Над 140 са жертвите от наводнението в Русия

Хората обвиняват властите, че не са били предупредени за опасността
Обновена: 8 юли 2012 13:32 | 8 юли 2012 12:01, Елка Василева
67
Над 140 са жертвите от наводнението в Русия
Над 140 души са загинали при наводнението в \краснодарския край. Снимка: Reuters

144 души са загинали при катастрофалното наводнение в Краснодарския край в Русия, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на оперативния щаб на министерството на вътрешните работи. Петима от тях са починали от токов удар.

Общо 205 души са потърсили медицинска помощ, в това число 48 деца. В болница са 77 души, сред които 13 непълнолетни.

Най-тежко засегнат е град Кримск. Водната стихия там отне живота на 130 души. Градът продължава да е под вода. По данни на Министерството на извънредните ситуации наводнението е разрушило 254 сгради. Над 30 хиляди души все още са без електричество. Хората в Кримск обвиняват властите, че никой не ги е предупредил за опасността от наводнение.

Още по темата

В района на наводнението 9 юли, понеделник, е обявен за ден на траур. Отменят се и всички празненства по случай Деня на семейството, който се отбелязва днес в Русия.

На съвещание в Кримск президентът Владимир Путин, който посети района на бедствието с хеликоптер, възложи на местните власти да отделят необходимите средства, за да бъдат построени нови домове на мястото на разрушените къщи, "но на ново, по-безопасно място".

Руският патриарх Кирил ще отслужи днес в московския храм "Христос Спасител" молебен за здраве и панихида за упокой на душите на загиналите, за хората, изпаднали през последните два дни в беда - наводнението в Краснодарския край и катастрофата с автобус с руски поклонници край украинския град Чернигов, при която загинаха 15 души. Самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации на Русия докара през изминалата нощ от Украйна 14 тежко ранени при катастрофата, които ще бъдат хоспитализирани в руската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
9
 
! Отговори
w преди 11 години
В руските форуми масово се коментира некомпетентната намеса на държавата и спасителните служби. Хората в ниските постройки, на нивото на очакваното заливане не са били предупредени и това е донесло този огромен брой жертви.
24
11
 
5
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Огледах всички коментари, но днес платените драскачи на "Позитано" май внимават. Наскоро един се беше възпалил под новина от Индонезия или Малайзия за наводнение и жертви, да обяснява, колко са били некадърни от ГЕРБ и не са успели да спасят хората.
23
6
 
6
 
! Отговори
az преди 11 години
HAARP
22
20
 
7
 
! Отговори
ай сиктар преди 11 години
Странджата е прав - по прос народ от Русия няма (след Българския разбира се)
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При 7 метрова вълна, няма спасение. То си е било като цунамито в Япония.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати ненормалниците , в сравнение със Странджа и прочие ***, дори *** ми се вижда по-нормален. Той поне се бъзика.
19
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ ги наказва за подкрепата на престъпника Асад в Сирия
18
1
 
4
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 11 години
абе с 5-6 разбунтували се села дето империята дори редовна войска не пусна ами башибузук срещу тях как ще се освободим бе странджа???
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по цял свят наводнения горещини ,бури ,земетресения и всевъзможни катаклизми нещо става и нека не бъдем като щраусите с глави в пясъка и на тези писаници и приказки за 2012 трябва май да им се обърне по сериозно внимание
16
14
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
20Ако ти желаеш да те *** рязана бургия си е твой проблем... - а Русия просто разбра, че ние ще се освободим и побърза да извлече изгода... - сърби, гърци и румънци да не са по-големи патриоти от нас?...Ако Русия хранеше топли чувства към нас и имаше безкористни намерения щеше да ни освободи много по-рано...
15
14
 
23
 
! Отговори
Единна Русия! преди 11 години
Да живее В.В Путин ! Русия е била ,е и ще бъде могъща! За жалост на килъровите проамерикански еничарски бг мекерета !!
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото добро, което са направили е освобождението ни и то е станало не по тяхно желание. Единствената цел на руския цар е била излаз на средиземно море и нова руска провинция. Векове руската външна политика е била изцяло и единствено насочена към това.Не случайно след освобождението има разрив в отношенията ни - те просто не са искали силна независима държава. Затова и при съединението не ни подкрепят, а напротив подкрепят сръбската агресия. От там нататък през 20 век нищо добро
13
4
 
7
 
! Отговори
Юсуф преди 11 години
Машалла, СТРАНДЖА гювенди, аферим!
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАНДЖА ако не беше Русия #1 сега някоя рязана бургия щеше да те гони из града да те о*ожда
11
17
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Господ наказва най- безбожната страна в света, патриарха им е кагебисто- комунист на кой ли "бог" ще се моли и кой ли ще го чуе?
10
15
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
16Не можеш да си представиш колко си прав... - ако Русия, СССР и пак Русия не беше направила това, което направи с България - нямаше да бъдем в това положение...
9
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
към проамериканско настроените ***:***,ако хамеринците направят само частичка от това което Русия,СССР и после пак Русия са направили за България нямаше да сме в това положение!Със *** на г..ове само не става...
8
18
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Защо не били ги предупредили... - ами защо да ги предупреждават - там човешкият живот не струва и пукната копейка... - примери колкото щеш - най-фрапиращият - Чернобил...
7
3
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
*** го тоя наркоман кво писал и кво не.най-вероятно го е обрала някоя к*рва по черноморието а може и сутеньора и да му е напукал кофата щото островитянина си мисли ,че от империята е дошъл в остров тонга дето може да прави всичко квото си поиска.*** му простотиите или ако държиш да копаеш в тинята виж и те на кво си правят на родна зема.
6
2
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
доку не умре ли вече ?или са го пропунали?еее ти пък не им напомняй да не му пратят некоя от по старите бомби без аналог..