Самолетът на Ердоган закачи пистата с крило

Няма пострадали сред пътниците, но машината е сериозно пострадала
Обновена: 19 авг 2011 14:54 | 19 авг 2011 14:53, Елка Василева
471
Самолетът на Ердоган закачи пистата с крило
Ердоган и съпругата му слизат от самолета на летището в Могадишо. Снимка: Reuters

Самолетът, на борда на който са били премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган и семейството му, се е наклонил при кацане на международното летище в сомалийската столица Могадишо и е закачил пистата с крило. Това предаде АП, като се позова на турските медии.

Няма пострадали сред пътниците в самолета, между които са били депутати, бизнесмени, журналисти и артисти.
 
Наклоняването и стържещият звук при кацането обаче са предизвикали паника сред пасажерите.

Ердоган пристигна в Сомалия, за да посети пунктове за хуманитарна помощ и да открие в Сомалия турски лагер на Червения полумесец,  както и полева болница, пише РИА Новости.

На самолета на Turkish Airlines трябва да бъде извършен сериозен ремонт и турската делегация няма да може да се върне обратно с него. Не се съобщава с каква машина възнамерява да пътува за родината си турският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
Радикал: Срамът за Турция заради убийството на италианската художничкаРим/Анкара. Турският печат отразява срама за Турция от зверското изнасилване и убийството в провинция Коджаели на италианката Пипа Бака, тръгнала на поход на мира на автостоп от Милано до Палестина, а италианската преса обръща внимание на дълбокото съжаление за случая в Турция, пише днес вестник Радикал. Изнасилването и убийството на 33-годишната италианка дълбоко повлия върху общественото мнение и в двете страни. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган не си спести възхвалите към подхода и поведението на роднините на Пипа Бака, което за него е много повече от всякакви други оценки по случая. Ердоган посочи, че не може да намери думи, за да изрази дълбоката си покруса, посочва всекидневникът.Агенция Фокус припомня:В края на миналата седмица турският печат оповести, че италианска художничка, тръгнала на "поход на мира" на автостоп, е открита мъртва в околностите на турската провинция Коджаели. Става въпрос за Джузепина Паскуалино ди Маринео - художничка от Милано, известна като Пипа Бака, открита мъртва в гориста местност край село Тавшанлъ, околия Гебзе, провинция Коджаели. 33-годишната представителка на италианското изкуство е тръгнала на 8 март 2008 г. заедно с приятелката си Силвия Моро, и двете облечени в булчински дрехи, от Милано на поход на мира. Двете италианки са искали да стигнат на автостоп през балканските страни и Турция до Тел Авив. На 19 март двете са се разделили и по различни маршрути са планирали да се срещнат отново в Бейрут. Но Пипа Бака за последен път е била видяна в Гебзе на 31 март, след което е обявена за изчезнала. Полицията в Коджаели предприема издирване и след разпити на свидетели, които са я видели за последно, е открито тялото й. При аутопсията в болница в Коджаели е установено, че смъртта е настъпила преди 10-11 дни, констатиран е бил също напреднал стадий на разлагане на трупа. В Турция веднага пристигнаха сестрата на италианката и други нейни роднини.
356
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
Сюлейман паша успява да влезе с бой в Стара Загора. Градът е опожарен до основи, а християнското население поголовно изклано. Кланетата и погромът от 1877 г. в Стара Загора са дело на редовна турска армия и башибозук, командвани от Сюлейман паша. Избити са между 14 и 15 хил. души. Други над 1000 са отведени в робство. Кървавата баня продължава 60 часа. Ако в Баташката църква са изклани около 1900 българи, то в старозагорската Света Троица и двора й, са били избити над 2500 души. А някои от труповете останали прави, защото след като били обезглавени, нямало къде да паднат, описват по-късно малцината останали живи очевидци страдалческата смърт на невинните си съграждани. Войниците на Сюлейман паша безчинстват и в околните села по долината ва р. Тунджа. Само в църквата на с. Любенова махала са изклани 1013 души, а други 1387 са посечени на селските улици. В Нова Загора са изклани и изгорени близо 4 хил. души, като 70 % от къщите на хората в града са били превърнати в пепел.
355
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
Закон от 1934 година, който забранява граждани на Турция от нетурска националност да носят своите етнически фамилии. Въз основа на него Конституционният съд на Турция през юли 2011 год. отказа на етнически асириец да си смени фамилията чрез съда.
354
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
Величието на народите не се измерва с броя на населението и големината на територията, а с това какво е дал или направил за света даден народ. Oсновните белези на дадена цивилизация за да е такава са: 1. Собствен език наложен на други по мирен път 2. Собствена писменост на база езика 3. Налагане и разпространение на културни ценности по мирен път 4. Наличие на други народи приели горните три неща. Какво от тези неща е направила днешна Турция.
353
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
Турция сред най-съдените страни в СтрасбургЕвропейският съд за правата на човека в Страсбург през 2010 година е издал 228 осъдителни присъди срещу Турция за нарушение на човешките права.Присъдите са главно за липсата на ефективни средства за правна защита в Турция и за нарушения на правата за личната собственост. Според статистиките по брой на осъдителните присъди Турция е на първо място сред десетте най-съдени държави в Европа през 2010 година.
352
0
 
