Балони носят чорапи в Северна Корея

От Южна Корея и друг път са пращали така необходими вещи
Обновена: 29 яну 2012 10:09 | 29 яну 2012 10:09,
79
Балони носят чорапи в Северна Корея
Снимка: БТА
Южнокорейски активисти вдигнаха във въздуха гигантски балони, които пренасят кутии с чорапи за Северна Корея, предаде Асошиейтед прес. 
 
Активистите изразиха надежда, че техните сънародници от комунистическия Север ще могат да обуят чорапите или да ги разменят срещу храна през тази тежка зима.
 
Видеоматериал по телевизия Асошиейтед прес показа как пет запълнени с хелий балона се издигат над наблюдателния пункт Паджу край строго охраняваната граница. 
 
Активисти от Южна Корея са използвали и преди балони, за да изпращат на север антикомунистически позиви.
 
Пхенян винаги остро е заклеймявал изпращането на позиви, но е премълчавал за пратките по въздуха на вещи от първа необходимост, посочва АП. 
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До госпожиците от МВР службите! Проблемът е сериозен - от психични разстройства и ментални увреждания вече страдат 38,2% от европейците. В изследването е участвала и България. Болни или по-точно луди са близо 160 000 българи. Всеки може в трамвая да види хора, които говорят на себе си. Те са по-леките случаи. По време на криза най-чести са тревожните разстройства и депресиите. Та затова госпожици, вземайте мерки навреме. Ето няколко безплатни съвета от стар комунист:- Препоръчително е всеки човек да си намери занимание, което да му носи приятни усещания. Напуснете психичния институт на МВР-то.- Правете редовно секс. Разбира се, с подходящия човек и с чувство на любов. Не и срещу пари! Може да се стигне до изкривявания на психиката.
54
4
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Не приемат чужденци, иначе бих отишъл. Друга идея да имаш? Това си знаете - *** там , *** онам. Идете вие в Южна Корея, там приемат всякакви *** сигурно.
53
2
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
не говорим за рай ,а за истина така че не обръщай листа , СК е под санкции но хората се справят , Аз писах спрямо положението в нашата мила стра , не обичам такима като тебе които не четат това което се пише , не обичат истината и заклеймяват всяко нещо написано без да помислят грам
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54Ами прав ти път в този рай Северна Корея.
51
2
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Ха ха, не можеш да повярваш а ? Това е защото си ограничен, ти сигурно си мислиш, че в Северна корея не са виждали комп.
50
2
 
8
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
50 за твое огромно съжаление е истина а населението им се умеличава а не намалява , не се прави на дете за да не разбираш че това тук на снимката и статията е пропаганда в американски кух стил за ***, колко кашончета виждаш ???? колко е населението на СК ????явно евтината холивудска продукция минава тук там .... разодтното е че все повече хора започват да осъзнават истината ....
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52Най добрите - дрън дрън ! Мяра нямате в лъжите и манипулациите.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според министерството на отбраната на Южна Корея, през 2004 КНДР е обучила 500 хакери за военни цели, а компютърните експерти на КНДР са едни от най-добрите в света. Предполага се, че кибер-атаката, блокирала десетки американски и южнокорейски правителствени уебсайтове през юли 2009, е осъществена от севернокорейски хакери.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, нека навържем националните предатели и да ги пратим в КНДР, там да си развиват тезисите срещу комунизма. Севернокорейците ще се погрижат за тях.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46, това със "изхранва" ако беше вярно, южнокорейците нямаше да си хабят балоните - не сте в час! Статията е точно по този проблем. Опитайте се да мислите - не е трудно!
45
0
 
