Политиката на Тел Авив виновна за атентата в Бургас, заяви израелски депутат

Атаката в България показа, че борбата срещу тероризма е обща, заяви Барак Обама
Обновена: 28 юли 2012 17:13 | 28 юли 2012 12:19,
108
Политиката на Тел Авив виновна за атентата в Бургас, заяви израелски депутат
Догадките около атентата продължават. Снимка: Impact press group

Израелски депутат обвини Тел Авив и политиката на израелското правителство за атентата срещу туристите на летище ”Сарафово” в Бургас на 18 юли, съобщи bTV.

При терористичната атака загинаха петима израелци и един българин, а десетки бяха ранени.

Ханеен Зоаби, член на Кнесета от арабски произход, каза в свое телевизионно интервю, че окупационната политика на Израел е виновна за терористичния акт на летище „Сарафово”.

„Ако Израел не окупираше, не репресираше и не налагаше блокада, тогава това нямаше да се случи,” отбеляза Зоаби.

След атентата правителството на премиера Бенямин Нетаняху веднага обвини радикалната ливанска шиитска групировка „Хизбулла” и Иран, като се позова на данни от израелските специални служби. Техеран категорично отрече обвиненията.

Атентатът срещу израелските туристи на летище ”Сарафово” в Бургас на 18 юли потвърждава, че борбата с тероризма остава задача не само за Израел, но и на целия свят, заяви президентът на САЩ Барак Обама.

Изказването му дойде, след като в петък САЩ отпуснаха 70 милиона долара за финансирането на израелския комплекс за противоракетна отбрана „Железен купол”.

В Великобритания терористичният атентат у нас също продължава да се коментира. Британски агенти изследват ДНК-проби от заподозрения извършител на самоубийствения атентат в България, за да установят дали той е дошъл от Великобритания, пише в. "Дейли мейл".

Следователи са пътували до България и са взели проби от разкъсаното тяло на мъжа, който уби шестима души на бургаското летище "Сарафово" миналата седмица.

Те са взели и данни от зъбните изследвания на заподозрения, за когото има все повече съмнения, че може да е бил британски гражданин или да е живял във Великобритания, преди да извърши атентата, посочва "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.