Депутат раздава шамари на дами на тв дебат в Гърция

Прокуратурата иска ареста на Илиас Касидиарис
Обновена: 8 юни 2012 12:39 | 8 юни 2012 10:30, Екип на Dnes.bg
237

 

Прокуратурата в Атина нареди арест за депутата и говорител на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Илиас Касидиарис, след като нападна две депутатки от левицата по време на телевизионен дебат на живо преди изборите на 17 юни.

Задържането му е заради опит за нанасяне на телесна повреда. По време на предаването Касидиарис хвърля чаша вода по Рена Дуру от лявата партия "Сириза", след което удря три пъти Лиана Канели от комунистическата партия ККЕ.

Касидиарис се разярил и лиснал водата, след като по време на дебата Дуру споменала дело, което се води срещу него за грабеж от 2007 г.

Канели пък отнесла ударите, след като станала да го усмирява. От телевизионния канал се опитали да задържат Касидиарис след инцидента, но той успял да се измъкне.

По-късно той се обадил по телефона в телевизията и обвинил Канели, че го е нападнала първа, а от телевизията са подправили кадрите.

Гръцкото правителство осъди нападението. От основната консервативна партия - "Нова демокрация", заявиха, че инцидентът е "срам за обществото и политическата система". От СИРИЗА пък посочиха, че Касидиарис е "разкрил истинското лице на тази престъпна организация".

"Златна зора" шокира Европа, след като спечели депутатски места на изборите в Гърция на 6 май. Така за пръв път крайнодясна партия влезе в парламента от края на военната хунта в страната през 1974 г.

Лидерът на партията Никос Микалолиакос заяви, че в лагера "Аушвиц" не е имало газови камери и също така оспори броя на евреите, убити по време на Холокоста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бравос, бравос. Това е единствения разумен начин за комуникация с някои госпожи с усти като куфари
6
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** много нахални тя гъркини we ... :) човека трябва да въведе малко ред :)
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откачалка с малка пи !
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу нацистите! Долу Волен Сидеров!
3
24
 
15
 
! Отговори
da преди 11 години
жалко е, че има такива "мъже" ...
2
5
 
6
 
! Отговори
жоптотйо преди 11 години
17 Юни?????
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kef :)))