САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин

Руският премиер подкрепи идеята за сливане на Русия и Беларус
532
САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.

"САЩ  прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Той допълни, че споразумението за дълга обявено от американския президент Барак Обама „ не е пълно и това ще доведе до забавяне вземането на по системни решения".

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.

В речта си пред  младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

Границата между Русия и Беларус е отворена от 1997 г. и гражданите на двете страни могат да пътуват свободно и да търсят работа.

В момента Беларус преживява най-тежката си икономическа криза от идването на власт преди 17 години на президента Александър Лукашенко, посочва Франс прес.

Русия отдавна настоява Беларус да пристъпи към приватизация на своята икономика, което би помогнало на Москва да придобие най-привлекателните предприятия, тъй като ЕС и САЩ наложиха санкции на режима в Минска заради разправата с опозицията след президентските избориминалата година.

Санкциите не допускат европейски или американски фирми да сключват сделки с беларуски институции или контрагенти, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
0
 
2
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Очевидно е, че ролята и значението на САЩ в света вече намаляват и ще намаляват още.САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят. Голяма част от парите ги дължат на Китай. Как ли? Ами когато американското правителство напечата ДЦК, някой ги купува, интересно е че неприятностите на Строс-Кан са започнали един месец след като той е казал че "вашингтонският консенсус се е изчерпал". Преведено на човешки, той е казал че доларът вече не може да играе роля на световна валута. Доларът няма покритие и е просто една хартийка. САЩ са *** в световната икономика, рече Путин, Чавес нарече САЩ *** за световната икономика също, Интересно,а сега и Китай го казва, (звучи като заговор петрола вече да не се продава с Долари). Това би обезценило долара до цена близка на хартията т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Да се молим САЩ да не пуснат HAARP в действие срешу Китайците, че войната, която ще запалят тоя път, ще бъде страшна. Ако се сещате, че класния ръководител на Гърците са САЩ - гледат от тях, плюскат, пият и слушат бузуки, а другите ги кредитират. Ако има по-нагли от Гърците правят стачки да не бачкат да плащат. Докато САЩ....... тези имат и военна сила и по скоро ще направят голяма война вместо да платят. САЩ никога няма да платят дълговете си защото не искат, а и да искат не могат! Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Единственият изход е САЩ да фалира и света да започне на чисто. Ако оцелее. . .
496
0
 
2
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Това може и го казва човек който е добил увереност че държавата му е икономически и военно стабилна и е фактор в света.
495
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои са тези "неамериканци"?Всички те са подали документи за американско гражданство или вече са натурализирани.
494
1
 
3
 
! Отговори
до 520 преди 12 години
Познай с какво ще летят в космоса "технологичните" хамериканци и колко ще плащат затова,защото са тарикати. А Щатите са си съвсем на прага на фалита.
493
2
 
2
 
! Отговори
Кадировць преди 12 години
РОССИЯ СИЛА - ДЕВИЗ *** :)
492
1
 
4
 
! Отговори
До 520 преди 12 години
Технологиите, които САЩ "дават" на света, са предимно разработвани от не-американци, в това число и от българи!
491
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако САЩ са ***, то Русия не знам какво е. Щатите поне дават на света технологии, а *** само смучат полезни изкопаеми и ходят по курорти да ***.А господарят им плещи глупости пред малките путлерюгендчета.
490
2
 
14
 
! Отговори
Недко Бюджедко преди 12 години
Какво ги мислите Американците ? Те имат много социални плащания , голям военен бюджет и т.н . Ще съкращават военните разходи и ще изплуват . Мислете ние тук в България , как ще се спасяваме .
489
7
 
