Кадафи е убит

Бившият либийски лидер е починал от раните си
Обновена: 20 окт 2011 17:20 | 20 окт 2011 15:14,
375
Кадафи е убит
Снимка: Reuters

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи е починал от раните, които е получил при залавянето си близо до град Сирт. Това съобщи пред Ройтерс Абдел Маджид, високопоставен представител на Преходния национален съвет.

Телевизия „Ал Джазира“ показа първите снимки на мъртвия Муамар Кадафи, направени с мобилен телефон.

На снимките се вижда окървавеното лице на Кадафи, когото влачат към автомобил.

По-рано Абдел Маджид съобщи, че Кадафи е пленен и ранен в двата крака, докато се опитвал да избяга с конвой от автомобили, който е бил атакуван от военни самолети на НАТО.

„Кадафи е бил ранен и в главата. Имало е стрелба срещу него и хората му и той почина“, каза Маджид.

Тялото на Кадафи е отнесено на тайно място от съображения за сигурност, каза пред Ройтерс друг представител на Преходния съвет - Мохамед Абдел Кафи.

За момента няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
20 окт 2011 14:37
142
Арестувани са няколко души от обкръжението на Кадафи. Сред тях са неговият син полковник Мутасим, шефът на разузнаването Абдал ас Сенуси и прессекретарят на Кадафи Муса Ибрахим.

Убит е министърът на отбраната на сваления режим Абу Бакър Юнис Джабър.

Войната в Либия, започнала през февруари тази година, приключи със смъртта на Муамар Кадафи. Това заяви премиерът на Италия Силвио Берлускони.

„Всички агенции съобщават за смъртта на Кадафи. Войната приключи“, каза Берлускони пред италиански журналисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ubiha edin dostoen 4ovek.tova be6e prestuplenie sre6tu durgavata i li4n0stta na edin ot njakolkoto politici s dostoinstvo v dne6no vreme.
356
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko go machaha triabvashe poveche da gledame .
355
1
 
15
 
! Отговори
sisi преди 12 години
ne e trqbvalo da go obivat taka
354
0
 
17
 
! Отговори
ROZA преди 12 години
A ZA6TO TOVA VSI4KO DA NE E FARS.KADAFI E IMAL 4 4OVEKA TAKA NARE4ENI BLIZNACI, V MOMENT KATO TOIA DA USPEE DA SE POKRIE ,KAKTO NAPRAVO BIN LADEN.AZ MISLIA ,4E E TAKA.KADAFI NE E TOLKOVA GLUPAV ,4E DA SE OSTAVI D BADE UBIT KATO AGNE.
353
0
 
16
 
! Отговори
PRAVDA преди 12 години
Spored men ne triabva6e da go ubivat,a da otide na sad i da otgovaria za bez4instvata si,kakto se slu4i s drugite diktatori.
352
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"УБИЙСТВОТО Е ЧИСТА ПОДДЕЛКА"360, другарю, тука не сме в рашка, а в България. Като искаш да говориш на *** - айде да не няма, стягай бохчата за сибир. :) Разбирам, че като българомразец изпитваш дива злоба, задето мъчителя на нашите медици беше претрепан като бясно куче. Кво да се прави, Бог прощава, НАТО - не. )))
351
1
 
14
 
! Отговори
D преди 12 години
tova e nai-noviat VIC :)
350
2
 
16
 
! Отговори
ДА ПОЧИВА В МИР преди 12 години
НОВА ЕРА В АРАБСКИЯТ СВЯТ .
349
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,гадна ,миризлива *** гушна ли букета най после.
348
0
 
15
 
! Отговори
Петрол или Вода ? преди 12 години
Проекта GMR ! Това ли е причината ????
347
7
 