1
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
както пише големият турски историк проф. Ялчън Кючюк: "Преди 700 години Осман закла чичо си и създаде новата империя ... и оттогава само войни и дворцови кланета..." А една цивилизация се гради върху човешките ценности и най-вече върху културния и социален напредък на хората, които я създават. Османлиите открадват азбуката и религията на арабите, епосите и рисунките на персите - и всичко това се събира на едно-единствено място - в тясното обкръжение на падишаха, неговите наследници и везири и, естествено, в многоезичните хареми на турската аристокрация. За милионите обикновени поданици на империята се строят джамии, текета, мостове и чешми, които доста трудно могат да се посочат като цивилизационни знаци и от най-предубедените историци и пропагандисти на неоосманското възкръсване.
351
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Ожули му са главато от местене от крачол в крачол. Хайде, булгаромангалино, ти продължавай да си ломотиш там. Но едно нещо не забравяй - не шавай много, да няма пак яко газене!
350
1
 
1
 
! Отговори
до 372 преди 12 години
Още от онзи черен за човечеството ден когато кракът им за първи път стъпи на европейска земя, те са олицетворение на най-нехуманния човешки вид. Където и да са се появявали, навсякъде са оставяли след себе си широка кървава диря и където и да е прониквало тяхното господство, цивилизацията е загивала и изчезвала. Навсякъде те представляват власт на грубата сила в противоположност на властта, основана на закони.Уилям Гладстон
349
0
 
1
 
! Отговори
до 372 преди 12 години
Тези писма са взети от историята на И. В. Европитски, стр.69, пазеща се в бившата обществена библиотека в Петербург.В същата се намира дословния оригинален текст на предложението на султан Ахмед IV до Запорожските казаци.Така също и дословния отговор на запорожците.От тези документи гениалния руски художник Репин е нарисувал прочутата картина "Запорците пишат писмо на турския султан".ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА АХМЕДАз, султана, син на Мохамед, на бога и на слънцето и на луната, внук и наместник божи, владетел македонски, вавилонски и на ерусалимското царство, на великата пирамида на Египет, цар на царете, владетел на владетелите, необикновен рицар, от никого непобеждаван, непреклонен пазител на гроба господен, почитател на самия бог, велик застъпник на християните, заповядвам ви запорожци и казаци да се предадете доброволно, без всякаква съпротива, защото аз от вашите нападения не се страхувам.ОТГОВОР НА ЗАПОРОЖЦИТЕТи султане, дяволе турски, на проклетия дявол брат и другар, на самия Луцифер секретар, какъв си, дявол те взел рицар, щом като не можеш с голо дупе таралеж да убиеш.Дявола ***, войската ти яде.Няма ти *** сине да подчиниш на своята власт християните.От твоята войска ние не се боим.С вода и земя ще се бием с тебе дваж и триж проклети сине.Да ти *** мамата, македонски саламджия, вавилонски готвач, ерусалимски скопец, александрийски самотник, арменска ***, татарски разбойник, хамеински котарак, съблазнителен дупедавец на този и на онзи свят, на самия дявол внук и на нашия *** закачалка, свинска муцуно, кобилешко дупе, улично куче, да ти *** майката.Ето така ти отговарят запорожците.Ти не си достоен и *** християнска да храниш и пасеш.За всичко-целуни ни по ***!И. В. Сирко,Всички запорожци подписал
348
1
 
