Водолази откриха загинали в потъналия "Булгария"

Към момента са потвърдени четири жертви
Обновена: 11 юли 2011 09:16 | 11 юли 2011 07:16,
32
Водолази откриха загинали в потъналия "Булгария"
Снимка: Reuters

Спасители са открили много загинали във вътрешността на потъналия кораб „Булгария”, съобщи РИА Новости, без да уточни броят на намерените тела.

Водолази и допълнителна техника са проверили музикалната зала, ресторантите и баровете в кораба. Въпреки неблагоприятните условия, те са се спуснали осем пъти под вода през нощта, като са видели трупове в ресторанта и трюма на потъналия кораб.

Още по темата

За сега са потвърдени четири жертви след вчерашното потъване на туристическия кораб в река Волга.

До този момент са намерени телата на три жени и едно дете, съобщи представител на руското министерство на извънредните ситуации пред ИТАР-ТАСС.

По данни на министерството на борда на „Булгария“ е имало 185 души, 148 от които са били туристи. 79 души са спасени, а 102-ма са в неизвестност, като шансовете да бъдат открити оцелели са минимални.

Съгласно правилата за безопасност на борда на кораба не е  трябвало да има повече от 120 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
до31 преди 12 години
ако искаш някой, някога да взима коментарът ти под внимание , трябва да намалиш фрапиращите правописни грешки като Онищожение (унищожение*). Успех
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 27 500 години са крадяли децата страхливите Турци не са ни онищожили 7 милиона не могат да се онищожът все пак има 3 милиона и по света най малко Българи .никой не може да ни онищожи защотото боге с нас .
29
0
 
6
 
! Отговори
ИМЕТО преди 12 години
Вземете оправете статията... Името на кораба е "БЪЛГАРИЯ". А ако искате да сте максимално точни, го пишете "БОЛГАРИЯ", както е в оригинал на руски....
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Македонски селски диалект на латиница...Безценно....
27
8
 
30
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Има още един потънал кораб; ама за него не пишат...В него всичките 7 милиона са мъртви...Той също се казва "Булгария"
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хората загинали, а тия за величието на българите ми говорят. Типични промити мозъци, прости селяни и шизофреници. Сигурно се събуждате с песни на "Епизод" и вместо вестник на закуска четете Прокопий Кесарийски. Моля ви умрете.
25
1
 
5
 
! Отговори
Туктун до 22 преди 12 години
Българите са ескимоси и ядят сладолед ескимо, който в те наричат Булескимо!Айде стига тъпотии бе!Касиодор..На кой му пука!!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То образованието по Интернет води до оглупяване
23
3
 
5
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
Стига глупости бе!
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Касиодор (6 век, римски историк) пише, че Българите са стар мизийски или илирийски народ.Енодий Тицийски (473-524, епископ, придворен историк на готския крал Теодорих) също посочва, че българите са стар мизийски или илирийски народ.Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 37 "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав". Анастасий Библиотекар пояснява също така, че "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".Нима това не боде очите. Три и половина века преди Аспарух, българите не "завладяват" "всички страни по Дунав", а "обединили своето отечество, СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".То ще рече, че и тия дето са "връхлетели" и тия, дето са заварени са от един народ и са се обединили.Никъде в историята хора от различни религии не използват едни и същи гробища. Дори в 21 век, да речем в България, мюсюлманите си имат свои гробища, а християните свои. А, уж вярващите в Тангра "прабългари" на Аспарух погребват своите мъртви в гробищата на траките. Не само в непосредствена близост, а понякога дори в един и същи гроб.Аспаруховите българи строят храмове върху светилищата на траките. Мадарският конник, а също така и конникът от Мадара в Афганистан имат изумително сходство с "тракийският конник".
21
6
 
6
 
! Отговори
аз съм 19 преди 12 години
И да слагате минуси все тая. Просто малко сте чели, а сведенията за българските заселвания на Балканите преди Аспарух са факт. Нищо че пишман историци мълчат - то е щото не могат да дадат обяснение. Как ще изтълкува непредубеденият читател това:От житието на свети Климент Охридски, където се споменава следната интересна подробност за произхода му: "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи......а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия." Древният летописец го е казал точно и ясно - официално са ги наричали "мизи" или траки, но те сами себе си са наричали "българи".
20
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
"Мангалурчин с гъс" (16),ти ходил ли си там?Зная кой ви промива мозъците, но си го избийте из празните кофи това.Говорят български, много близък до нашия за твое учудване, като е малко по-мек заради руското влияние.Републиката се нарича Татарстан,само и само да не е ***.В последните си изследвания някои руски археолози пишат находките като Български,а не Татарски.Колкото и да криеш истината, тя се появява рано или късно, но ти можеш да отидеш в Кюрдистан да им обясниш те какъв език имат
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, ама това дето го пише Атила, като махнем за терористите е истина. Защото Киевска Рус е мн. преди другите рашки, а кой е бил там? След като хазарите завземат Фанагория, коя е столицата на Бат Баян? КИЕВ. Прочетете повечко. Джилки основава Волжска Б-а, но след векове. Няма чудно, че българи и украинци си приличат толкова. Вижте видът на един запорожки казак и един волжски българин - равенство. Но едните християни, другите мюсюлмани. Май не всички са приели исляма. И тия две групи твърде приличат на траките - такива каквито се смятат че са били по малкото сведения. Поне прическата една и съща, но защо не се среща у четвърти, пети и т.н. народи.Който разбере и обясни тая трако-българо-хуно-славянска история ще е истински гений. Май на четирите трябва да поставим равенство, но как е възможно?????
18
2
 
6
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Кораб е "Булгария", а не "България".
17
1
 
10
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Абе Атила, от къде са всичките тия данни в този твой сайт, който си постнал, не казвам, че не е интересен, ама ти и твойте хора или наистина сте душевно болни или сте безсмъртни и бродите по земята, че знаете такива факти, които никой, никога не е чувал!
16
13
 
6
 
! Отговори
Турчин с фес преди 12 години
Събирам доброволци да ходим да помагаме. Не се притеснявайте ако знаете само български, аз ще съм преводач, тамошните българи говорят много близък език до нашия :)
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 13Щото ако не носи името България няма да е падне ако е самолет, няма да потъне ако е кораб и т.н.Кофти, че народа има народопсихология на бито куче и вместо в тоя момент да покаже съчувствие към близките на загиналите, което е най-правилното нещо, намесва политика, името на България с отрицателен знак и пр. простотии.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ Big Bad WolfКъде намеси пак Бойко като има човешка трагедия на десетки километри от България... ***...
13
34
 
11
 
! Отговори
страдания и жертви! преди 12 години
За съжаление, всичко, което носи името "България", води до катастрофи, страдания и жертви!
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атила-манила, пий си хапчетата бе момче, виж кви ги блещиш, като пропуснеш.