Арабската лига поиска ООН да признае палестинската държава

Палестински представител призова САЩ да не налагат вето на такова решение
14 юли 2011 16:57,
48
Арабската лига поиска ООН да признае палестинската държава
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас. Снимка: Reuters

Искането на палестинците да бъдат приети в ООН ще бъде внесено в световната организация от Арабската лига, съобщи нейният ръководител Набил ал Араби в катарската столица Доха.

"Арабската лига реши да поиска от ООН да признае палестинската държава", каза пред журналисти Ал Араби, цитиран от Франс прес.

В Доха се състоя среща на Арабската лига, в която участва палестинският президент Махмуд Абас.

Арабската лига ще работи, за да издейства международна подкрепа за признаване на палестинска държава в границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим, се казва в комюнике, прочетено от Ал Араби.

Главният палестински преговарящ Саеб Еракат каза пред АФП, че 117 държави са признали палестинската държава. От името на палестинците Еракат призова вчера САЩ да оттеглят решението си да наложат вето над приемане в ООН на палестинска държава.

"Американците са ни казвали неведнъж, че ще наложат вето в Съвета за сигурност над всяко искане за приемането ни. Предупредиха ни, че ако продължим усилията в тази насока в Общото събрание на ООН, ще има последици", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
Gnusnite murshi George Bush i Kond.Rice se mnogo kefeha za nezavisimostta na Kosovo,a vij kakvi gi govorat otnosno Palestina-preduprejdenija,zaplahi,posledstvija.
6
2
 
3
 
! Отговори
Арафат преди 12 години
Мдаа, може, ама след Косово ...
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
el nino!! - ти знаеш ли от къде идват прабългарите и какви са като етнос?Проблема не е нито в арабите нито в евреите, и двата етноса са допринесли много за всичко, което днес имаме и знаем, особено арабите... проблема е в елита им - особено на евреите - евреите не са лоши хора, Ционистите са проблема, те промиват главите на евреите за да ги ползват като *** по същия начин по който нашата власт промива главите на такива като тебе да те ползва за ***...
4
3
 
6
 
! Отговори
Нова зора преди 12 години
Он-лайн изданието на вестник "Независимая газета" съобщи, че в момента Ирак води преговори със САЩ за закупуване на 36 изтребителя F-16, както и системи за противовъздушна отбрана. Това заявиха служители в правителствата на двете страни.Желанието на Багдад, е да укрепи военно-техническото сътрудничество със САЩ, за да може да се защитава въздушното пространство. От Вашингтон се надяват, че новата техника за няколко милиарда долара ще укроти амбициите на Иран в региона.
3
5
 
19
 
! Отговори
Историк преди 12 години
През 1988 година България признава независимостта на палестинската държава.
2
14
 
7
 
! Отговори
el nino!! преди 12 години
Evrei i arabi , *** po prizvanie !!
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ционистите веднага ще кихнат малко парички на костюмираните ***, наречени политици и вето пак ще има, то това е ясно...