1
 
! Отговори
до 372 преди 12 години
Черквата с черепите в Батак е най-високата стена между Турция и ЕС. Няма как да се прескочи. Българите помнят. И не само те. И никакви турски сапунки няма да изтрият тази памет.
347
1
 
1
 
! Отговори
до 372 преди 12 години
Още дълги години ще продължава тази омраза срещу турците.Основите са в черните страници на турската история.Те не могат и не трябва да се забравят.
346
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Хайде, не се звери много, да не спретна една ловджийска бригада, та да резпердушат великата ти Булгаромангалия барабар с могъщата и армия.
345
1
 
1
 
! Отговори
до 368 преди 12 години
Християните в Турция - на изчезванеМного християни напускат страната, също и защото са непосредствено застрашени. Повечето християни избират бягството по политически причини или поради липсата на икономически перспективи. Само една цифра: преди 100 години 25 процента от населението на Турция е било християнско. Сега християните съставляват само 0,2 процента, казва епископ Шиндехюте.Със своята мащабна инициатива в подкрепа на преследвани по света християни германската протестантска църква дава ясен сигнал. Но на страни като Турция, Египет и Индонезия обаче, които минават за партньори на Запада, никак не са им приятни критики по техен адрес поради преследването на християни.
344
1
 
1
 
! Отговори
до 368 преди 12 години
Основното нежелание на западняците за влизането на Турция в Европа идва от невъзможността на се интегрират турските емигранти в техните общества.Турция единствената страна сред мюсюлманските страни, която е обединила велико турския национализъм ( етническото и национално турско самосъзнание) с исляма ,помпа ги от най ранна възраст им промива мозъците и това прави невъзможно интергарцията на турците в Европа. А тези страни казват ясно на своите чужденци, че трябва да се интегрират, за да получат работа и живеят нормално. Исляма е коренно различна религия от християнството и е в основата на друга култура и цивилизация- ислямската. Разликата между християнството е исляма е огромно пред всичко в противопоставянето на половете. Християнство проповядва РАВЕНСТВО между половете, исляма проповядва НЕРАВЕНСТВО Това прави автоматично исляма по ниска цивилизация и култура, точно това западняците отчитат защото са висока материална и духовна култура на основата на християнството. По-ниската култура никога не е разбирала по-високата и се е стремяла да я унищожи материално и като човешки ресурси. За това селджуците, когато идват на Балканите и намират България в една изключително висок стадий на развитието на културата си спрямо други части на Европа и нищо друго не правят освен материално да я унищожат и избият човешките ресурси. Мюсюлманите не могат да живеят мирно като мнозинство в една държава, те правят всичко да изтребят друговерниците-малцинството, за това сега Европа се пълни с прокудени християни от Египет ,Сирия, Ливан, Турция и прочее. Мюсюлманите могт да живеят мирно само като са малцинство. Влизането на Турция ще донесе огромна маса мюсюлмани в Европа, които не мога да се интегрират и ще създават огромни неприятности на европейците,плюс и тяхната агресивност на национална и религиозна почва.
343
1
 
