Най-малко 40 души са убити в ожесточени сражения в Сана

Стотици други са ранени в различни квартали на йеменската столица
Обновена: 24 сеп 2011 17:40 | 24 сеп 2011 17:40,
7
Най-малко 40 души са убити в ожесточени сражения в Сана
Снимка: Reuters

Най-малко 40 души са убити днес в ожесточени сражения между привърженици и опоненти на йеменския президент Али Абдула Салех в столицата Сана, съобщиха организатори на опозиционните протести, цитирани от Франс прес.

Стотици други са ранени в различни столични квартали, включително на централния "Площад на промяната", бастион на протестите. Там са убити и 11 войници от силите на режима, минали на страната на опозицията, заяви член на нейния организационен комитет.

Насилието отново обхвана йеменската столица, след като вчера президентът Салех изненадващо се завърна в страната. Той бе на тримесечно лечение в Саудитска Арабия, след като бе ранен при покушение на 3 юни.

Днешните сражения увеличиха до 172 броя на загиналите от началото на новата протестна вълна в Сана миналата неделя, уточни АФП.

17 души са убити, а 55 – ранени по време на атаката, предприета тази нощ от йеменската армия срещу "Площада на промяната", където лагеруват протестиращи с искания за оставка на президента Салех, съобщиха по-рано днес медицински източници в Йемен.

Вчера държавният глава призова за примирие между военните, верни на режима – по-специално Републиканската гвардия, командвана от сина му Ахмед, и Първа бронирана дивизия, присъединила се към протеста. Снощи обаче битките бяха подновени с още по-голяма сила, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека НАТО и САЩ да бомбардират. Тогава жертвите ще са 30 000. Какво се оплаквате от няколко убити. Като дойдат новите колонизатори с ракетите и бомбите тогава ще видите кво се казва геноцид.
6
1
 
2
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
А така комунистите охраняват и пазят Киравия като Кадафи - геноцитСега трябва ОНН да гласува военна намеса за насилието и медииното затъмнение
5
4
 
9
 
! Отговори
Цар Киро преди 12 години
*** работи.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia bradatite ot iztoka savsem izperkuliasaha. kvo iskat korana gi darzi v shah i kvoto i da pravjat po-losho shte stava, a ne po-dobro.
3
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
аз говоря за сирийският народ (научи се да четеш,ако не можеш без очила)...... тея от йемен също са храбри
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къв сирииски народ ве иемен отвори атласа и виж каде се намира сана
1
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 12 години
БРАВО НА СИРИЙСКИЯТ НАРОД,НИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕН ЕДИННИ КАТО ТЯХ ДА СМАЖИМЕ *** И КОРУМПИРАНИТЕ КУКЛИ