В Куба празнуваха рождения ден на Кастро

Бившият лидер чукна 85 извън светлината на прожекторите
13 авг 2011 13:34,
74
В Куба празнуваха рождения ден на Кастро
Снимка: Reuters

Фидел Кастро отбеляза 85-ия си рожден ден далеч от светлините на прожекторите и без много шум, предаде Асошиейтед прес.

Нямаше официално обявени тържество по случай годишнината на човека, превърнал се в символ на кубинската революция, но в Хавана отбелязаха подобаващо празника.

Двайсетина изпълнители от Латинска Америка, сред които световноизвестната певица Омара Портуондо, участваха в концерт в столицата.

Бившият кубински лидер не се появи на концерта в негова чест и това не бе учудващо, тъй като той много рядко има вече публични изяви, откакто се оттегли от властта през 2006 г.

На концерта в театър "Карл Маркс" не присъства и брат му Раул, на когото той предаде властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: рожден денФидел Кастро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
А за колко пари можеш да си намериш работа? Стигат ли ти да живееш като като плейбой и да можеш да вкусиш от всичко което си изброил? Надали.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе кой знае как го обичат кубинците? Колкото ние навремето Тато, всичко беше зорлем - и празненства и чествания...
29
8
 
4
 
! Отговори
истината преди 12 години
много скоро като пукне диктатора долен ще празнуват истински и от сърце.
28
2
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Нямаме личности, нямаме дела - в това е трагедията.
27
2
 
6
 
! Отговори
76 преди 12 години
Ами имаме ли личности в България? Освен Митьо Пищова,Лорд Ев.Минчев и подобни ,трябва тях да увековечим,то други не виждам.Може и за разкош да сложим Костов,Доган,Станишев,Първанов,Кунева и т.п.
26
2
 
9
 
! Отговори
до Анонимен преди 12 години
За мен Латинска Америка ще си остане страна,която е с много ценности.Хората може да са по-бедни,но по-човечни.Човещината не се измерва със банковата сметка,а за някои хора това е по-важно.Няма лошо да си богат но в БГ богат значи,че си крадец,убиец,мошеник.Защото зад всичките тия ваши пари стоят много човешки жертви.И Костовци,Мостовци и подобни си спат със чистата съвест,че са невинни.
25
3
 
10
 
! Отговори
Някъв от България преди 12 години
Последните мерки на правителството на Буш от декември 2006 г. забраняват на американските компании да предлагат Интернет услуги на Куба. Когато кубински гражданин иска да се свърже с Google, получава отговор, че тази услуга не се предлага за Куба. Забраняват на компанията Saint - Jude износа на пейсмейкъри за деца за Куба, забраняват достъпа на кубинските издатели до Панаира на книгата в Порто Рико. Пак през декември 2006 г.Не Кастро иска да нямат благини кубинците , а неговите врагагове!
24
3
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 36 - Снощи по новините дадоха единственото училище на Балканите по каменоделство /което е българско/. Един от учениците спомена, че от 20 години насам в училището не е постъпила нито една поръчка за изработване на паметник на някого /било то политик, учен,идеолог, реформатор, или какъвто и да е/. Тези години в историята ще са празни години - нищо велико несътворено, нищо стойностно, което да бъде увековечено... Част от историята на България - с празни страници... Тъжно е Странджа, много даже!
23
2
 
7
 
! Отговори
99 преди 12 години
Много ми са чудни тия американци.Все искат да ги убиват и преследват,а нито една държава до сега,не ги е нападнала.Тъй като гледам историята все те правят инвазии по света.Виетнам,Афгатистан,Ирак,Косово,Япония.Нека американците да посочат една държава в света,която е влязла със оръжие в страната им и е раздавала правосъдие.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гумена лодка с извънбордов струва повече от запазен Мерседес в Куба...сете се защо
21
4
 
8
 
! Отговори
88 преди 12 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ.ТОВА СЕ НАРИЧА ЛИДЕР.ЯДАХА ХЛЯБ И СОЛ.ЕНБАРГО-МЕНБАРГО ЗАПАЗИХА СИ НАЦИЯТА ГОРЕ-ДОЛУ ЧИТАВА И ЧИСТА.ТОВА Е ЛИДЕР ДА НЕ СЕ ОГЪВА ПОД ЧУЖДИ ВЛИЯНИЯ ,А ДА СИ УВАЖАВА НАРОДА.ЗАЩО ДА Е ТИРАНИН?АМЕРИКА КОЯТО ОКОПИРА СВЕТА НЕ Е ЛИ ПО-ГОЛЯМ ТИРАНИН.КОГА КУБА Е НАПАДНАЛА ДРУГА ДЪРЖАВА?
20
2
 
1
 
! Отговори
naftalin преди 12 години
Lili Ivanova,Fidel Kasro,Stojanka Mutafova ,MargaretTacher ,Simeon Sakskoburgotski,Kaloiancev,...........................
19
11
 
6
 
! Отговори
иван манафа преди 12 години
ПРАЗНУВАТ ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ А ГО ПРОКЛИНАТ ИСКРЕНО ТОЯ ТЕРОРИСТ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ТИРАНИН.МАЛКО МУ ОСТАВА ....
18
3
 
3
 
! Отговори
Strike преди 12 години
Щом няма видео значи не е добре здравословно лидера,иначе машината не прави компромис ?
17
5
 
7
 
! Отговори
К. преди 12 години
На тези *** съвсем са им омекнали краката, щом и на панаирите в тяхна чест вече не се радват. Иначе типично по комунистически: като млади вярват в "идеите" и режат глави на поразия, на стари години започват да се съмняват и тогава се вижда, че са просто едни никакви човечета, без вяра в каквото и да било, без уважения към другия. Да вървят в Ада, откъде всъщност са изпълзели!
16
6
 
14
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Слушала съм му реч по време на гостуване в България преди много години. С нея ме впечатли, с нея го запомних, и го уважавам до ден-днешен / не само заради нея/. Бог нека продължи годините му!
15
8
 
15
 
! Отговори
ANTI AMERIKA преди 12 години
БРАВО КАСТРО ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ, УСПЯ ДА ОПАЗИШ КУБА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПРОСТОТИЙ
14
12
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
не, не е. за разлика от роднините ти разстреляни като кучета по времето на комунизма. хахахаха да пикая на гроба им. или на онези *** вашите роднини, които са се бъхтели като кучета в трудовите лагери и след това са били използвани за храна на прасетата в белене. хехехехе.
13
11
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛА преди 12 години
ТОЯ БОЛШЕВИШКИ НЕРЕЗ НЕ Е ЛИ ПУКНАЛ ВЕЧЕ.АДА ГО ОЧАКВА.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хохох странжака се покри като мишка. какво стана синко, амй храната ти дойде в повечко. хахаха аре у лево балък