Радикалните леви се отказаха от коалиция в Гърция

Лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос връща мандата на президента
11 май 2012 21:32,
104
Радикалните леви се отказаха от коалиция в Гърция
Венизелос (вляво) ще трябва да върне мандата на президента Папуляс. Снимка: Reuters

Лидерът на радикалните леви сили СИРИЗА Алексис Ципрас се отказа тази вечер да участва в сформирането на коалиционно правителство, като по този начин зачеркна шансовете за създаването му, предадоха световните агенции.

Ципрас обяви решението си след срещата си с председателя на ПАСОК Евангелос Венизелос, който получи вчера мандат за сформиране на коалиционен кабинет. Лидерът на крайната левица се мотивира, че няма да влезе в нито едно правителство, което ще продължи да прилага условията на международния спасителен план за Гърция, окачествени от него като прекалено сурови.

С тази среща приключи процедурата на проучвателните мандати в Гърция, без да е постигнато споразумение за съставяне на коалиционно правителство между политическите партии, представени в новия гръцки парламент след изборите на 6 май.

Венизелос обяви, че ще върне утре проучвателния си мандат на президента Каролос Папуляс.

След това съгласно конституцията държавният глава ще трябва да свика Съвета на политическите лидери, на който ще бъде обсъдена възможността за сформиране на коалиционно правителство на широка основа.

По-рано днес лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис обяви, че неговата партия няма да участва в правителство на ПАСОК и Нова демокрация, ако в него не влезе и радикалната левица СИРИЗА. Той поясни, че в противен случай трябва да се свикат нови избори.
 
В интервюта за американски медии лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас окачестви като "катастрофално" и с последствия за Гърция и Европа евентуално излизане на Гърция от еврозоната. Той поясни, че ще направи най-доброто, за да остане Гърция в еврозоната, въпреки факта, че по-рано тази седмица Ципрас определи като "невалиден и нулев" меморандума за икономиите.

Съвсем не съм съгласен с меморандума, каза Ципрас, изтъквайки, че "по-нататъшни икономии ще превърнат Гърция в страна от третия свят в рамките на ЕС".

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Филики етериа преди 12 години
"Catastroika" със субтитри на български:dokumentalni/?p=1882Филм за методите на действие на световния финансов establishment срещу трудовите хора.
91
1
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Ех приятел, нали си даваш сметка, че такива филми трябва да се забранят в Бг? Ще вземе народа *** да се ограмоти и после ще почне и да мисли.. Па не дай си боже и нормална гражданска позиция да се развие в българина и критика.. какво ли "зло" ще ни сподели като разберем че за разлика от Гърция нас ни продадоха без да се усетим..ама прав е митьо пищова.. В Бг 90% са геиове, 50% шушумиги, 30% *** и 20% не знаят какво искат..
90
1
 
3
 
! Отговори
§ преди 12 години
Намерете в youtube филма CATASTROIKA. Има вариант и с бг субтитри ако не знаете аглийски, но забравих къде беше - бг сайт за филми.
89
1
 
3
 
! Отговори
&До 78 преди 12 години
Има достатъчно инфо в нет-а за убийствените лихви при които са вземани заемите, манипулациите с дълг( със съдействието на Голдман сакс и т.н.). Политиците им са за бой! За пенсиите и заплатите - виж брутен вътрешен продукт на Гр. и Бг. и др. иконом. показатели. После 600 евро е равносилно на 300лв по покупателна стойност. Великденска заплата няма - има 1/2 заплата ако си работил от началото на год.Другата 1/2 е платена отпуска и 13та - нова год. бонус.Не са никак добре особени с гр.данъци!
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма вече сиртаки и узаки,трябва малко и работаки.
87
1
 
3
 
! Отговори
Полит-коррект преди 12 години
Учени от БАН коментираха, че днес показанията на всички тъпомери, работещи на територията на България, са излезли извън скалата. Устройствата просто блокирали след новината на вестника "Dnes.bg" че Европа не е готова за гражданска война в Гърция? Освен това сръбската звезда Цеца Величкович е предрекла президентско бъдеще за Бойко Борисов. Запознати коментират, че подобно нещо не се случвало откакто Христо Стоичков получи докторска титла.
86
3
 
5
 
! Отговори
от 89 преди 12 години
Мамантос, ти си поредния самовлюбен и надут грък, който си мисли, че е нещо повече и че целият свят му е длъжен с нещо. Дали ти признаваш дълг или не и го усукваш като дърт византиец си е изцяло твой проблем. Питах те за алтернатива - ти ми развиваш теории от Маркс и Енгелс - целия свят да ви подкрепял. "Пази боже сляпо да прогледа.." С или без великото ви съгласие, парите /опукани от вас или от вашата управляваща класа/ ще ги върнете до последния евроцент, че даже и с лихвите.
85
2
 
