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРЕСТА от нас.Зад.ниците от вас.
20
6
 
3
 
! Отговори
До всички преди 12 години
Вижте гласуването за пост.7 - това доказва,че в момента тук се вихрят петима ***.После вижте текста на пост.3 и 9.Те пък показват интелектуалното ниво на червенушковците- това само могат да измислят.Тези текстове доказват още нещо - тези червенушковци или не са чули понятието "френска любов", или жените им са седесарки, та затова БСП-съпрузите си мислят такива неща.Идва ми обаче на ум и друг въпрос: Да не би пък от "Позитано"20 да им пускат декрети на тема как е позволено да се прави секс?
19
3
 
13
 
! Отговори
Боже преди 12 години
Накъде отива света. Това да си демократ е малко изкривена представа за света като цяло. Същото важи и за комунизма, и за капитализма. Ама това си е чиста промоция на глобализацията, на мултукултурализма, на някакви гейове, които не могат да си намерят жени, на ***, които се женят за бели, на турци, които ние трябва да обичаме, на ***, които да интегрираме. Чисто проба промивка на мозъци.
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е да се организира и един хетеро парад!
17
5
 
15
 
! Отговори
БГ-блато преди 12 години
И статиите вече заемат про-гейската страна. Няма нито цитати от това което са казали националиститите, нито снимки. Европа и в частност България се управлява от прикрити и не толкова прикрити гейове. За това се организират такива паради!
16
4
 
16
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Тия журналисти от къде разбраха че ултранационалисти са хвърляли пиратките???
15
5
 
33
 
! Отговори
Бой по кратуните ! преди 12 години
Провокация е самият парад и всичките подобни на него !При това груба провокация срещу нас - хората с нормална сексуална ориентация.Никой не е длъжен да им търпи демонстрациите ! Защо ни ги навират в лицето ?! Аз като съм хетеросексуален да не съм взел да развявам член по булевардите ?!?!Айде писна ми от болни мозъци, към които трябва да проявявам някаква измислена търпимост !Който е болен да се лекува !!!Като не осъзнава, че е болен поне да не изважда болестта си на показ !!!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хвърлете им един боджак в задния двор