МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция

Наколко нашенци се прибрали у нас, други скоро си идвали
Обновена: 22 юли 2012 17:14 | 22 юли 2012 17:09,
89
МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция
Част от блокираните в Швеция българи. Снимка: thelocal.se

Българското посолство в Швеция е в тесен контакт с полицейските и социални служби на Стокхолм и търси решение на проблема с българските граждани – берачи на горски плодове, пристигнали в Кралството без трудов договор, съобщиха от Външно.

Днес по обяд пред посолството ни в Стокхолм са се намирали 18 българи (шведското издание thelocal.se твърди обаче, че блокираните нашенци са 200), които нощували в автобус.

Още по темата
Шест души от тази група отпътували днес за България, за 9 души се организира отпътуване от Стокхолм утре.

"Полагат се усилия към тази група да се присъединят останалите трима от групата. Вчера други 10 души бяха изпратени за България", допълват от министерството.

Посолството е подпомогнало част от хората да получат пари от близките си за закупуването на билети. Очаква се заминаването им да се организира при първа възможност, допълват от МВнР.

По данни на шведската полиция, българските берачи на плодове са били в Йемтланд, в северната част на Швеция.

Те били подлъгани с обещание за работа, но след това били оставени да се грижат сами за себе си в горите.

Разследващите в Швеция не уточняват дали блокираните българи, събрали се пред посолството ни, са свързани с 43-годишния български гражданин, арестуван в четвъртък по подозрения, че е примамвал други българи да дойдат в Швеция с обещание за заплата, дом и работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България не е страната на българските граждани а страна на други. Пресен пример е загиналият шофьор на автобуса в който се беше самовзривил терориста в Бургас. Бойко и Сие отлетяха в Бургас да посетят ранените евреи но никой не /дори Доган/ не беше на погребението на българския гражданин освен главния мюфтия. България е комунистическо-мутренска-чифутска ***.
16
0
 
19
 
! Отговори
! преди 11 години
Е, все пак са решили да бачкат, не да крадат тука, де всички да бяха по гурбет:)
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли новината не е за германци, излъгани да работят в Бг??Когато си в безизходица, отиваш и на края на света, за какви лесни пари бълнува един от по-долу тука?
14
0
 
29
 
! Отговори
денди преди 11 години
Тези може и да са ***, но не по-различна е съдбата и на стотици българи, подлъгани за работа в чужбина и и изоставени в гората или по полята на Европа.Това си е чиста търговия на хора/роби. Но в България никой не търси отговорност на многото измамнически фирми, които предлагат работа в чужбина.
13
6
 
16
 
! Отговори
Прагматик преди 11 години
Цивилизована страна би реагирала още на първия ден по единствения адекватен начин - осигуряват се билети за връщане, храна за времето до обратния полет и толкова. Тъй като явно това не се случва, изводите остават за четящите.
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинът винаги гледа по лесният начин да печели. Отваря мними фирми за работа в чужбина все гледа нечестно да забогатее. Турците и някои *** поне работят в чужбина докато мързеливия българин все гледа да излъже някой "***" ...Има и друго нали България е "остров" на стабилността и безработицата е ниска уж, защо хората се стремят да работят в чужбина?
11
2
 
12
 
! Отговори
ШМЕКЕР преди 11 години
Като гледам са роми - няма страшно! Веднага да направят няколко отбора и да разиграят тука-има-тука-няма на гарата и автогарата в града и за два-три дена ще изкарат даже пове4е от брането :))
10
1
 
25
 
! Отговори
ОТ ШВЕЦИЯ преди 11 години
Новината е от миналата седмица. около 40 /60 души са си построили палатки и тъй подобни на забранено за целта място. Местното население е шокирано от простиращите *** сутиени и по точно от начина на живот на берачите. Но най вече казаха че се страхуват за сигурността. шефа им е българин който печели пари на техен гръб.Демек обира парсата а дава на работниците български заплати. Типично българска просташка мутренска работа.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се обадят на правозащитниците и да заведат дело в Страсбург
8
3
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Значи пишеш наизуст, колкото да се направиш на интересен. Има вече и италиански и испански гастарбаитери и то много - в Германия, Австрия, В Лондон са ужасно много испанците, ама наистина много. Но нали трябва да се правим на интересни по форумите без никакво покритие и да пишем тъпотии...Забрави само да напишеш, че ГЕРБ са виновни, ама карай и така се усеща мисълта ти.
7
3
 
15
 
! Отговори
КАТО ГЛЕДАМ преди 11 години
Доста роми има на снимката.....няма зна4ение всъшност дали са роми или ине - всеки един от нас би могъл да бъде на това дередже и дано да не му се слу4ва, НО - за сетен път доказваме 4е никога АМА НИКОГА няма да се оправим: '43-годишния български гражданин, арестуван в четвъртък по подозрения, че е примамвал други българи ...' ОСтавям последното без коментар! Поредната ГАВРА с българи от страна на българин. Не може да се сърдим на никого - такива сме си и пред нас си и пред света ве4е!
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо, пак ни връщат ***...
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0 0 Анонимен преди 1 секундаТакива алчни печалбарчета, които лъжат хората с такива схеми трябва да се застрелват веднага и място!!! -------- Има и един друг момент. Нашенците не проверяват каква е действителността. Познавам хора дето заминаха за Чехия, като им обещаха 3,80 евро на час. Вярно това са 38 евро на ден (бачкат 10 часа), само че като им изплющят данъци и осигуровки и като си платят общежитието и храната - познай - няма какво да пратят тук.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да идват, да гласуват (за същите некадърници) и пак да бегат. тук работа нема.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде видяхте българи?
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как двете най-стабилни страни в Европа не могат да се разберат. И защо има гастарбайтери от стабилна България в Швеция, а няма от фалиралите Гърция, Испания, Италия, Ирландия....
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива алчни печалбарчета, които лъжат хората с такива схеми трябва да се застрелват веднага и място!!!