Пратиха писмо бомба до шефа на Дойче банк

Подозрителният плик бил засечен при сортиране на пощата
Обновена: 8 дек 2011 08:08 | 8 дек 2011 08:08,
12
Пратиха писмо бомба до шефа на Дойче банк
Централата на Дойче банк във Франкфурт. Снимка: Reuters

Германската полиция разследва подозрителен плик, изпратен дo Йозеф Акерман, изпълнителен директор на Дойче банк - най-голямата банка в Германия, съобщи говорител на банката, цитиран от АП. 

Πакетът бил засечен вчера по обяд в отдела за сортиране на пощата в централата на Дойче банк във Франкфурт. Полицията потвърди, че е бил намерен "подозрителен плик" сред пощата в централата на банката, но отказа да съобщи всякакви подробности, докато трае разследването. 

Уплахата бе достатъчна, за да се обърнат германските власти за помощ към Нюйоркското полицейско управление, съобщи неговият говорител Пол Браун.

Браун повдигна завесата, като каза, че писмо бомба, съдържащо експлозив и шрапнел и адресирано до Акерман, е било засечено при рентгеново сканиране в пощенския отдел на банката. Той добави, че в адреса на подателя е фигурирала Европейската централна банка.

Централата на банката е само на две преки от тази на Дойче банк, през парк, в който активисти от движението "Окупирай Франкфурт" са разпънали палатките си. Браун каза още, че нюйорксата полиция е изпратила патрули до клоновете на Дойче банк в Ню Йорк и е разпратила предупреждения до банките из града "просто като предпазна мярка." 

Акерман е лицето на капитализма в Германия и е един от малцината високопоставени мениджъри, които са неизменно придружавани от бодигардове, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. 63-годишният швейцарец е първият чужденец, оглавявал водещата финансова институция на Германия. Хвалят го, че е превърнал Дойче банк в "глобален шампион" с пазарна стойност от почти 28 милиарда евро и над 102 000 служители.

Акерман трябва да се оттегли през май след почти десетгодишен престой начело на банката. Той е най-скъпоплатеният изпълнителен директор сред германските финансови компании - доходите му през 2010 г. са били 9 милиона евро.

Акерман е известен по света и с ролята си на председател на Института по международни финанси - лобистка група на банкери, преговаряла за приноса на частния сектор в спасителния план за Гърция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
krasos преди 12 години
9 милиона евро законни, а колко незаконни и от далавери никой не казва. Но Господ гледа !!! А и все още не съм видял катафалка с ремарке...
11
1
 
13
 
! Отговори
гниди бе преди 12 години
е що са му 9 000 000 на година.това е кощунство и безсмислено.сбъркана е цялата система, заради е такива алчни чички сега седим 4 година в криза.аз изкарвам по 350 евро на месец ама всеки ден си се разхождам из природата с любимото ми куче и черпя от света това което този сдухан чичка не може да вземе от живота и с 9 000 000 000 000 000 евро. мерси за такъв живот свързан с напрежение, бетонни офиси самолетни полети и костюмчета, щом не можеш да седнеш на дадена полянка без охрана.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвратителни сме- всички трябва да са бедни и смотани, за да ги харесваме!
9
0
 
2
 
! Отговори
misionera преди 12 години
Demek pojizneno eee Bulgario,Bulgario za tebe te umrqha,no zashto li za kakvo li.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mnogo zawistliwci w tozi forum. Za6to wie ne stanete i na 1/8 bogata6 ot Ackerman, 4e da widite kak se trupa kapital. Iskat se mnogo ka4estwa, ne samo pisane na klawiatura pred kompa. Wseki bogat, dajte da go gyrmim i da go pliuem, 4e e ne6to powe4e ot nas.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами историята се пофтаря. За фашистките режими това....
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво толкова?Нагласили му фойерверки за Нова Година!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми много ясно че бомба ще му пратят, какво да му пратят друго? Много се разглезиха богаташите в Германия откакто няма Баадер-Майнхоф и други градски партизански движения. Всички богаташи - на оня свят за Коледа!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе богат ли е, пиши го враг на народа!КПСС-БКП!!!!!!!!!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Осама преди 12 години
Всъщност пакета е бил за Дянков.
2
1
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Пфу!Аматьорчета! Едно време RAF ги трепеше мръсните кръвопийци като бълхи!
1
2
 
18
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Да де, "Окупирай Уолстрийт" са виновни за всички злини по света, вече и бомби пращат ... съшито е с бели конци всичко, ама айде ...