Най-малко седем души убити при атентат в Турция

Десетки са ранени при нападението с кола-бомба
Обновена: 21 авг 2012 09:05 | 20 авг 2012 22:45,
122
Най-малко седем души убити при атентат в Турция
Атентатът е извършен с кола бомба. Снимка: архив Reuters

Поне седем души загинаха и десетки бяха ранени днес при експлозия на кола-бомба близо до полицейски участък в югоизточния турски град Газиантеп, разположен близо до границата със Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на местни медии.

Засега никой не е поел отговорността за атентата. Колата-бомба е била взривена от разстояние, съобщи губернаторът на Газиантеп Ердал Ата.

Телевизионни кадри показаха пожарникари, опитващи се да угасят огромни пламъци, които поглъщат няколко автомобила.

Боевете между турските сили за сигурност и кюрдските бунтовници,които искат автономия за населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция, зачестиха през последните седмици, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
17
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
И бъгарският аскер е много силен. Да напомня ли как в Ирак камион експлодира и загинаха български войници..или за Афганистан преди няколко дни загинаха 12 американски войника..или за Русия която не успя да се справи с 3 милиона чеченци. Турция може за 24 часа да прочисти югоизтока стига да иска но ще загинат много невинни и правозащитните организации ще ревнат.Едно е да водиш война с редовна армия с тактика и техника. Друго е с терористи сред цивилно население.
35
13
 
13
 
! Отговори
макпетрол преди 11 години
турскио аскер уж са ного \"силни\"кюрдите ги прават за смех. те тава не мога да го разбера???
34
9
 
21
 
! Отговори
дон жуан преди 11 години
интересен народ сте вие плюете по всичко християнско и светско а половината живеете в еуропата вместо да помагате на своите бракя че им запалиха шалварите кюрдите . нищо не става от вас
33
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото Тенгри и вълкът винаги ще защитят турския народ. Аллах също. Мюсюлманския свят също винаги ще уважава турците защото арабите колкото и да се опитаха не успяха да разпространят Исляма и бяха наритани от Византия. Но турците успяха и сложиха край на Византийската империя и си направиха за столица Константинопол и управляваха десетки народи в продължение на векове. Само това е достатъчно да се присмея на обидите на някакви бантускоти Ястребчо.Така, че да не ти пука..
32
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кюрдите ще им се случи това което се случи с арменците навремето. Голяма част от жертвите на терора на ПКК в югоизточния регион също са кюрди.
31
32
 
13
 
! Отговори
do 65 преди 11 години
Който е изпитвал лоши чувства или е навредил на турския народ винаги си е изпатил. Историята го показва. България изсели над един милион за 100 години сега виждаш на какъв хал е. Арменците се обърнаха срещу турците и се опитаха да ги унищожар в анадола ама си получиха заслуженото. Англичани, гръци, новозеландци и всякаква друга *** решиха да превземат истанбул но сега имат само гробове там. Израел се подигра с Турция и денят в който ще се опукат с Иран наближава. Кюрдите..те са прости животни
30
3
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
до 60такива като мен?или такива като теб които лижат американски ***?
29
4
 
7
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Преродилия се Булгаков като президента на САЩ:Барак Обама които е същия продажник и безгласна буква забъркаха голяма световна каша.......Цялата международна политика на Обама се крепи на кредото на сем.Клинтън че алчноста ще спаси света......Извинявайте,ама дори недолюбвания Джордж Буш-младши при 3 мандат щеше да е умиротворил и си тръгнал от Афганистан и Ирак.......Нямам нищо против революциите на Обама само дето 11.09.2001 май бе предизвикан от Саудитскоарабски терористи???????????????????????
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, нашите имами и мюфтии се бият в джамията навръх Рамазан Байрям, и Аллах ги наказа веднага турците.
27
6
 
17
 
! Отговори
? преди 11 години
до 56аз съм на мнение че трябва да напуснем ЕС и да прекратим всякакви връзки със СБ и МВФ след което да затворим офиса на *** в България и да покажем по един среден на американци и англичани
26
5
 
16
 
! Отговори
? преди 11 години
след като боко показа малко здрав разум и отказа да назове хузбула за виновнимосад и цру минаха към план б удар в турция защо ли бързат толкова?
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мосад не са ли излезли вече със становище, кой е атентатора?
24
6
 
20
 
! Отговори
? преди 11 години
"стабилна,светска,проевропейска и продемократична държава Турция."hahah абе стига с тези вицове :Dислямистите на ердоган ли са проевропейски и продемократични?
23
0
 
31
 
! Отговори
до Никола преди 11 години
И аз мисля така. Българите сме притеснени, че се натискате за ЕС, а вие 80 милиона с кюрди, араби и всякакви ако дойдете у нас дето сме 7 млн, ще изчезнем. Затова понякога сме нервни. Искаме да сме съседи, но всеки да си знае къщата и оградата. Иначе нямаме нищо против вас, нормалните хора. Психопати навсякъде има и у вас, и у нас, но умните хора няма да ги оставим да ни ПРОВОКИРАТ.С уважение, Българин.
22
3
 
19
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Ястреба не може да ни провокира, защото всички го знаем какво *** е.ПРОВОКАТОРИ са такива като г-жа Налбант /с откритото си писмо днес/, които се мъчат всячески да навредят на България,
21
4
 
3
 
! Отговори
Nikolla преди 11 години
до 45И как предлагаш да се случи това?
20
7
 
13
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
До Nikolla:За България е най-добре да не е съсед на Турция!
19
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ястребът е ПРОВОКАТОР, не му отговаряйте, моля ви всички. Турция все още не ни е враг, НЕКА ДА НЕ ПРАВИМ НАСИЛА турците наши врагове. Не казвам много да ги обичаме, но КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ДА ГИ ДРАЗНИМ???Българите сме 6 милиона чисто, турците са 50. Българската армия е 20 хил, турската 1 милион.Можем да бием Турция само ако ни помага Русия или САЩ, но и в двата случая ВОЙНАТА ЩЕ Е У НАС , а това е СТРАШНО!!!
18
3
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
USA NE SA V SASTOQNIESEBE SI DA OPRAVQT KAMO LI SVETA TIQ NE6TASTNICI V LAMTEJA SI ZA RESURSI I KAPITAL 6TE POGUBQT SVETA TE SA NAI GOLQMOTO ZLO NA ZEMQTA
17
12
 
21
 
! Отговори
Nikolla преди 11 години
Извън всякакво съмнение е,че за България е най-добре да има има за съсед една стабилна,светска,проевропейска и продемократична държава Турция.Който не вижда тази политическа реалност,е или политически ***,или политически продажник,или и двете заедно.