Китай затвори 5000 предприятия заради опасни храни

В страната са проверени 6 милиона фирми, арестувани са 2000 души
4 авг 2011 21:04,
32
Китай затвори 5000 предприятия заради опасни храни
Снимка: Reuters

В Китай бяха арестувани 2000 души и затворени почти 5000 предприятия в операция срещу добавянето на непозволени вещества в храните, провокирана от серия скандали с безопасността на продукти, произвеждани в страната.

Операцията започна през април след поредица шокиращи случаи от светещо в тъмното месо до хлебчета с боя. Оттогава са проверени близо шест милиона фирми, свързани с производството на храни, съобщи ВВС.

Полицията е разбила много „ъндърграунд“ предприятия, произвеждали подобни продукти.

Скандалите с опасни китайски хранителни продукти сериозно накърниха доверието на потребителите през последните години, особено към млекопреработвателната индустрия.

Китайските власти сериозно затегнаха правилата по отношение на безопасността на храните, след като през 2008 г. бебешко мляко, смесено с меламин, причини смъртта на 6 деца и разболя други 300 000. Химикалът бил прибавен, за да изглежда по-високо съдържанието на протеин.

От магазини по целия свят бяха изтеглени продукти, съдържащи замърсеното мляко, и това допълнително накърни имиджа на Китай за качеството на произвежданите стоки.

По-рано тази година бяха затворени почти половината от мандрите в страната. По разпореждане на върховния съд за причиняване на смърт в резултат на замърсяване на хранителни продукти се налага смъртно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
И ние го можем ! преди 12 години
Скоро , последният българин ще хлопне кепенците , но .... няма на какво вече .
31
1
 
4
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
НИЕ ЯДЕМЕ ПО-ГОЛЕМИ *** ЗАРАДИ АЛчНИТЕ НИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ!
30
1
 
3
 
! Отговори
elle преди 12 години
да ги изпратят на америкаците ,те са техни фенове ,ако оцелят ТЕ след това -значи и за целият свят става,,ако Не...ето начин без много труд ще имат биологично оръжие в ръцете си...и в двата сличая за на кеяр
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ово е стандарт
28
0
 
7
 
! Отговори
Дребен,ситен - фъфли преди 12 години
Ако това стане тук....какви ги говоря - тука няма шанс да стане...
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислите се за много умни, виждам...Присмивайте се на китайците, ***!Скоро ще ви се дръпнат очите, защото те ще ни изкупят.Първите 100000дка земя вече са тяхно притежание.И не само те купуват земята ни.Не се присмивайте на тях, ами плачете, че ни управляват продажници!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У нас само вдигат пушилка и- нищо.
25
1
 
4
 
! Отговори
до Петров преди 12 години
България не е Китай! За тях 5000 са по малко от колкото 5 за нас.
24
0
 
23
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Ако в България затворят не 5000, а само 5 / ПЕТ / предприятия, щяха да ореват махалата - " Ама сега ли ...?", " Ще се съсипе сезона .", " Ще трябва да съкращаваме хора.", "Държавата воюва с българския честен бизнес." и др. простотии. И държавата щеше да отстъпи - както винаги. А клиента - е.и го в ***.ата!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тамън свикнах с вкуса на китайска лютеница от тиквено пюре в българска опаковка и те взеха че затвориха фабриките. Вноса на китайски хранителни стоки трябва да се забрани. 6 милиона фирми като уморят по 1 човек това прави една България.
22
0
 
9
 
! Отговори
код лайнян преди 12 години
тука в кенефия ще напълнят чантите на проверяващите с безплатно "качествено" сирене и повече никой няма да чуе нищо
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайците са копирмашинки. Тормозят си народа за да дават заем на америка. Там човека е безгласна буква. Диктатура, страхопочетание, мизерия и глад особено в котонгите(кварталите) , а в балканските села не се знае кой се родил и кой умрял, няма паспорти,няма регистри, няма осигуровки. hitech расте а народа гине
20
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
китай няма какво да яде .. цялото ..милиард и половина стадо е впрегнато .. да прави нещо.. че да се изнася ..за стотинки :) инак тука ни се пробутват басни.. как другите били зле .. и се кефят .. даже .. ПСИХИЧНО БОЛНИ АНАРХО КОМУНИ .. КИТАЙ ПРАВИ КАПИТАЛИЗЪМ БЕ .. МУХИ БЕЗГЛАВИ.. СЕГА, ЧЕ ПОЛЗВА СТАРИ НОМЕРА КАТО ВЛАГА ОТРОВИ .. ГОЛЯМ ПРАС.. НАЛИ НИ ГО ЯДЕМ НА ЛЮТЕНИЦА .. ПЪРВОМАЙКА ОФФ ЧИ ВКУСНО.. А :)
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затворили 5000, но оставили още 5 милиона! В България ако затворят 5000 фирми, може да затворим и държавата :-)
18
1
 
14
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Спокойно, китайците ще си изнесат производството в България. Ние сме с традиции още от цар Киро.
17
0
 
8
 
! Отговори
лопес преди 12 години
Голяма част от китайските стоки имат нереално ниски цени, което говори за още по нереална себестойност. Е как се постига това - незачитане на патенти, интелектуална собственост, робски труд, забранени вещества и способи за производство. *** кво им дреме , станаха първа икономическа сила, квот сме изяли изяли сме
16
3
 
9
 
! Отговори
уфффффф! преди 12 години
ами ако добавките са били от скорпиони, боболечки и червейчета 6 цвята... нормално за Китай, Бях там преди година, ако не си носех от къщи орехи, бадеми, и консерви щях да умра от глад, Всичко е със странна миризма дори плодовете и печените им ябълки. Единственото вкусно нещо бяха печените кестени в жар на багажника на колелото. Няма слънце,няма звезди, няма луна. Не отивам повече там !
15
3
 
19
 
! Отговори
Калашников преди 12 години
ЕТО - ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ!!
14
0
 
34
 
! Отговори
Аз преди 12 години
И бъдете сигурни че ще има пандела....а може би и стадион. Там не е БГ
13
4
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
комуни .. внасяте .. вмирисано доматено пюре от китай .. да тровите децата .. и ми излизате с простотии .. колко хубаво било там :)