Албер II – до днес вечният знатен ерген

С признати две извънбрачни деца князът се жени за първи път
Обновена: 1 юли 2011 09:26 | 1 юли 2011 07:00, Елка Василева
23
Албер II – до днес вечният знатен ерген
Албер II. Снимка: Reuters

Албер II дълго време беше дискретен, свенлив, известен по-скоро като сина на митичните Грейс Кели и Рение или като брата на скандалните княгини Каролин и Стефани и най-вече спечелил си прякора вечния ерген.

На 53 години Албер II обаче се поддаде на изискванията на монакския протокол и ще се ожени след 10-годишно ухажване за Шарлийн Уитсток. Така освен първа дама на княжеството, Албер II ще осигури може би най-после и законен наследник, отбелязва сайтът на френскоезичната емисия на телевизия Евронюз.

Албер II е второто дете на митичната двойка Грейс Кели и Рение. Той е на 24 години, когато майка му загива в тежка автомобилна катастрофа. Тогава той току-що е завършил политически науки в САЩ. След тази трагедия Албер II не напуска родината си, освен когато е на официални пътувания и се готви да наследи баща си. Той е дискретен по отношение на личния си живот за разлика от публичните любовни афери на сестрите му.

През 2005 г. настъпва часът на истината за Албер II и той наследява престола след смъртта на баща си, починал след 56 години на власт. Твърди се, че през 90-те години Рение е искал да абдикира в полза на сина си заради здравословното си състояние, но не могъл да го направи, защото Албер II трябвало да бъде женен.

Албер II си остава ерген и когато наследява престола.

В качеството си на княз той е уважаван заради умението си да остане близко до народа си, заради семплото си държание и свободния си стил. Той полага неимоверни усилия и да изчисти имиджа на Монако от обвиненията, че е данъчен рай.

Още по темата

Страстен почитател на спорта, Албер II участва в ралито Париж-Дакар и няколко пъти в Олимпийските игри в отбора на Монако по бобслей. Той е специалист и по джудото, леката атлетика и ските.

Неговата основна страст обаче си остава околната среда. През 2006 г. създава фондацията на свое име, която се бори за опазването на околната среда. Същата година ръководи експедиция до Северния полюс, за да направи повече хора съпричастни към проблема с глобалното затопляне.
Въпреки дискретността си, Албер II не е безгрешен.

Доказват го двете извънбрачни деца. Днес той официално е признал бащинството си на Джасмин Грейс Ротоло, родена през 1992 г. в Палм Спрингс, Калифорния, от връзката на му с Тамара Ротоло, калифорнийска сервитьорка, която е била на почивка на Лазурния бряг, където се запознала с княза.

Второто признато дете е Александр Кост, роден през август 2003 г. в Париж от връзката на Албер II с Никол Кост, стюардеса от Того. Тези две деца обаче не могат да наследят престола.

За сватбата си Албер II казва в интервю за Евронюз, че я очаква без стрес и притеснения. Признава, че е извървял дълъг път, докато се реши да се ожени, но допълва, че това е много личен избор, който всеки прави на различна възраст, когато смята, че е готов.

Бъдещата съпруга на Албер II пък го описва като внимателен, любящ, състрадателен, но и много забавен. Шарлийн споделя за него, че е най-добрият й приятел, който й дава винаги ценни съвети и на когото тя има голямо доверие.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
desy преди 12 години
Присети се и Албер да се жени. На 50 че и отгоре и защо... чудя му се. На нищо не мяза.. излага се абсолютно.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак стара информация!Спрели са оня ден булката на летището и са я върнали,тоя плешивец имал още едно дете!!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад физиономията на княза стои мног буден мозък. Никак не го подценявайте!
19
2
 
5
 
! Отговори
Ataraksia преди 12 години
Просълзих се! Сега пак ще има тримесечна сватба.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не написаха че разликата помежду им е над 25 години,п*тката знае какъв да си хване,богат княз,сега всичко в живота и е осигурено,няма нужда да работи,същата работа като Кейт Мидълтън,безгрижни дни до края на живота си.
17
1
 
10
 
! Отговори
Gal Anonim преди 12 години
"...обвиненията, че е данъчен рай" - не виждам какво има да изчиства имиджа на Монако. По-скоро всяка държава би се притеснявала от имидж на данъчен ад. Май сте се пообъркали при превода...
16
7
 
6
 
! Отговори
pepeljashka преди 12 години
Tazi svatba e porednija primer, kak edno mlado neraboteshto i neobrazovano momiche se geni za star i debel bogatash !!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Хахахаха, добре си е Алберчо, хич не го мислете него! Пък нека да е с визия на селски месар, плешивец и прочее :)))) Коментарите отново къртят на макс :))))
14
14
 
10
 
! Отговори
ГЕЙРБер преди 12 години
Чуя ли за аристократи и ми се повръща.Мразя ги тия ***.
13
9
 
20
 
! Отговори
jena преди 12 години
ако не е крал, кой ли ще го вземе на тези години и с тази визия на селски месар....
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пожелавам на всички хора, решили да минат под венчило на този ден, дълъг и щастлив семеен живот! Що пък само на Алберчо да пожелаваме, к`во като е некъв принц.
11
4
 
14
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
принца бил клоун:)) и после се обиждат на селяци и ***:))
10
8
 
27
 
! Отговори
не е важно преди 12 години
Ако не беше син на Рение,щеше да е най незабележимият плешо на света.
9
14
 
17
 
! Отговори
Ала бала преди 12 години
Колко много излишна и никому ненужна информация за "великия" крал на великото княжество. Какъв велик спортист бил този безделник и т.н и т.н
8
5
 
13
 
! Отговори
мене преди 12 години
К`ъфе тоо месар,бе...
7
14
 
12
 
! Отговори
пинчер преди 12 години
Направо чудо? Поредният латински развратен тип. За наш срам ни поставиха под диктата на такива в Брюксел, Вашингтон и другаде. Поне да се крие вместо да парадира с това! Какво доживях? мъже да забременяват, жени да си правят мъжки органи, кучета с човешки глави и ....? Отивам да си купя нов душ за да си поливам главата всяка сутрин със студена вода, за дан е изперкам вече. Ами - честито! като се ожениш, поне и жена ти може да ти слага рога и ще е в тон с теб! Ще сте си лика и прилика.
6
5
 
18
 
! Отговори
555 преди 12 години
Симпатичен е, и наистина изглежда мил, .. за разлика от други кралски величия, които наскоро се ожениха.
5
8
 
16
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Защо не споменават нищо за интимните му връзки с мъжкия пол??? Вероятно защото няма деца от тези връзки.......
4
17
 
15
 
! Отговори
вв преди 12 години
е нЕма що, много е УбаФ :))
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симпатични са и двамата. Много щастие и дълъг семеен живот да им пожелаем!