4
 
! Отговори
Бо преди 12 години
До 94ха ха хаПари на сила никой не дава, пари се искат, а за това никой не ви е виновен. Стига с тези глупости за световния заговор.пп. Може би извънземните са виновни. :)
84
7
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Какви толкова "въпроси" ми задаваш?! Говориш за някакви "дългове" и тяхното "опрощаване", което показва, че изобщо не разбираш геополитическите процесси.Да, Гърция ще успее, ако продължавя курса на реакция срещу западните финансови спекуланти. И цял свят ще има полза от това, но трябва солидарност с Гърция. И такава ще има много скоро от други страни. Сред тях, обаче, няма да бъде Бългапия. По причина на ирационална простотия и завист. Край на опитите ми да ви обяснявам недотам сложни неща.
83
2
 
5
 
! Отговори
До Мамантос от 89 преди 12 години
Ще видим вашето революционно мислене до какви резултати ще ви доведе. Засега успешно извивате ръце, ама докога?И така и не ми отговори на въпросите - то как да ми отговориш като и ти не знаеш какво искате
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конформисти сме, да, когато има вятър не строй стени, а мелници, казали хората. Това трябва да направите и вие сега, дано успеете. Ама гордоста много пречи на трезвата преценка понякога
81
3
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
До 89.Типично конформистко мислене, резултатите от което се виждат върху пост-социалистическа България.
80
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 12 години
Абе Мамантос, стига с тези заговори срещу Гърция. При теб ако дойде някой и ти навре едни големи пари в ръцете и ти каже харчи на воля, няма ли да ти светне, че никой не дава просто така, а ще иска после нещо насреща. Ние тука сме си по - простички, не ги разбираме твоите високи материи, ама и вие явно не сте от най - умните. И не е необходимо да обиждате българската жена, дошла да слугува при вас, от високо лошо се пада.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас ни го набиват повече от 20 год бавно и систематично - на гърците ще им влезе от раз. Колкото повече мърдат и се въртят, толкова повече кеф и наслада ще доставят...До всичките гърци пишещи тука: Вярвате ли, че на Гърция ще се опростят всичките дългове така както на Германия след Втората световна? Щото нали това искате?! Обявявате мораториум и спирате да плащате и връщате драхмата. Усещате ли, как за една вечер ще осъмнете с драхми в сметките, които на другия ден и за тапети не стават?!
78
2
 
3
 
! Отговори
Бо преди 12 години
На гол *** чифте пищови.
77
3
 
9
 
! Отговори
До Мамантос преди 12 години
Всеки нормално мислещ човек в България трябва да е на мнение като твоето. Какво стана у нас след 1-ви януари 2007 г. Едно голямо нищо. Слънцето пак изгрява от изток и пак залязва на запад. Но за най-голямо съжаление много хора в България не могат да го проумеят. Защото тотално опростяха.
76
4
 
4
 
! Отговори
до Заоракис и 85 преди 12 години
Нашите моми няма да тръгнат, така че няма да ти се сбъдне мечтата да спиш с гъркиня така лесно.. не че е нещо различно ама ясно ми е че ти е тръпка.. и дъртис малякис една дума не можете ли да научите? малАкас е а не малЯкис...
75
8
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Случващото се с Гърция е илюстрация на факта колко подли и зловредни организации са ЕС и световните финансови институци. В условията на глобализма икономиката е почти изцяло виртуална (т. е. делът на производството в западния свят е малък), и с финансови машинации може да се правят пари както със знак плюс, така и със знак минус, т. е. дългове. Всяка нарочена страна може да бъде съсипана с финансови следства. Сега атлантическите масони са се фиксирали върху православна Гърция, тя е част от плана им за разправа с другомислещите. Прочее, България също е в лапите на западните финансови мошеници и също и` вмениха дълг. Но вие за солидарност не сте и чували, и водеща е завистта към комшията.Защо ли ви го пиша това, то е твърде висока материя за вашите оглупели тикви...
74
3
 
5
 
! Отговори
Еллин преди 12 години
Калимера на всички политици, икономисти, историци, хеитери, анти-еллини, нормални хора, перверзни хора, деца и жени...Ясно е че не ни обичате по форумите, но пък се успокоих като четох и други новини..явно в бг омразата и негативността са генетично обособени :) За нормалните хора, които са наясно какво става в Гърция: мислете какво се случва в красивата ви държава! Ако нас ни наричат мързеливи заради дълг, който не сме ние направили не ми се мисли когато стигнат и до вас какво ще говорят...
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЪРЦИТЕ ЯВНО МИНАВАТ НА ВАРИАНТ НА ВСЕКИ ГРЪК - ПО ЧУВАЛЧЕ ДРАХМИ. В ЗИМБАБВЕ СА ТАКА - 10 МИЛИАРДА ЗИМБАБВИЙСКИ ДОЛАРА = 1 ЩАТСКИ