Мирният план за Сирия е под въпрос

15 души са убити днес. Активисти обявиха, че режимът е в криза
Обновена: 4 ное 2011 22:10 | 4 ное 2011 22:08,
5
Мирният план за Сирия е под въпрос
Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха днес 15 демонстранти и дезертьори от армията, предаде ДПА, като се позова на съобщения на активисти.

Ръководителят на опозиционния Сирийски национален съвет Бурхан Галиун каза, че Арабската лига "трябва да се откаже от надеждите си", че режимът на президента Башар ал Асад ще сътрудничи за уреждане на конфликта.

"Ясно е, че сирийският режим е неспособен да приложи какъвто и да е план. Той е в истинска криза", заяви Галиун пред тв канал "Ал Джазира".

Още по темата

Западни страни, оглавявани от САЩ, предупредиха, че през последните два дни от Сирия идват обезкуражаващи новини след съобщенията, че вчера и днес са били убити 33 цивилни.

От базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права казаха, че провинция Хомс е била подложена на артилерийски обстрел през последните 24 часа. Официалната сирийска информационна агенция САНА отрече, че днес е имало смъртни случаи.


Одобреният в сряда в Кайро мирен план на Арабската лига предвижда спиране на насилието в Сирия, освобождаване на арестуваните демонстранти, изтегляне на армията от гражданските зони и осигуряване на свободен достъп на чуждестранните медии в Сирия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
4
 
! Отговори
long john преди 12 години
До 3Не слагай целият САЩ като едно цяло под общ знаменател. 90% от населението са добри и най-обикновени бачкатори, потънали в дългове и проблеми. За бой и гьоса им е мръснишкото ръководство, подчинено на шепа алчни бандити. Но това не е целият народ. Хората и там започнаха да се усещат, въпреки мощната медийна пропагандна дезинформация. Винаги съм казвал, че глобалната революция трябва да тръгне от Америка за да има истинска промяна. Да няма подставени лица обаче и сред "революционерите"!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ръката, която въоръжи ***-мародери в Либия, е същата, която изпраща пари и оръжие на терористите от "Братя-мюсюлмани", за да безчинстват из сирийските градове.
2
3
 
7
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Гоце Тиква пращайте лодката Дръзки и подводниците - агентурните картончета от ДС че и вашия режим е застрашен !Безконтролно и незаконно следене на граждани в България и охраняване и чадър над олигархията като Киро Японеца - Манголюба ДС - Р. Овч. и Валю Джакузито , Тарантула Дохчева и Хотел 1 , и стотици знайни и незнайни герой на комунистическото дело а - човекът българин е под геноцид с минимална заплата и 3лв гориво от спонсора на МВР Валю Златен - А Манс си бачкат на частно при олигархията
1
5
 
9
 
! Отговори
bobix преди 12 години
То и в либия никой не беше убиван, но така дезинформираха западните медии, докато постигнат одобрението на обществото за военна операция. Изтъркан номер.