27
 
! Отговори
НЕ Е УБИТ КАДАФИТО преди 12 години
ВИЖТЕ КАДАФИТО ГОРЕ НА ИСТИНСКОТО ФОТО, СРАВНИХ ГО С ДРУГИ ПО РАНШНИ СНИМКИ, ИМА НОС КАТО ПИРАМИДА ТЛЪСТА АРАБСКА, А ТРУПА Е С ЕВРОПЕЙСКИ ВИД, УБИЙСТВОТО Е ЧИСТА ПОДДЕЛКА, ВСЕ ПАК 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА СКРИВАТ ПОЛКОВНИКА И СИНОВЕТЕ, А ПЪК И ХИЛЪРИТО, ТРЯБВА ДА ИМА МАНГИЗИ ЗА КОЗМЕТИКА!!!
346
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИЖТЕ КАДАФИТО ГОРЕ НА ИСТИНСКОТО ФОТО, СРАВНИХ ГО С ДРУГИ ПО РАНШНИ СНИМКИ, ИМА НОС КАТО ПИРАМИДА ТЛЪСТА АРАБСКА, А ТРУПА Е С ЕВРОПЕЙСКИ ВИД, УБИЙСТВОТО Е ЧИСТА ПОДДЕЛКА, ВСЕ ПАК 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА СКРИВАТ ПОЛКОВНИКА И СИНОВЕТЕ А ПЪК И ХИЛЪРИТО, ТРЯБВА ДА ИМА МАНГИЗИ ЗА КОЗМЕТИКА!!!
345
8
 
35
 
! Отговори
Георги преди 12 години
За Америка контрола на нефта е въпрос на оцеляване, за да крепят обезцененият долар! Защото, ако не лиши от енергийни източници Китай, Индия, Бразилия и други бързо развиващи се страни Америка фалирва съвсем скоро. Не е въпроса да заграби петрола Америка, а другите да нямат петрол!!!Най-ефикасния начин да решиш вътрешнита си политически и икономически проблеми е като разпалиш война. Историята го е доказала. Американската "демокрация" се управлява от корпоративни същества, които са нито държавнически, нито хуманни и въобще не им пука за "човешките права". Няма талибани, маниаци и фанатици - има послушни и непослушни на Вашингтон!Какви Корани, какви Ислями...... Тука става дума за световната мутра - САЩ!Ето и Войната, САЩ са пред фалит и пак войната ще отвлече на хората вниманието от истината!Крайно време е народа на САЩ да спре тая лудост, ако това не стане в най-скоро време, ще започне Третата Световна Война..........и майка ни жална тогава!!!Главната цел на Изроденият Еврейски Елит на САЩ е да заличи Европа от картата на света, Либия и Иран са само предястието.......!
344
0
 
22
 
! Отговори
boro преди 12 години
Не е убит,преди малко го видях по Витошка.
343
10
 
42
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Лицемерни Американски и Европедерасти! Скапани агресори златолюбци! Изсипват бомби над мирното население и говорят за хуманитарна помощ! ООН показа с това си дело ,че не е легитимна. Това организация на ощетяващите нации. Съвета за сигурност гласува каквото каже Вашингтон и Тел Авив. Първо насъсквате хората, а после зовете за цивилизованост!? Разделяй и владей! NATO постигнаха целта си. Сега анархията в Либия ще е чудовищна с тази въоръжена ***! Започва невероятен батак - едно племе ще дава нефт на Франция, друго на Англия, трето на Америка. Ше убиват, изнасилават и грабят в името на висша цел Демокрацията ! Тези ДЕМОКРАТИ налагат мир с огън и меч. Да се радваме, че нямаме природни богатства иначе щяха да дойдат и у нас да освободят угнетените РОМИ от нас лошите БЪЛГАРИ.БРАВО НА НАТО- РАЗСИПАХА ОЩЕ ЕДНА СТАБИЛНА И БОГАТА ДЪРЖАВА. СЕГА ИДВАТ НОВИЯТ ВИД"ДЕМОКРАЦИЯ"
342
12
 
21
 
! Отговори
Следва .... преди 12 години
Сега е ред на иранския главоч и сирийския ***.
341
0
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Рано или късно всеки си получава заслуженото. Едно не може да му се отрече - каза, че няма да избяга и ще умре в страната си и го направи за разлика от другите оядени арабски плъхове.
340
6
 
24
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
БРАВО НА ЛИБИЙСКИЯ НАРОД!
339
17
 
53
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да го прости и вечная память!Един истински мъж, държавник, герой, мъченик на каузата на живота си. Каза, че ще умре каато войник-мъченик, и го изпълни.А вие сте *** и злобни местни ***.
338
34
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каддафи не може да бъде убит коплета жалки! Той живее в сърцата на милиони!