Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия

Очакват се дела срещу данъчните за възстановяване на суми
8 авг 2012 20:25,
185
Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия
Гейовете в Германия спечелиха битка срещу данъчните. Снимка: Reuters

Конституционният съд на Германия обяви днес за противоконституционна законовата разпоредба, лишаваща хомосексуалните двойки от правото на данъчни облекчения.

Партньорите в хетеросексуални бракове са освободени от данък при продажбата на недвижима собственост. Данъчното законодателство бе променено през 2010 г., така че гейовете с регистрирано гражданско партньорство също биват освободени от този данък, припомня БТА.

Двама мъже, разведени от 2009 г., сезираха Конституционния съд да постанови да им бъде възстановено със задна дата това право на освобождаване от данък.

Съдът реши днес, че различното третиране между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки през периода до 2010 г. няма законово оправдание и нарушава федералната конституция.

Очаква се присъдата да принуди данъчните власти да възстановят данъците, платени в миналото от голям брой разведени хомосексуалисти.

Днешното решение на Конституционния съд на Германия съвпада по време с разгорещените вътрешни дебати в управляващия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел за това дали облекченията в данъка общ доход за хората с разнополови бракове да бъдат изравнени с тези в еднополови бракове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
8
 
13
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Гей - мафията в действие:) Ако вкарат и тук такъв закон, Станишев доста данъци ще спести:))
100
4
 
3
 
! Отговори
...... преди 11 години
kolko demokrati4no 6a povyrna taq demokraciq osven izvra6teniq , voini , al4nost i materealizym do drugo nevodi
99
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в Германия има изкривени закони.На едни им вземат данъци при продажба на имоти ,на други не.Най вероятно не са геьове,а се правят на такива.Някой който е искал да продаде недвижим имот ,но държавата за да не вземе високия данък ,намира някой приятел,сключват брак,продава недвижимия имот ,разтрогват брака и всеки по своя път.
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм лесбийка,искам да ми се опростят данъците,и добавка от 5 бона че съм врътната,а ако развращавам деца и по още 5 на месец,за останалите айде 100 процентен данък за тва че сте нормални
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
91ме разсмя от сърце,мерси бате
96
4
 
8
 
! Отговори
До неразбиращ преди 11 години
Личи си че не разбираш. Много ми е смешно като пищят "нормалните" че едва ли те не са дискриминирани. Прочети статията, никъде не се казва в нея че конституционния съд на Германия задължава някого да е хомосексуалени или пък че ако е такъв ще има данъчни облекчения или нещо подобно. Просто става въпрос хомосексуалните с регистриран съюз/брак или там каквато е правната форма, да получават същите облекчения както и хетеросексуалните с брак и толкова. И така е редно и никой не е ощетен.
95
7
 
8
 
! Отговори
неразбиращ преди 11 години
Баси!То както е тръгнало,направо да ти стане неудобно,че си нормален бе мамка му!
94
1
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Който жертва висшето за низшето не разбира смисъла на живота.*** каква култура могат да предложат?Освен на кражби,на друго не могат да ни научат.Чалгата е вредна.Под култура се разбира материалното и духовно развитие на един народ.Хората трябва да приемат най доброто,а не пошлото.От вън не бива да ни съветват,какво трябва и какво не трябва,ние сами да си преценим.Страшна е вътрешната нечистота,от нея трябва да се чистим.
93
3
 
6
 
! Отговори
До Ани преди 11 години
Ани, ами да консумираш и папаш е полезно за обществото щото се стимулира икономиката. И не всичко на тоя свят се изчерпва с това да имаш деца - безспорно е нещо прекрасно и важно, но не е всичко. Ами бездетните хора които са хиляди и те ли са безполезни за обществото? Не забравяй че всички те, независимо от секс. си ориентацията, плащат данъци, имат професии, приятели и тн. По-безполезни за обществото са хора като теб според мен с толкова абсурден и елементарен начин на мислене.
92
1
 
2
 
! Отговори
Дим Дуков преди 11 години
Няма нищо по-възвишено, от това да се плющиш в православен манастир.
91
7
 
1
 
! Отговори
ss преди 11 години
И *** и християните са ***!
90
5
 
3
 
! Отговори
до94 преди 11 години
Това значи ли, да се подмием, да се наведем и да чакаме китайците, *** и ***?
89
9
 
8
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Ей тия педа*и ще затрият християнството и света .
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По настоящем петата раса/т.н. западна/култура е във своя край.Съвременният упадък във всички области на цивилизацията е ярък призрак за тези неизбежни процеси при залеза на културите.Залязва западната култура и за това се наблюдава тоя упадък.Тя вече е изчерпана.
87
0
 
10
 
! Отговори
икономист преди 11 години
За да стигне икономиката ни нивата на немската, трябва да се изпедерастим и продрусаме, поне пет пъти повече от тях.
86
3
 
6
 
! Отговори
православен преди 11 години
до пенделкато разумен човек ще ти кажа, че *** глава затрива, за ***, да не говорим..
85
4
 
9
 
! Отговори
педераст преди 11 години
Мисля, че трябва да увеличим данъците на хетеро сексуалните, а за педофилите да отпуснем детски надбавки.
84
2
 
0
 
! Отговори
педераст преди 11 години
Главата се крепи на ***, но ти определено разсъждаваш с гръбначния си мозък
83
9
 
4
 
! Отговори
до ани преди 11 години
Какви поколения бе. В скоро време ще можем да клонираме хора и да съдаваме живот в лаборатория,тя за поколения ми говори.Излез от средновековието в което се намираш и не си търси! Ама никой не те е спрял да живееш като маймуните -плоди си се,бъди си животно!
82
4
 
6
 
! Отговори
педераст преди 11 години
Много ме радва спора м/ду хора с православни поражения на мозъка и такива, които смятат че анусът им е център на вселената.