Арестуваха бившия украински премиер Юлия Тимошенко

Мярката й за неотклонение беше променена по искане на прокуратурата
Обновена: 5 авг 2011 17:50 | 5 авг 2011 17:40, Елка Василева
47
Арестуваха бившия украински премиер Юлия Тимошенко
Снимка: Reuters

Украински съд нареди бившият премиер на страната и лидер на партията „Отечество“ Юлия Тимошенко да бъде арестувана.

Съдията от районен съд в Киев удовлетвори искането на обвинението Тимошенко да бъде задържана под стража. Прокуратурата поиска да бъде променена досегашната й мярка за неотклонение "подписка", тъй като по време на разпит на настоящия премиер Николай Азаров в качеството му на свидетел Тимошенко започна да го обвинява в корупция, докато е бил начело на данъчната администрация.

Сградата на съда е отцепена от милицията. Веднага след огласяването на решението на съда привърженици на Тимошенко започнаха да викат: „Позор! Позор!“. Около 30 милиционери влязоха в съдебната зала, за да задържат бившия премиер под стража. В съдебната сграда влязоха служители на полицейската спецчаст „Беркут“.

Още по темата

Срещу Юлия Тимошенко се води наказателно дело във връзка с подписаните през 2009 г. газови договори между Украйна и Русия. Обвиненията срещу нея са за превишаване на правомощията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 12 години
Дай боже и нашите премиери на съд!
43
2
 
6
 
! Отговори
жаго преди 12 години
тая и аз ша я вържа на пангара
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
neznam negri *** ama taq 6te q razpora kato riba
41
0
 
12
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Откога *** от Столипиново станаха българки???Това е като да кажеш, че ***, който живее в Англия, си е англичанин. *** са си ***, *** - ***. Където и да ги заведеш, пак ще си останат същите. Ти можеш да извадиш *** от Столипиново, но Столипиново от *** - никога
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ееееее много е хубава.....
39
0
 
4
 
! Отговори
Eurofighter преди 12 години
Част от параметрите на двигателите и РЛС са причините за отпадане на МиГ-35 от конкурса на Индия за нов среден многофункционален изтребител MMRCA. Тези са основните мотиви, изразени в писмото на индийското министерство на отбраната до руската експортна агенция Рособоронекспорт, за решението на Индия да отстрани от финалната фаза на конкурса руския изтребител. В частност далечината на откриване и следене на целите на руската РЛС Жук-МАЕ с активна електронна антенна решетка не покриват изискванията на индийските ВВС. Параметрите на двигателите РД-33МК на ОКБ Климов също не отговарят на изискванията на индийската страна,
38
1
 
8
 
! Отговори
Морето до 41 преди 12 години
може да им смърдим на рускините,обаче те знаят къде е яката еб*н и винаги ще идват!Просто никой не бяга от кефа.Руснаците с тези завързани на фльонга пиш*и дай им само водка и фантазии за това как ще превземат САЩ във война.Рускините знаят,че на ЮГ е истината и това се предава от майка на дъщеря!
37
1
 
9
 
! Отговори
до 37 и 39 преди 12 години
Пичове, нещо май сте от караоке бара - пробутвате спомени по картинки, май...Беше време, когато руснаците, в т.ч. и рускините идваха тук като в Европа. Сега имат кинти да ни купят и да ни продадат. Скоро ще спрат и да идват, защото им смърдиме на кимизарник. Дебелият портфейл не търпи менташкия алкохол и просташките свалки, за които идват недое*бани скандинавки, англичанки и германки. Май красивите рускини ще ви останат само в мокрите сънища на комплексарските тикви... ;)
36
1
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
..... Прав си братле !!! Ама много си прав..!!! Само тези дето не ги познават , не знаят какви помиярки и *** са .... Алкохол и секс-- това е смисъла не живота им....А, 38-- ами този чикиджя не е виждал друга жена освем майка си !!!
35
2
 
9
 
! Отговори
VAJNO преди 12 години
ZAPOMNETE EDNO-RUSNACI I UKRAINCI VSE TAQ SA LEKOVERNA PAPLA4,KAKVOTO I DA VI GOVORQT JENITE IM SA K U R V I ! NQMA RUSKINQ DETO ZA 4A6A VODKA DA NE SI DADE 4ERVOTO ZA OPLOJDANE
34
0
 
2
 
! Отговори
elnino преди 12 години
Tazi gnusna svinya, shte luska parketa v kiliite! Kradliva pachavra, shte ima da lapa bastunite na lesbiite v pandelataa!!
33
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
Към 31 - нещата май вървят към обединение с Русия и създаване на нов Евроазиатски съюз.
32
1
 
2
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
4ukal li si ukrainka
31
2
 
4
 
! Отговори
Б.Б. преди 12 години
Невъзможно е да си превиша правомощията. Нали съм всемогъщ.
30
10
 
5
 
! Отговори
AHHAHAH преди 12 години
ТИПИЧНА УКРАИНСКА ***
29
15
 
8
 
! Отговори
Когато му дойде врем преди 12 години
А бе какво пак ревете? Рано или късно Украйна,Грузия,Беларус всичкото ще е в НАТО! Няма измъкване.Сега с тоя Янукович,само могат да отложат за известно време неизбежното! Грузия и без Осетия и Абхазия пак ще е в НАТО! Лукашенко както върви май собствените му господари от кремъл ще му бутнат стола, с което ще направят огромна услуга на Европа и САЩ - беларус след време също ще е натовски....Всяко нещо с времето си!
28
5
 
25
 
! Отговори
Чичо преди 12 години
И тя, и Юшченко, и оня хобот Саакашвили, са от "технологичния брак" на приятеля им Дж. У. Буш - младши. Употребени и изоставени поради непригодност. Когато ти наливат кинти и те бутат да правиш мръсно на Русия, трябва да се сетиш, че американците нямат приятели, а само интереси. Когато стане напечено, те никога не са зад *** си. Справка - авантюрата през 1961 в Куба в "Залива на прасетата" и грузинската полюция в С. Осетия. И Украйна беше пълен провал на янките, а Юлка ще плаща сметката..
27
5
 
10
 
! Отговори
Гошо Хубавеца преди 12 години
Тая и аз бих я арестувал, ама да беше по- млада.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обинението твърди, че не е искала да направи *** на сегашния премиер и президент на страната. Какво нахалство! Така да пренебрегва първите 2 к*ра на Украйна! Да не би да си мечтае за другаря Путин? За Медведев едва ли... или за Обама.
25
7
 
5
 
! Отговори
Бабушка преди 12 години
Че съм простачка ама! Аз си мислех,че тази ***-демократка вече си излежава десетгодишната присъда , а тя още не била влязла в затвора.