Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия

Очакват се дела срещу данъчните за възстановяване на суми
8 авг 2012 20:25,
185
Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия
Гейовете в Германия спечелиха битка срещу данъчните. Снимка: Reuters

Конституционният съд на Германия обяви днес за противоконституционна законовата разпоредба, лишаваща хомосексуалните двойки от правото на данъчни облекчения.

Партньорите в хетеросексуални бракове са освободени от данък при продажбата на недвижима собственост. Данъчното законодателство бе променено през 2010 г., така че гейовете с регистрирано гражданско партньорство също биват освободени от този данък, припомня БТА.

Двама мъже, разведени от 2009 г., сезираха Конституционния съд да постанови да им бъде възстановено със задна дата това право на освобождаване от данък.

Съдът реши днес, че различното третиране между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки през периода до 2010 г. няма законово оправдание и нарушава федералната конституция.

Очаква се присъдата да принуди данъчните власти да възстановят данъците, платени в миналото от голям брой разведени хомосексуалисти.

Днешното решение на Конституционния съд на Германия съвпада по време с разгорещените вътрешни дебати в управляващия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел за това дали облекченията в данъка общ доход за хората с разнополови бракове да бъдат изравнени с тези в еднополови бракове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя анонимен Драскач пак прописа. След статията "Темите табу в родното училище - говори ли се за различните". Определено вече можем да дефинираме половата му ориентация.Папкаш ли ? Да ти приседне дано..Очакваме следващите ти засирания...
40
1
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Ами невъзможно е. Ама без неврони трудно се мисли.Дали е от алкохол,дали е от трева ,не знам ,но ги ограничи и двете за да можеш поне да си връзваш обувките,че и от това ще отвикнеш безделнико!
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западняците не са мръднали на йота от културата на вандалите, на тъмното средновековие, на "разпуснатия" френски двор, на съвременната порнография. Имат бели ризи и лъскави мерцедеси, а "отвътре смрад". Искат и България (единствената държава в света със запазено име) да я принизят до мерзостта си.
38
2
 
2
 
! Отговори
Нико преди 11 години
След статията "Темите табу в родното училище - говори ли се за различните". Определено вече можем да дифинираме половата му орентация.Папкаш ли ? Да ти приседне дано..Очакваме следващите ти засирания...
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като останат само обратните? Какво тогава? Кой ще прави деца? Аман от извартени и самоубииствени псевдохуманни перверзии!
36
8
 
7
 
! Отговори
гей преди 11 години
Не че съм против кръщението,аз съм атеист и това дали са ме пръскали с вода в период който дори не помня за мен няма никакво значение,но за протокола исках да кажа,че религията не бива да се натрапва, а хомосексуалността няма как да се натрапи защото е независима от външни влияния,мода,личен избор.Пак важи правилото за невроните.
35
4
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Само дето да си гей не е избор като това да бъдеш религиозен и освен това на парад непълнолетни не се допускат.Който има повече от три неврона ще ме разбере,който няма ,няма и нужда да ме разбира,защото е невъзможно.
34
6
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Geijovete iskat Iran da prestane da tormozi trafikantite na heroin.
33
3
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ами като толкова ти липсва се пресели в С.Корея или Индия,може и Сирия...Там не са мръднали от тогава,че и от средновековието.
32
6
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Geijovete iskat NATO-OTAN da se razshiri.
31
6
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Geijovete iskat Turcia da stane 4len na ES.
30
7
 
3
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Ех,къде е хубавата 1933 година...
29
2
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Че не плащай бе кой те кара насила да не живееш в С. Корея умнико, или си решил да си споделиш печалбата от труда си като един истински комунист какъвто си.
28
1
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
А ти какво мислеше,че ще подкрепяме САЩ,само защото се слави като "гейска" държава и ще си затваряме очите за престъпленията им от алчност и ще се подмазвамена бюрократичната машина САЩ,където републиканци и демократи са един дол дренки. Това е привично за човек който мисли с* си и се отъждествява с необуздан нагон и сексуални предпочитания. Е аз и мислещите сред гей-общността /например яростният критик Гор Видал/ имаме сериозна позиция,което не се среща при много хетеро америко-***
27
8
 
13
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
Много напред са били тия фашисти бе ******о стара,вече и Гейиовете им се развеждат и то при облекчен данъчен режим,тия затова не ни щат в шенгена,защото ние сме твърдо против Гейиове и още повече против това те да се женят.Пълна отврат са тия Европейци извратеняци имащи се за бели хора,мъка мъка...
26
8
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Homoseksualistite trebva da se sramuvat,a ne nahalno da se samoiztukvat.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перспективата : подкрепяне на гейовете, а забрана да си кръстиш детето (предвид проекто-закона). Времето за избор пътя на България критично намалява.
24
5
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Вместо да мрънкаш а измислбени права си намери работа бе безделник, вместо да се друсаш и напушваш по цял ден и после защо нямаш права.Ами като нямаш права си ги поискай! Имаше гей парад,но нямаше протести по отношение на цените,поскъпването на тока и прочее...Като искаш права-протестирай!
23
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
do 15-iznenada me.
22
9
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
този отляво не е ли С. Станишев???