САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин

Руският премиер подкрепи идеята за сливане на Русия и Беларус
532
САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.

"САЩ  прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Той допълни, че споразумението за дълга обявено от американския президент Барак Обама „ не е пълно и това ще доведе до забавяне вземането на по системни решения".

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.

В речта си пред  младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

Границата между Русия и Беларус е отворена от 1997 г. и гражданите на двете страни могат да пътуват свободно и да търсят работа.

В момента Беларус преживява най-тежката си икономическа криза от идването на власт преди 17 години на президента Александър Лукашенко, посочва Франс прес.

Русия отдавна настоява Беларус да пристъпи към приватизация на своята икономика, което би помогнало на Москва да придобие най-привлекателните предприятия, тъй като ЕС и САЩ наложиха санкции на режима в Минска заради разправата с опозицията след президентските избориминалата година.

Санкциите не допускат европейски или американски фирми да сключват сделки с беларуски институции или контрагенти, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китай скоро ще навлезе в Русия!Китай е вече могъщ и се нуждае от Сибир!Затова трябва да помагаме на Русия!!Тя е живият щит на Европа срещу китайците!
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това са клонингите на бесепе и кагебе:Хората на Алексей Петров са разследвани за натиск върху свидетел по Октопода. Заплахата идва само месец преди прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу каратиста и подчинените му за рекет и изнудване на бизнесмени. Според в. Телеграф преди десетина дни неизвестни са се опитали да ликвидират една от жертвите на бандата, основен коз на държавното обвинение срещу Петров и аверите му. Неизвестни засега лица са срязали като с нож всички болтове на носачите на лекия му автомобил. По случайност не се стигнало до катастрофа и фатален край. Чиста случайност било, че човекът решил да даде колата на сервиз преди дълъг път. Монтьорите били поразени от професионалното срязване на важните части и заявили, че повредата със сигурност е умишлена и щяла да доведе до тежък инцидент, възможно и с фатален изход. Случаят се разследва, проверяват се и алибитата на близки съратници на Петров.
35
1
 
51
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Само едно ще ви кажа...ако поискаш помощ от американец, ще се скрие в черупкта си като костенурка, а руснакът ще те хване за ръка и ще те води дори и с риск за живота си, но ще помогне...и без водка, а ако е срещу водка, просто не мога да ви опиша какво би направил...говоря ви за руската душа, на обикновения руснак, не за Путин...
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе и Русия го играе вече само на думи.То и срещу инвазията в Либия бяха, пък в ООН гласуваха с въздържал се.
33
4
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Е , и?
32
4
 
27
 
! Отговори
А сега де.... преди 12 години
САЩ са проект на Лондонските банкери и живеят с отпуснатите заеми от частната печатница наречена -Федерален резерв. USA -Дупелизци опровергайте твъдението.
31
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия е в съюз с Беларус!!хахахахахаТова им остана от Варшавския договор!Всъщност не!Беларус им беше република!Значи Русия е в съюз със себе си, поради липса на други кандидати за съюзници!!МухахахахахаЗащо ли е така?А защо ли всички бивши соцстрани са в НАТО и са съюзници на САЩ?!??!?
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От тогава българите са все надолу и назад .... откакто *** от депесе и бесепе се заиграха да разпределят порции, комисионни и договори! Добре, че на изборите 2009 тръгнахме нагоре без рязанитре шалвари, скоро и на ГОЛЯМА ЕСКУРЗИЯ ДО ДЪРЖАВАТА КЮРДИСТАН!
29
3
 
13
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
"Оказа се, че Роби Уилямс има тайни крайнолеви убеждения.Певецът вярва, че политическото движение, което апелира към безкласово общество, което функционира на принципа на общата собственост, е доста по-приемливо от капитализма.Въпреки това обаче Роби не крие, че иска да си купи Ролс-Ройс. " Май тука е пълно с такива мечтатели -комунизъм с Ролс Ройс и БМВ .еХ,МЕЧТИ....
28
1
 
22
 
! Отговори
до турчина преди 12 години
Вие Турците само на *** колело можете да идете до германия без да причините КАТАСТРОФА и да убиете 2-3 човека без дори да се издраскате
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da jivee Rusia!Smrad anadolska-van!
26
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путягин, я се скрий бе нещастнико, от вашта империя не става и *** за зеле.
25
8
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
От тогава българите са все надолу и назад !
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само пълен *** може да каже това за народа пръв пратил човек в Космоса
23
6
 
33
 
! Отговори
USA end преди 12 години
Кризата придизвикана от Американските *** е Паразитна. Дянков се опитва да направи такава и тук при нас които сме 50 години назад и 50 в страни.Путин е прав!
22
0
 
33
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Турчина на теб няма какво да ти ядът (то е отрезано), а и без това Руснаците след САЩ най-мразят вашата ***
21
32
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Злобееш , а??Колкото и да злобееш, САЩ са световна империя!А СССР се разпадна и оттогава рашъните са все надолу и назад!!
20
1
 
20
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Този Путин си мисли че ни казва нещо ново . А защо трябва да сме с някой ,толкова ли сме слаби ?
19
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В села на 40 км от Москва няма ток и никога не е имало!
18
5
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
такива като теб преди 30 години искаха да ставаме 16 република. Ами като ти се иска толкова - ти що не се слееш със САЩ - бий си камшика и се махай, никой не те е заковал. Или май те не те искат ?