Нетаняху убеден – Хизбула стои зад атентата в Бургас

"Разполагаме с напълно потвърдени разузнавателни сведения"
Обновена: 22 юли 2012 17:40 | 22 юли 2012 17:39,
350
Нетаняху убеден – Хизбула стои зад атентата в Бургас
Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че неговото правителство разполага с напълно потвърдени разузнавателни сведения че атентатът в сряда срещу израелски туристи в България е извършен от ливанската радикална групировка Хизбула, която е подкрепяна от Иран.

В интервю за програмата "С лице към нацията" на телевизия Си Би Ес, Нетаняху се зарече, че Израел ще направи всичко необходимо, за да защитава невинните израелци и подчерта, че от терористите и техните поддържници ще бъде поискано да си платят за кървавото деяние.

Още по темата

Нетаняху не конкретизира какъв ще бъде израелският отговор, но атентатът заплашва да ескалира задкулисната война между Израел и Иран заради иранската ядрена програма.

Иран вече отрече съпричастност към взривяването на автобуса, при което загинаха петима израелци, пристигнали на почивка в България, заедно с българския шофьор и атентатора-камикадзе.

Смъртоносната атака в България стана само седмица преди откриването на Олимпийските игри в Лондон и предизвика предположения, че израелски спортисти могат да станат мишена на терористи.

Във връзка с това Нетаняху заяви: "Оставаме бдителни за възможността те (Иран и неговите агенти) да ни нападнат на други места, но не мога да приведа конкретни подробности. Не мога да потвърдя информациите (за терористични заплахи) по времена Олимпиадата," каза премиерът в интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
6
 
! Отговори
OPS. преди 11 години
Евреите са симпатяги но са много мръсни души а арабите се научиха от тях и санаха още по мръсни, с една разлика : Ако отидеш на гости при евреин може и гладен да се върнеш но ако отидеш на гости при арабин гладен няма да останеш, но.. не е сигурно дали ще се върнеш.Това е положението на нещата. Избора си е ваш уважаеми дами и госпрда !
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ВСЕКИ ,ЧЕ ТОЗИ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ Е ДЕЛО НА ИЗРАЕЛСКИТЕ СПЕЦ СЛУЖБИ ,В МОМЕНТА В ИЗРАЕЛ СТАВАТ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА МАСОВО ХОРАТА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВОДЕНАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ИЗРАЕЛ ЦИОНИСТКА ПОЛИТИКА А ПАРТИЯТА КАДИМА КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР НА НАТАНЯХУ НАПУСНА КОАЛИЦИЯТА ,ДНЕС СЪЩО СЕ Е ЗАПАЛИЛ ПРОТЕСТИРАЩ В ИЗРАЕЛ ЗАТОВА БЕШЕ ТОЗИ АТЕНТАТ ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА ИЗРАЕЛЦИТЕ ОТ ПРОВАЛА НА КАБИНЕТА НА НАТАНЯХУ И ДА СЕ НАСОЧИ КЪМ НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ВРАГ
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кое камикадзе ще носи в джоба си документ за самоличност който ще го обозначи и ще го свърже с роднини приятели и близки ? и защо свидетелите от автобуса като са ги разпитвали са посочили друго лице което се е приближило ?
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Димитър Пешев е осъден на 15 години затвор от евреин. Това достатъчно ли е като благодарност?!!!
137
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ли не сте разбрали какво означава еврейска "благодарност"?
136
0
 
11
 
! Отговори
акуд преди 11 години
на натаняхо някой да му каже , че тук в България не сме му тъпите еврей за да му вярваме на глупостите който говори
135
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги с такива евтини сензации се прикриват много по чудовищни действия
134
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Камикадзето може да е бил "муле" и да не е знаел, че носи взрив.Ама то винаги умрелият е виновен
133
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама този човек беше убеден в това още преди атентата. Като петричката врачка е.
132
2
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
На снимката: Самият дявол в човешки образ
131
6
 
1
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
203 - Кажи още колко години искаш, и ще ти го дадем! Ама как нетърпиме те сърби около О-ринга!!
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Нигерия мюсулманите редовно събарят някой и друг християнски храминтересно дали нашите мюсулмани ще се комунизират и щеходятда бият неверниците по света и у нас
129
1
 
24
 
! Отговори
еврейска благодарнос преди 11 години
Обвиниха българи, че са задигнали бижута от пострадалите при атентата22 Юли 2012; 08:49 Видяна 268 пъти, 3 коментара Бижутата на пострадалите при атентата в Бургасизраелски граждани са намерени.Обвиненията към българските спасители се оказаха напълно безпочвени, тъй като ценностите дори не са на наша земя, а в болницата "Ичилов" в Тел Авив, пише ***.bg.По-рано днес сайтът YnetNews съобщи, че от посолството на Израел търсят бижутата, които били присвоени от хората, които са ги спасили. Приятели на Гилат Коленги, която загуби съпруга си при атаката, заявиха пред YnetNews, че екипът спасители са й взели диамантена огърлица, както и нейния сватбен и годежен пръстен, но не ги върнали.Очаква се гореспоменатите граждани на Израел да се извинят за обидата, отправена към българите, които се бориха за живота на сънародниците им.
128
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахмадинеджад ще си платиш за автобуса мръсен убиец.
127
1
 
8
 
! Отговори
akud преди 11 години
Хизбула стои зад атентата в Бургас , ама друг път тук се прикрива нещо много голямо и грозно за мен, тук се прикрива европейска държава замесена в този атентат. камикадзето за мен е по скоро човека който е носил бомбите за камикадзето и не е подозирал, че ще бъде взривен затова има и толкова различни мнения къде е била бомбата имало ли е друг с него и така нататак
126
1
 
19
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
ИСТИНАТА Е, че атентатът е дело на израелските спец. служби. Целта му е да се осигури политически аргумент за израелска военна агресия срещу "Хизбула" в Ливан, и да даде повод за масирана пропагандна обработка на международната общественост в полза на такава агресия. Същевременно и да се засилят антииранскате настроения в света, чрез целенасочена пропаганда, че зад "Хизбула" стои Иран, и че той е първоосновата на тероризма в света. Агресията на Израел в Ливан е необходима както за да се разправи той с основният си враг в района -- шиитската въоръжена милиция "Хизбула", така и да се изолира Сирия от от единствената й приятелска държава в района -- Ливан, която все още не е под доминацията на американците и израелските им съюзници, и така да се спомогне за по-бързото падане на управлението на Башар Асад.
125
0
 
19
 
! Отговори
Моше (ник) преди 11 години
В момента проблема е, че евреите гледат сеира на целия свят и правят сплетни между християни и мюсюлмани. И чрез САЩ правят войни нявсякъде. Евреите ни тъпчат и нас християните и мюсюлманите. Единствено дано не почне трета световна война с Иран , че тогава загазихме!
124
2
 
7
 
! Отговори
матю преди 11 години
Какво му се вържете на този *** - ястреба?!? Много значими ги правите тези турчеещи се ***, като им говорите. Такива с бой се оправят. :))) Ама то е гнусно да се цапаш с тези смръдливи мюмюни.
123
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 11 години
по същия начин иранците може да твърдят още по-убедено, че организаторите на атентата са от някоя от безбройните ционистки организации или МОСАД... И сигурно го правят, но защо ли ни занимават само с гаданията на нетаняху??
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви турци бе нерамотници тука половината коментари са за турци ,а някой учил ли е история, ясно ли му е, че Иран са наследници на древните перси....аман от нерамотници.....затова има лаф "*** народ слаба държава".....