3
 
! Отговори
освободител преди 12 години
47 ти вясвал ли си се въобще в Москва , нямаш си на идея какъв град е това
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 19 - Глад, мизерия и циврене за горещо любимия Вожд(Боко *** ли?)! Това е живота в Северна Корея, доколкото това е живот. Що ли не експедираме всички *** с балони за Северна Корея, че аман от *** ! Ето поредното доказателство за умствената деградаци на Психарския институт на МВР. Желанието за луксозен начин на живот, за собствен апартамент или за скъпоструващи пътувания на фона на финансовата криза поставят българите в стрес и те отключват тревожно разстройство или депресия. Затова психиатричните клиники у нас приемат все повече пациенти с тези диагнози, показват наблюденията на специалистите от последните месеци. Това съобщи пред Труд проф. Иван Миланов от столичната университетска болница Св. Наум (на 4-ти км).Изводите от неговата практика и на колегите му се потвърждават от проучване, направено сред 27-те страни членки на ЕС, Швейцария, Исландия и Норвегия. Според него от психични разстройства и ментални увреждания вече страдат 38,2% от европейците. В изследването е участвала и България. Наколко години по-рано (т.е. през 2005-а) засегнатите от ментални проблеми на Стария континент са били 27,4%.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е добра идея - можем да навържем ***, червени еколози и пребоядисани социалисте на балони и да ги пуснем, пък накаде задуха вятъра - я Корея, я Москва - да се порадват на достиженията на камунизЪма си.
42
2
 
12
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
въпрос към мистър Дянков- как Северна Корея подържа над милионна армия във време на криза, на световни санкции , отрязана от оста на злото САЩ и НАТО , подържа ядрено оръжие и изхранва цялото си население което не намалява а се увеличава , а богата държава членка на ЕС и НАТО , дупеща се на целия свят за един грош като България с такъв невероятен биещ се в гърдите и спасител икономист е на последно място във всичко и народа и е гладен ..... и без армия !!!???
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей не измряха ли вече тези комунистически зомбита!?...Друже от Симеоново, излез от школата на МВР-то и прочети малко новини. САЩ и ЕС са фалирали, Япония и тя затъна. Единствената мощна икономика е комунистически Китай произвежда половината стоки по света...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корейската цивилизация е една от най-старите в света, и съществува вече над 5 000 години. Голяма част от културното наследство на КНДР и Република Корея се е формирало при съществуването на най-могъщата корейска държава Чосон, царство от 1392 до 1897, и после империя до 1910.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Образованието в Северна Корея е на много високо ниво. Нивото на грамотност сред населението е 99% едно от най-високите в света, по високо от това на държави като Франция, Белгия и Австрия. Всички нива на образование са задължителни и безплатни. Към тях се причислява и детска градина (общо две години). След завършването ѝ следва началното училище, което е 4 години, а после гимназия (6 години). След това учениците могат да избират между специализирано училище, колеж или обучение в университет, които могат да траят от 2 до 6 години. Управляващите се стремят към прилагане на традиционни методи на възпитание, но и наблягат на т. нар. неоконфуцианско течение, което синтезира традиционните конфуциански ценности с тези на даоизма и будизма. Подобно на други тоталитарни страни, образователната система се обръща голямо внимание на политическото и идеологическо обучение. През 1977 Ким Ир Сен написва своите Тезиси за Социалистическото Образование, в които се казва следното: Само на основата на стабилно политическо и идеологическо образование могат да бъдат успешни техническото и научно образоване, както и физическата култура на народа. В резултат на това се е развила система на балансирано политическо и академично обучение. В академичен аспект се набляга най-много на корейския език, математиката, физическото възпитание, музиката и рисуването, а в идеологически специалните предмети .
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да сравним трабанта КНДР с мерцедеса БългарияПрез 1989 г. КНДР има 19 000 000 население, през 2011 г. 26 000 000 млн. , прогнозите за 2045 са 34 000 000 млн. Населението на КНДР е много чисто расово , от най-хомогенните в света, етнически и езиково. На практика, там няма ***, малцинствата са китайци, японци и виетнамци. Армията им е 1.2 млн. , разполагат с ядрено оръжие и междуконтинентални балистически ракети. Произвеждат 10 пъти повече стомана и въглища от Южна Корея. През 1989 г. НРБ има 8 700 000 млн. население, през 2011 г. РБ вече е само 7 300 000 млн. , прогнозите за 2045 са 3-4 000 000. Населението е разнородно,с големи малцинствени групи, с влиятелни *** и турски партии. Армията е 26 000, със старо натовско и руско въоръжение(белгийската фрегата Дръзки е на 50 години!). Индустрията е разрушена, развиват се услугите - банкови офиси, погребални агенции, аптеки, заложни къщи и игрални домове.
37
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Оставете Северна Корея - свалете бинокъла и се огледайте ТУК какво става.... На всичко отгоре - никой не дава, всеки гледа да вземе....
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най добре да ги привържем за балистични ракети и да ги изпратим скорострелно към Северна Корея.