Българин пострадал при масов бой на берачи на боровинки в Швеция

Не е ясна причината за сбиването, в което участвали 70 души
31 юли 2012 20:22, Елка Василева
97
Българин пострадал при масов бой на берачи на боровинки в Швеция
70 берачи на боровинки са се сбили в шведския град Евле. Снимка: архив, Reuters

Масов бой между две групи берачи на боровинки, при който е пострадал български гражданин, е станал в град Евле в централната част на Швеция на 28 юли вечерта. В сбиването са участвали 70 души, съобщава шведското издание The Local.

Един мъж е бил арестуван по подозрение в причиняване на тежка телесна повреда, но на 30 юли е бил освободен. 43-годишен гражданин на България е трябвало да потърси медицинска помощ в болница. След инцидента полицаите са изгонили от града трийсетина души.

Още по темата

Причината за сбиването все още не е ясна. От полицията предполагат, че инцидентът е станал, тъй като на хората не се плаща, защото тазгодишната реколта от боровинки е много слаба. В подобна напрегната ситуация и най-дребните неща могат да разпалят конфликт. Полицаите не осъдиха двама свои колеги, които предпочели да не се намесват в сбиването.

В средата на юли шведските медии съобщиха, че неизвестни лица, които може би са свързани с трафик на хора, са извикали в Швеция няколко десетки българи за сезонна работа. Пристигайки в страната, те открили, че са били измамени: работодателите не им осигурили нито работа, нито жилище. Те си направили палаткови лагери, като един от тях се намирал близо до град Елве. На 24 юли шведските власти арестуваха гражданин на България по подозрение в причастност към трафик на хора, пише Lenta.ru.

Берачите на боровинки започнаха да се прибират от Швеция в България на 29 юли, като до вчера в посолството ни в шведската столица оставаха 29 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
27
 
! Отговори
Баста !!! преди 11 години
Ако тази *** папалча *** наричате "Българи", то аз не желая повече да бъда определян като българин! Може би ще се декларирам по националност като Македонец или Тракиец от тук нататък /майка ми е македонка, а баща ми е тракиец/. Ще избера, а и децата си няма да възпитавам като Българи.
33
0
 
32
 
! Отговори
акуд преди 11 години
е сега вече и в Швеция знаят какво е сбиване между *** фамилий
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писнами тия *** да ги наричате Българи излагат ни навсякаде после що не ни щяли никаде
31
2
 
4
 
! Отговори
мразещ упр-ща мутра преди 11 години
малко с риск да засегна някои берачи във Великобритания (90% българи). Значи от 2007 масово там, когато има много слаба реколта в някои ферми или по-честото - когато се получават експлоататорски много ниски седмични заплати, вместо да станат такива побоища, и да разтреперят мартинките и на англичани и на шведи и на наелите ги в БГ техни агенти за малките им реколти и заплати, българите масово се страхуват да се оплачат за тези си проблеми на Европа и България. А *** не се дават лесно
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почваме да се прочуваме и по света българин=*** измамник терорист крадец мутра празна тиква гербер.
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
. Ако щете и 1000 пъти да повторите "българин", "български гражданин" това няма да промие мозъците на хората. Тези там са ***. Разбрахте ли - ***. Те не са нито българи, нито шведи, нито европейци. Те са планетарни ***. Щом се изяви някаква гад някъде навънка с все сили се опитвате да прикачите това към българският народ. Не, ние не сме това там. Ние, българите сме тези, които хранят онези за да могат да се размножават. Принудени сме
28
0
 
17
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
*** взима помощи цигганн взима детски *** дасе наричам това радост е за мен
27
2
 
7
 
! Отговори
Какво означава това? преди 11 години
На много места из страната има изкопани дупки като гробове,и си зеят,ей така.....стоят и си зеят...
26
2
 
44
 
! Отговори
Рачо преди 11 години
От кога *** станаха българи? Български гражданин напишете, манипулатори.
25
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чичко Хитлере,чичко Хитлере,започва да ми става мъчно за тебе ..............
24
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи онези полицаи не се намесват и ги оставят да се изколят, но когато нашите правят същото ги дискриминираме и всички фондации, НПО=та, Сороси, ЕС,САЩ и кой ли не веднага скачат да ни обвиняват ?! Странна логика. Дори по времето на СССР нямаше такова унищожаване на Българска нация...
23
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖИВЕЕМ ВЪВ ФЕРМА ЗА ***!!!
22
1
 
60
 
! Отговори
коко преди 11 години
Няма нищо смешно,*** копаят гроба на България.А управниците и вече 20 години ги въдят...
21
15
 
2
 
! Отговори
ф преди 11 години
дали е българин или ром - на запад е друг начина на мислене - не е идеята "да пре*ш другарчето", а да му помогнеш, накратко.
20
17
 
8
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Бат Бойко също е ром, това е един успял етнос у нас. Малко много са емоционални, но като цяло правят повече пари от бугарите. Благодарение на тях социалната система работи перфектно, никъде не дават пари само за акъл, все искат някакво физическо натягане, а те са го направили като в рая - парите са за харчене а не за правене, и - бугарска изгъзица - пестене! Ако бугарите имаха малко акъл, и те биха се интегрирали.
19
1
 
17
 
! Отговори
коко преди 11 години
От нашто *** и щветско полицай голем страх го фаща???Кротко бе бате,ний сега в България золум не прайме!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бе, то гоцю кой го избра ве червени? е тея берачите.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак идеологията на ***. Хахаха, много бързо забравихте 70% от чаветата за кого гласуваха? Една лъжа сто пъти си остава димка от Позитано 20. Добре, че все по-малко хора из се връзват на манипулациите им, за което са учили.
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпи шведи,честита ви Коледа! Те ви ***,интегрирайте го!
15
4
 
20
 
! Отговори
МВР Пресцентър преди 11 години
Сбиването е станало в следсвие на политически спор,като основният проблем е бил за колко кебапчета да си продадат гласовете-от ГЕРБ давали само по три тази година и то от старо месо с много хляб,а бирата била топла Ариана.За сметка на това,обаче,предизборният щаб на ГЕРБ изпратил правителственият самолет да прибере ценните гласоподаватели.Катализатор на спорът бил Асан Ц. от село Жм. който агитирал за БСП раздавайки шкембе чорба на корем.Да живее демокрацията и будният български народ!!!