1
 
! Отговори
до 366 преди 12 години
Може да има всякаква дипломация. Факт е, че момичетата рядко ги пращат на училище и служат за разплод и да вършат домакинската работа. Ако беше жена и живееше в Турция, вероятно нямаше да бъдеш особено щастлива. Родовите им обичаи, жененето на децата, много преди да са пораснали на какво ти говори? А относно сближаването с Русия, никак не се лъжи. Турция не е силна и никак нее лесно да се сближиш с лъва (Русия). Това е само външна поза, зад която покритие няма. Сближаването с Иран дърпа Турция само назад. Иран иска да я използва като троянски кон, нищо повече. Иран е не по-малко жесток, от колкото е бил в средновековието. Иран не би имал нищо против Турция да влезе в неговите територии, както е било преди 1000 години например. Понеже се вързваш(те) на елементарни трикове, ще ти кажа какво сели турската външна политика: осъзнали сте, че без парите на Европа, Турция много бавно (с поколения напред) ще се развива. Трябват ви и технологии и знания. За това играта е: аз (Турция) ще се правя на недостъпна, защото някои страни в Европа не ме искат в ЕС, та дано те отстъпят предвид собствените им страхове от тероризма. Но вместо да мисли така, Турция трябва да се вземе в ръце и да покаже отговорно държане към всичките си граждани. Да направи среща с кюрдите, да им даде повее права, дори вътрешно самоуправление. Само така ще покаже, че е израснала и в мисленето си и само така ЕС ще я приеме, без последващо да трябва ЕС да и решава вътрешните и проблеми.Не си забравяйте историята, в която си пише с кой сте се били, кой ви е клал и защо сте бягали от него. Тези, които си забравят историята, са обречени да я повторят.
342
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 365 - Че да не е палила и да не се разголвала! Това да не ти е Булгаромангалия!
341
1
 
1
 
! Отговори
до 363 преди 12 години
Мюсюлманин от Пакистан застреля шестте си дъщери, защото според него са опозорили семейството му. Бащата подозирал две от тях, на 14 и 16 години, че имали връзка с момчета от квартала, където живеели, а другите ги прикривали. Поклонникът на Аллаха строил децата в една от стаите на дома си и ги убил пред очите на майка им. По-късно бил арестуван и пред следователите обяснил, че не се разкайва за действията си и би ги повторил, "ако трябва"... Всичко това е следствие от нормите на ислямския закон, Шериата, който поставя представителките на нежния пол в крайно неравностойно положение спрямо мъжете. Подобни случаи на варварско отношение към жените имаше неведнъж и в Турция, която все повече се отдалечава от светските устои, наложени от първия й президент Мустафа Кемал Ататюрк. Неотдавна в югоизточните райони на страната друг поклонник на Шериата уби дъщеря си с камъни, заради това, че е била жертва на изнасилване. В редица ислямски държави наказанието за провинили се, или дори за невинни жени, е заравянето им в пръст до главата, след което те се подлагат на нечовешки инквизиции и се убиват с тояги или камъни.
340
0
 
1
 
! Отговори
до 363 преди 12 години
В автобус в центъра на Истанбул една 19-годишна девойка получава тежък удар в лицето от непознат мъж , защото била с разголени крака. В Анадола една жена е бита, защото запалила цигара през Рамадана.
339
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Само да ти спестя малко труд - вече дори не ти и чета копи-пейстовете, защото стана много банален с тях. Кога можеш да съставяш смислени изречения, ела пак при чичко си Ястреб да си лафим пак харно-харно. Хайде със здраве чоджуум!
338
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 353 - Нещо много си объркан чоджуум. Турция не ти е Булгаромангалия, да зависи от ЕС или НАТО. Тя е достатъчно силна да си решава сама за себе си какво да прави, къде да го прави и как да го прави. Не се надявай много-много, че НАТО или ЕС ще ти помага. Това са типични коментари на *** хлапета, де се надяват все на някой по-голям батко да им спасява дупенцето. Правилото е много просто - не се *** с Турция! Иначе болката и миризмата ще е непоносима!