12
 
! Отговори
До 516 преди 12 години
Всъщност България е доказателство че комунизма е развъдник на престъпници.
488
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
putin e prav i mnogo takti4en politik i voda4. toi e liceto, koeto sled perestroikata poe totalno ikonom. razsipan sauz i darzava i eto pokaza , 4e moze i ot niwoto da se zapo4ne otna4alo. stava trudno i bavno oba4e varvi kam dobroto. bg e varha na opawkata s , koqto amerika si maha za da si progonva muhite ot liceto a samata amerika e PARAZITAT po dolno ot muha
487
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
КапиталистиЧеският строй е развъдник за престъпници вземете за пример ...България ...и сами съдете ..Най крадливите политици в света и на това ............ДЕМОКРАЦИЯ ....МУ КАЖИ...КАЗВА СЕ АЙДУКОКРАЦИЯ
486
6
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Иде нов Съюз Русия Индия Китай и Бразилия....България и Украйна ще влязат първи там в тозй нов съюз....
485
0
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
мн големи икономисти имало в тая държава бе...най са ми чудни тези които се праят на разбиращи и пишат коментари от сорта на КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА СЕГА ДЪЛГА РУСИЯ ИЛИ КИТАЙ...оффф...повече от 2/3 от този дълг или около 10 трилиона $ са вътрешен дълг...мн малка част не повече от 1 трлн са Китайски инвестиции в Американски държавни книжа...така че Русофилчетата най вече да не скачат от радост че нещеш ли Америка дължи пари на целият свят най вече на Русия...и другото което е...има тука 2,3 които са написали "истинският свят е Европа" белите държави са там Американците да фалират и т.н...тва е абсолюто маломие...страните от Европа са мн зле от към дълг...Американския дълг дори не е достигнал 100% от БВП...докато има страни които този процент отдавна мина 200...Ирландия 1,352%...Великобритания 427.6%...Холандия 395.6%...Швейцария 390%...Белгия 345.6%...Дания 315.2%...Австрия 268.9%...Франция247.2%...така че нещата за Европа изглеждат доста по страшни като се има впредвид и че техният дълг е изцяло външен става още по страшно...единственото заради което се вдигна шум около САЩ е че те имат таван на този дълг...докато "Белите" държави както ги наричате от Европа нямат такъв ипри тях не се вдига шум около дълга докато не се стигне до фалит...така че не ги мислете Американците...още дълго ще си печатат доларчетата и ще си живуркат само Китай има наченки да ги настигне но няма да стане преди 2025 год. по *** е жал за Европа и то защото и ние сме в купя с тях...остаите ги Америка,Русия,Китай за тях има бъдеще еми за нас...
484
2
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
трябва да се пояснят някои неща защото виждам че някой Русофили скачат от радост и пишат простотии...мислят си едва ли не че САЩ дължи пари на Русия,Китай,Европа и т.н...Външният дълг е мярка за чуждестранните задължения на една държава, капитали и лихви, които правителството и институциите в тази държава трябва в крайна сметка да платят. Сумата включва не само правителствения дълг, но и задълженията на корпорации и физически лица към икономически субекти извън тяхната страна.В случая на САЩ задалженията са по скоро към икономически субекти вътре в страната...така че някой икономисти описват дълга на САЩ по скоро като вътрешен...а и в класацията на най-задлъжнелите нации в света САЩ е едва на 20 място просто защото дълга е около 98$ от БВП...а има държави с мн по лоши показатели...
483
10
 
7
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Ахахаххахаха, хипофизното джудже каПутко пак е на халюциногенни гъбки! Ше ме съсипе тоя малкия с лафове, хаха! За пореден път се убеждавам, че Мужикистан не е никаква държава. Да вземат мерки по-скоро Алтай, Чечения и още 7-8 поробени републики и да стават нормални държави, че кораба майка Сесесере потъва все по-надълбоко!
482
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм с десни убеждения,но не съм сляп...----------Затова пък си изключително ***...
481
7
 
8
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
""Ако небеше този мрaсен предател Горбачов който обaрка социалестическия строй с тази негова преостройка, сега щяхме да сме къде, къде по-добре. Къжете какво е сега мътно време в който властват мутри, цари безаконие, съдилищата поткрепят престъпниците и мотополистите, имаме безработни и наркомани.Samo правописните грешки на този *** 493не може да плати Горби.Русия не есъветския съюз *** червени.Мрета мама ви ***.А иначе,Путин наистина е прав: )).493 да пише по ник уфтсъ: ))
480
6
 
6
 
! Отговори
ппанцхо преди 12 години
"Хамериканския Слон - $14,6 трлн.Руското Кутре - $ 1,5 трлн.Кутрето дава десет пъти по-малко продукт, но иманахалството да нарича слона "***"..": )))слонът ,като е известно много яде и *** големи л*айна: )))Путин е прав,както вече посочих.Така мисля,твърдо.Аз съм с десни убеждения,но не съм сляп...
479
4
 
13
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Путин е абсолютно прав.Присъединявам се към 506
478
8
 
19
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Путин е прав.