Уволниха френски журналист, обидил новата първа дама

"Спете, с когото трябва", препоръчал той на жените
Обновена: 10 май 2012 07:49 | 10 май 2012 07:41,
55
Уволниха френски журналист, обидил новата първа дама
Снимка: Reuters

Журналист от френската телевизия Ер Те Ел беше уволнен заради скандален коментар по адрес на приятелката нановоизбрания френски президент Франсоа Оланд - Валери Трирвильор, пише в. "Фигаро". 

В акаунта си в Twitter Пиер Салвиак, спортен коментатор и специалист по ръгби, е написал: "На всички мои посестрими препоръчвам да спят, с когото трябва, и така ще имат един ден шанс да станат първи дами." 

След появата на препоръката в  Twitter акаунтът на журналиста беше залят с гневни реакции. В тях мнозина определиха коментара му като сексистки.

Ръководството на телевизията също обяви туита на Салвиак за неприемлив и проява на вулгарен сексизъм. Самият той се извини за думите си. Приятелката на Оланд е политически коментатор, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А ако "първата дама" на Франция сгази лука, нея ще я уволни ли някой?"От къде да я уволнят?Или имаш в предвид да я разведат? :)))
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"да спят, с когото трябва, и така ще имат един ден шанс да станат първи дами".То това повече за бившата първа дама се отнася. Тя се метна директно на сигурното. Не й се е искало да си губи времето с някой, който може и да не бъде избран.А тук не разбирам къде е драмата. Всички президенти имат жени, както и повечето мъже, каквито и да са им професиите. Не е нещо свръхестествено, че да се правят злобни коментари.
16
4
 
4
 
! Отговори
Йотко до 23 преди 12 години
Франция и стратегическа държава на Стария континент и Великите сили няма да допуснат да се провали.
15
13
 
20
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Дойде редът и на Франция да бъде съсипана след Гърция и Испания сега французите ще нахапят хурката на социалистите,нека така им се пада като са *** и не се оглеждат наоколо за да видят какво се случва в Европа,минало и настояще го показа,но кой да мисли и разсъди ? В Испания беше прекрасно,дойдоха комуните ,разсипаха държавата и си отидоха,Гърция я докараха пред фалит,Ирландия изнемогва,Португалия едва крета,струва ми се не само народът на Б-я е *** има и по-*** народи явно от нас.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой няма право да се рови в семейните неща на никого!Още помалко публично даму налага тормоз или унижение!Всеки разумен човек трябва да си мери приказките!Много правилно са го уволнили.ЕЗИК МОЙ,ВРАГ МОЙ!
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то от комунисти кво да очакваш, дано не го изпратят в трудов лагер човека!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука във всеки сайт може да намериш по някой виц за правителството ама уволнени няма.Ако искаш да чуеш как хулят по ГЕРБ всеки ден, в 12:30 на обяд гледай Шоуто на Слави.
11
1
 
0
 
! Отговори
Ей "гнусарче&qu преди 12 години
дали има по-гнусно изчадие от теб раждано някога на тази планета,*** изглежда се е съешавала с животни за да те създаде ?
10
1
 
3
 
! Отговори
drim.pree преди 12 години
До *** , ако имате нужда от съдействие с автоматичното изчистване на новите редове в поста на "Гнусарче" , пишете , ще го направя напълно безплатно и с удоволствие.
9
6
 
12
 
! Отговори
11 преди 12 години
Хем социалист, хем евреин - жална й майка на хубавата стара Франция. Планът за досъсипване на Европа се развива добре
8
8
 
18
 
! Отговори
брей преди 12 години
Свърши времето на колониалният свят, драги франсета, англета, холандета, испандета, както сте свикнали да ядете по-много голям вой ще е, като се разпаднат глупавите ви алианси и фалшиви ценности. Големите европейци маршируват към нашето светло соц минало, приказна гледка!
7
2
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Въф Франция няма...свобода на словото.В това сме...преди тях;сега остава само да...направимСаркози президент,за да ги...изпреварим навсякъде.
6
1
 
5
 
! Отговори
дан преди 12 години
не разбрах къде е обидата, не разбрах и защо в България словото било зависимо, а в Европа не???
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само родните говедоидни *** бъркат свобода със слободия!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
де им отиде плурализма и демокрацията ?
3
1
 
3
 
! Отговори
Й преди 12 години
Ахъ..Моника
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доидоха комунистите на власт в Франция и започнаха да уволяват наред... Гоце няма да е сам!Сценария е един и същ!Кражби, сълзи, смяна на правителството и някой друг да им оправя бакиите на социалистите!Те могат само да крадът!
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
важното е че има свобода на словото!!!!!