"Отмина времето, когато НАТО и САЩ налагаха условията си на света"

Ахмадинеджад заяви, че Алиансът цели съживяване на колониализма
26 мар 2012 16:52, Елка Василева
61
"Отмина времето, когато НАТО и САЩ налагаха условията си на света"
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: архив, Reuters

Минало е времето, когато НАТО и САЩ можеха да диктуват условията си на света, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от Ройтерс.

"НАТО и САЩ трябва да променят политиката си, защото времето, когато те налагаха условия си на света, отмина", каза Махмуд Ахмадинеджад в реч на конференция в столицата на Таджикистан, посветена на афганистанската икономика.

Според него непостоянството и нестабилността в отношенията между НАТО и Пакистан само ще нарастват. Призовавайки за незабавно изтегляне на чуждите сили от Афганистан, той заяви, че главната причина за трудностите в света е целта да бъде съживен колониализмът.

"Целият проблем е в НАТО и политиката на страните членки на НАТО, целяща съживяване на колониализма", заяви той.

По отношение на Афганистан Ахмадинеджад подчерта, че основната причина на трудностите на тази страна е присъствието на афганистанска земя на силите на НАТО, най-вече на американските сили, предаде Франс прес.

На конференцията в Душанбе присъстват лидери на съседни на Афганистан страни. На форума участва и американска делегация, ръководена от заместник държавния секретар Робърт Блейк, предаде Франс прес.

Докато говореше Ахмадинеджад, Блейк прикани американската делегация да напусне залата.

На форума президентът на Афганистан Хамид Карзай изрази надежда за по-тясно сътрудничество между страните в региона с цел постигане на мир и политическа и икономическа стабилност, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ние разработихме национална стратегия за развитие, която обхваща не само Афганистан, но и целия регион и в рамките на реализацията на тази стратегия се откриха пътища и врати и пред съседните на Афганистан страни. Това вече позволи значително увеличение на търговията и на транзита на товари", посочи Карзай.

Той допълни, че властите на Афганистан подкрепят регионални проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, транспорта. "Ние напълно поддържаме такива регионални проекти като газопровода, свързващ Туркменистан, Афганистан, Пакистан и Индия", каза Карзай, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
5
 
! Отговори
* преди 12 години
Тук президента им е в грешка. Само с едно "щракване на пръстите" и офанзивата срещу Иран започва и това не е война, която персите биха могли да спечелят. Със сигурност биха дали сериозен отпор, но ще загубят една евентуална война. Има една стара приказка, че в една лъжа има поне 50% истина, така че на везните от едната страна са тъмни ядрени амбиции от страна на Иран и жаждата за петрол от страна на американците.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най точният политик ,ние ще си мечтаем за нещо подобно.
19
4
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Тулски ,бате от тоя арабин никой етнически българин не е видял нищо лошо. Обаче от САЩ се постараха да ебнат майката на милата ни родина и продължават да го правят. Тъй че някак си на българите ни изглеждат по-симпатични хора като Ахмадинеджад отколкото Уорлик и ко.
18
15
 
3
 
! Отговори
Тони Монтана преди 12 години
То и Садам и Кадафи така говореха ама накрая САЩ им видя сметкатъ сега и на тоя персиец му е време да окачи бесилото.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно че ще отмине времето на САЩ със скапаната си политика в Европа и още по скапаната политика на Балканския пулостров наречена Геноцит наще мръводи да им лижат гъзовете още.
16
2
 
12
 
! Отговори
bg преди 12 години
Amerikanskija komandir 4e bude Antihrista.Spored Bibliata ne Rusia,a USA e imperiata na zloto.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
янките одат само там где има ПЕТРОЛ.-и налагат техната" демокрация".
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е С ИРАНСКИЯ НАРОД СРЕЩУ ЦИОНИСКИТЕ КРАДЛИВИИЗРОДИ И ТЕХНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ - УПРАВЛЕНСКИ СЛУГИНАЖ НА ЗАПАД И В САЩ
13
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не би персите да са стъпили на марс ,че те да налагат условия ?
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA PERSIA !
11
3
 
5
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
ДО МАШИНГЪН..Незнам но на теб май яко са ти се запушили и двете пушки..Не е възпитано да обиждаш така..Извини ме за шегата ми ако съм те обидил с нея..
10
6
 
6
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
ДО МАШИНГЪН..Братко лесно е тръгвай за там..като гледам на такъв като теб ще ти хареса ..пускай брада ..после сонетче ако знаеш какво означава..Без тия двете неща недей заминава нямаш шанс!!!Хахахахахха
9
5
 
38
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Тина е абсолютно права. Турция и Албания са американските фигури на балканите. Славяните винаги и преди и сега са техни основни врагове, независимо дали нашите им лижат задниците, американската политика винаги ще бъде за унищожаване на славяните. А ако може и да прокарат повече араби в Европа, за да я премахнат като конкурент - още по-добре. Американците винаги са искали да съсипят стария континент - най-вече заради историята и културата му, която им напомня, че нямат корени.
8
27
 
7
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Иска му се на този брадатия амуджа но няма да стане..сигурно и тук трябва да убиваме жените си с камъни..Много скоро ще му затворят устата на тоя фанатик!!!Чудя се на Вас българските медий защо ни занимавате с такива брадасяли и избягали от джунглата..не съм наясно..
7
7
 
36
 
! Отговори
Tina преди 12 години
7-ми, точно американците налагат хегемонията на Турция на Балканите и буквално са ни договорили за тяхна колония.Така, че и ти се замисли...
6
5
 
29
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
нашите не са ***, те са просто евреи или еврейски пионки. като си изберем да ни управляват българи тогава можем да съдим какви са "нашите".
5
8
 
27
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Да е жив и здрав, пак да го изберат!
4
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предпочитам да съм американска колония, отколкото мюслмански вилает .. внимавайте на кого се кланяте защото който не помни историята я повтаря ;)
3
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НАТО и САЩ трябва да променят политиката си, защото времето, когато те налагаха условия си на света, отмина" това е достойно за нобелова награда. Персите са смел народ, не *** като нашите.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той е там заради газопровода , но афагнистанеца смята друго , игра се игра както се казва