Трагедия в Швейцария! 28 убити при автобусна катастрофа

Всички жертви са белгийци, 22 от починалите са деца
Обновена: 14 мар 2012 07:59 | 14 мар 2012 07:55, Красимир Ангелов
66
Трагедия в Швейцария! 28 убити при автобусна катастрофа
Снимка: Reuters

Двайсет и осем белгийски туристи, сред които 22 деца, загинаха при катастрофа на автобуса им в Швейцария, съобщи полицията в Алпийската страна, цитирана от Ройтерс.

Автобусът, превозващ 52 души, се блъснал в стената на тунел в кантона Валис, на границата с Италия тази нощ, когато се връщал в Белгия.

В следствие на удара 28 души са загинали, а други са ранени. На този етап полицията в Швейцария не е оповестила повече подробности за тежкия пътен инцидент.

В превозното средство са пътували два класа с ученици от градовете Ломел и Хеверлее във фламандската част на Белгия.  Учениците се връщали у дома след зимна ваканция във Вал д'Анивие, съобщи Франс прес, като се позовава на швейцарската агенция СДА-АТС.

Двамата шофьори също са загинали. Ранените са приети в четири болници в кантона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
48
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Ужасна трагедия ! Бог да ги прости ! Междувпрочем автобуса е най-опасното превозно средство. Поради своята конструкция с големи странични стъкла надстройката/пътническия салон/ има малка якост и здравина. При катастрофа лесно се разрушава и това води до тежки и смъртоносни наранявания на пътниците. Освен това за разлика от леките автомобили няма предпазни колани и възд.възглавници.
19
9
 
5
 
! Отговори
от 16 преди 12 години
Да съм казал, че не е трагедия ?! Да съм казал, че не ме жал за загиналите и за техните близки ?! Толкова сте зле и ограничени, че няма на къде.. Хейтъри сте всички до един тук.. Няма да се оправите нито вие нито скапаната ни държава..
18
2
 
39
 
! Отговори
torlak преди 12 години
бог да ги прости ...... с нищо не може да се утешът родителите на тези деца ...това е мъка ...голяма мъка ...сещам се и за трагедията с българските деца край лима в черна гора ....не може да се забрави ...в такива моменти се питам къде евселенската космическата справедливост ...............
17
1
 
34
 
! Отговори
От Глобъл пост преди 12 години
Бог да прости децата! Били са около 12-годишни..., има още 24 деца ранени, помощ оказват над 300 спасители. Пътували са в 3 автобуса, наети от християнска група (the bus was one of three hired by a Christian group). Подозира се, че в катастрофата има намесено и друго превозно средство. Горките родители, Бог да им даде сили!
16
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости дечицата - няма по-голяма трагедия и наказание от това да надживееш детето си. Доказателството, че подобна по мащаби трагедия може да се случи и в развита и богата държава - никой не е застрахован.
15
2
 
23
 
! Отговори
:) преди 12 години
леле ама толкова осветен тунел с маркировка не се сещам да има в Бг.трагедии стават по цял свят лошо е когато децата пострадат трагедия
14
3
 
32
 
! Отговори
Чвор преди 12 години
Бог да прости невинните душички...Само да вметна - добре е редакторите да изключват коментарите под такива новини.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много лоша новина.Боже пази!
12
1
 
28
 
! Отговори
днес преди 12 години
ужасна трагедия...защо децата...защо?
11
1
 
25
 
! Отговори
съни преди 12 години
ужас!родителите дано имат сили
10
10
 
18
 
! Отговори
от 12 преди 12 години
Защо да не съм добре ?!Вие сте много добре нали ?! Никой никога не говори за Швейцария, обаче стане ли трагедия изведнъж всички съчувстват... ревът и какво ли не.Никой никога не говори за Уйтни, Джексън и прочие обаче умрат ли цяла България за 1 ден стават най-върлите фенове... Аз ли не съм добре ?! Аз ли съм лицемер ?!От къде знаеш, че това не е моят начин да съчувствам на някой ?! Всеки скърби по различен начин...Но в никакъв случай не съм ЛИЦЕМЕР !!!
9
5
 
29
 
! Отговори
nemo преди 12 години
номер12 ! ти си много *** човек.....
8
2
 
75
 
! Отговори
с. преди 12 години
Жалко за загиналите!Дано почиват в мир!За пореден път се убеждавам,че тука е пълно с *** ***,които се опитват да блеснат с *** малоумие дори и при такива трагедии!Колко ли жалък животец трябва да имаш за да избиваш комплекси по тоя начин!?
7
3
 
56
 
! Отговори
Ico преди 12 години
Съболезнования.На най-големия си враг немога да пожелая такава трагедия.
6
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трагедия! Тежко на родителите на загиналите деца. На никого не пожелавам да сподели подобна участ. А коментаторите по-надолу, които решиха да "точат" остроумието си на подобна трагедия, са срам за всеки един народ.
5
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези, които плюят, когато в Бг се случи подобно нещо и обвиняват наляво надясно: такива нещастия има навсякъде по света. И при идеални магистрали и осветени тунели...Мир на праха им! Дано оцелелите се въсзтановят. Трагедията е голяма - повечето са деца.
4
3
 
83
 
! Отговори
гост преди 12 години
Бог да ги прости! Навсякъде стават трагедии, дори в най-развитите и независими държави! Да не започнем пак да намесваме ББ и ЦЦ. Съболезнования и много сили на родителите и близките!
3
80
 
6
 
! Отговори
тнн преди 12 години
Да бяха пътували с влак
2
1
 
84
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Крайно неприятно............. подсеща ме за един Бг автобус преди години
1
2
 
116
 
! Отговори
! преди 12 години
Боже, какъв ужас... Съболезнования...