Башар Асад е най-добре доброволно да се оттегли

Това заяви германският външен министър Гидо Вестервеле
12 авг 2012 17:16, Петя Славова
121
Башар Асад е най-добре доброволно да се оттегли
Башар Асад. Снимка: Reuters

Германският външен министър Гидо Вестервеле заяви пред неделното издание на вестник "Билд ам Зонтаг", че най-доброто решение на Башар Асад да, е да се яви пред съда в Хага. По думите му, сирийският президент трябва да се оттегли доброволно и да бъде съден от Международния наказателен съд, за да може кръвопролитията и гражданската война в страната да спрат.

Вестервеле заяви, че в краен случай, Асад може и да не бъде съден, ако реши поне да се отегли доброволно, предаде Нова телевизия

„Това определено е против моето чувство за справедливост, но най-важното нещо за мен е да се спрат тези убийства и да се гарантира демократично и мирно бъдеще за Сирия”, каза още външният министър на Германия.

Министърът потвърди идеята, че намесата от въшна страна в Сирия не е добро решение на проблема и по-скоро би довела до още повече усложнения в международен план.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
40
 
! Отговори
Тук и в Сирия преди 11 години
В Бургас се случи атентат и се осрахме. Терористът беше само един. Представяте ли си ако терористите бяха хиляди, както в Сирия. Не му е леко на Асад. След като САЩ, Израел и целия ЕС са против тероризма нека да помагат на Асад. Случва се точно обратно, те помагат на терористите.
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито един диктатор не надживял народа си...разликата е само в цената !
23
3
 
23
 
! Отговори
Бай Боец преди 11 години
На военен език това в сирия се нарича "обезопасяване на фронтовата полоса".Просто удара по Иран ще е много по-труден ако в тила на атакуващите е все още боеспособна сирийска армия. Част от това е и вече приключилото изтегляне от Ирак и текущото от Афганистан.Но Обама ще му дойде много добре една успешна военна операция точно преди изборите.Най-малко за да запуши устата на републиканците че е слаб и безволеви лидер.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Необходимо е да да се организира конференция на демократичните държави да се реши как да се оттеглят Ангела Меркел и Франсоа Оланд смята Китайското правителство. Ангела Меркел и Франсоа Оланд най-добре е доброволно да се оттегли от властта. Трябва да се съберат Русия и Китай и Индия и да решат начина по който Франсоа Оланд и Ангела Меркел ще се оттеглят, по мнениеот на Китай Ангела Меркел и Франсоа Оланд трябва да си ходят, дните им са преброени и колкото по рано, толкова по добре. Китай и Русия ще организират конференция да обсъдят варианти за ново френско и ново германско правителство което да поеме Франция и Германия след падането на Меркел и Оланд.
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-тарикат излезна оня на Тунис Бен Али, а тоя ако кара така ще свърши като Кадафи :)
20
4
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
*** шваба кой те пита тебе кой номер *** носиш,хахаха да се бил предал сам ,съдът във Хага е един пълен майтап служещ на англо-американската гнус и е пълна подигравка със истинското правосъдие!Да живее Асад да живее светска Сирия ,сащ и нато 2 метра по земята!
19
5
 
36
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Ха-ха, гнусна европейска ***, вие ли ще нареждате на президент на суверенна държава да се явява пред вашия сатанистки съд, бе изчадия?! Че и снизхождение можели да проявят, и да не го съдят! Долна юдомасонска ***, краят ви ще дойде!
18
2
 
16
 
! Отговори
rudi преди 11 години
Zahto ne go duhach,***
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИРИЙСКАТА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА ПРЕЧИ НА ИЗРАЕЛ ДА АТАКУВА ИРАН. ЗАТОВА СЕ ЦЕЛИ СВАЛЯНЕ НА АСАД И ХАОС В СИРИЯ.
16
0
 
25
 
! Отговори
Гиди Гидо! преди 11 години
"Мирното и демократично бъдеще на Сирия"гарантирано от наемните терористи?Като последните им зверства показани по ютюб,как хвълят от покрив телата на убити пощенски служители?Или пътя за Техеран просто минава през Дамаск ,а Гидо си дрънка,е поне е срещу външна интервенция.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гидо го виждам в международния съд в Новосибирск.
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гидо сбъркал си малко президента, зад тези кравопролития стоят САЩ и БракАТА Обама
13
3
 
38
 
! Отговори
А по-добре... преди 11 години
в интерес на световния мир най-добре да се оттегли Нетаняху и ционистката шайка,които лелеят велик израел от Нил до Ефрат.Хага да разгледа етническото прочистване на Палестина,апартейда и холокоста над Газа.
12
3
 
44
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Шваба е поредната пионка, която ръси мозък в пропагадната война, която се води срещу Сирия! Тоя шваб що не погледне истината в очите, не признае за зверствата на брадатите демократизатори, щедро финансирани от "ония с чаршафите" Катар и С.Арабия? Единствената "вина" на Асад, е че е приятел на Русия .. Гидо не си играй с огъня, тук играта е друга не е Либия, край бреговете на Сирия са бойни кораби от Русия и Китай .. да не стане белята и наистина всичко да свърши през 2012 както предричат маите!
11
1
 
6
 
! Отговори
до12 преди 11 години
ТОЙ е мека китка и ти с какво го плашиш.
10
5
 
22
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Една бутилка вино "Хитлер", ако обичате
9
31
 
7
 
! Отговори
а преди 11 години
Башаре, офертата е добра. Ще те настанят в луксозна килия като в хотел 5 звезди. пък в Холандия не бият и не бесят. Ако останеш в Сирия, рано или късно, ще има втора серия на клипчето "Краят на Кадафи".
8
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гидо Гидооо.....Гидо!Дано гръм разцепи содомитският ти ***!
7
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
германският външен министър Гидо Вестервеле да оди да се шиба у гъзо, това най-добре го може! а не да дава съвети на мъже!
6
3
 
18
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
германския *** да се самоубие. плати до цент и ликвидирай атакувалите и не е ясно от какво следва да се оттегли?