Талибани са обезглавили 17 души, празнували с музика и танци

Селото е в район, изцяло контролиран от талибаните
Обновена: 27 авг 2012 19:46 | 27 авг 2012 19:46, Елка Василева
26
Талибани са обезглавили 17 души, празнували с музика и танци
Талибани са екзекутирали седемнайсет души в село в Южен Афганистан. Снимка: архив, Reuters

Талибани са екзекутирали седемнайсет души в село в Южен Афганистан заради това, че са участвали в празненство с музика и танци, съобщи тв канал "Скай нюз", цитиран от ИТАР-ТАСС.

В село в областта Муса Кала в провинция Хелманд вчера бяха убити две жени и 15 мъже, заяви провинциалният губернатор Дауд Ахмади. По думите му талибаните са обезглавили жертвите си.

Областните власти на Муса Кала казаха, че хората се били събрали на празненство с музика и танци и бунтовниците поискали да прекратят мероприятието. Според областния управител Неяматулах Хан районът, където станало кръвопролитието, е изцяло под контрола на талибаните, допълва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Афганистанталибани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
ринго преди 11 години
американците и платените им афгански слуги в Кабул контролират само кога да ядът пикаят и акат ...всичко останало извън базите им е под контрола на народа който ги мрази .На ви сега руски вариант на братска помощ ....скоро ще се изнесат оттам окупаторите да не забравяме и нашите еничари ***
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Американската демокрация!!!Да живее чичо Сам и неговите миротворци!! Идва ред на Сирия- да бъде првърната в "цъфтяща" демокрация............
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета и не вярвам на ушите си ! Ама нали Съединените Щати унищожиха всички талибани от 2001 г. насам !
17
0
 
6
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
#21,Нима Инквизицията не е унищожавала членове от своите, само защото не са се вписвали в проповядваните догми? С какво действията на талибаните са по-различни от тези на инквизиторите? Само времето е различно. Крайностите в религията са валидни и за християни, и за мюсюлмани. От клоновете в християнството само православието е малко по-човеколюбиво. По отношение на будизма - той не е точно религия, а учение. Ако искаш просветление, го практикуваш, ако не искаш - не. Твоя воля.
16
0
 
9
 
! Отговори
Кьоравото Гьоре преди 11 години
Религията няма нищо общо! Въпросът е: що за *** са се заели да я налагат и разпространяват! Никой не е преточил толкова човешка кръв и не е причинил повече страдания на човечеството от християнството! Казвам го като ревностен християнин!Мислете с главиъте си! Преди 10 години ухилени "християни" от американския самолетоносач в Адриатическо море, изяли парчето си от коледната пуйка, изписваха на бомбите за Белград "Честита коледа!"!Едни пък съвсем по християнски наскоро пикаха върху трупове..
15
0
 
15
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
Къде е сега Рамбо,който във филма защитаваше добрите талибани срещу лошите руски войници?
14
3
 
5
 
! Отговори
морски преди 11 години
Браво,дано талибаните се завърнат в Авганистан и да разкажат играта на ,,демократичната'' американска армия.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Далече от контролираните от НАТО (САЩ-- ЦРУ) опиумни полета. Нека се трепат, важното е далаверата да върви.
12
2
 
1
 
! Отговори
Христо преди 11 години
До $-Как къде - там където трябва! Сиреч - далече от горещата действителност.На същото място е и Красная Армия - тъй де ,играят си на тука има - тука нема..Важното е че дрогата върви по план по всички маршрути- от Вашингтон до Москва..Кой е казал че доктрината на Британската Империя за опиумното владичество и съответно Опиумната Война е свършила?Само дето се добавят мирис на петрол и скъпоценни камъни.
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
#6 "ЕТО ТОВА Е исляма"---Не, това не е исляма, това е РЕЛИГИЯТА като цяло. Християнството е отговорно за не по-малко кръвопролития - кръстоносни походи, инквизиция...
10
6
 
11
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
#6- "ЕТО ТОВА Е исляма"Щото пък християнството е по-различно. И Дубай е мюсюлмански, но не се чува за такива ужасии от там. Според ислямския календар сега е 15-ти век. Ако съпоставим с католицизма, през същия век Инквизицията си устройва аутодафета, като само през първите 20 г. изгаря на клада към 10 хил. души в Испания. Следват Великите географски открития и колонизирането на почти целия свят в следващите 4 века. За робите няма да споменавам. Абе само красота и хуманност струи от религията.
9
1
 
23
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
Диваци.
8
12
 
8
 
! Отговори
азз преди 11 години
трябва и в българия така да се постъпва! след 22:00 който вдигс гюрлунтия-режат му главата!няма оправия..
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TE SA USA PROIZVOTSTVO TALIBANITE moje bi za da splashat TALIBANITE TRIABVA DA SE PUSKAT JIVI V MASHINI MESOMELACKI ILI DA GI GORIAT JIVI SHOM VSICKO E ZAGUBILO SVOITE CHOVESHKI ZENNOSTI......A NE AMERIKANSKI ZENNOSTI
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май музикантите из Чеча ще останат без работа!
5
5
 
14
 
! Отговори
Радикален ислям в Б. преди 11 години
И българският незаконно избран с помощта на Уорлик , Борисов и ДПС гл. мюфтия Мустафа Хаджи, който живее в Турция, провежда нейната политика в Б-я, има финансови нарушения за 100 млн., които властта му намалява многократно- до 3 млн., той заявява, че е горд да е член на радикалната секта "Мюсюлмански братя", която доскоро беше в списъка с терористи на ЦРУ, а след арабската ислямска ЗИМА, Килъри и САЩ ги поддържат, както и Ал кайда и други ислямистки главорези в Сирия, приятели на Ник. Младенов
4
6
 
18
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Култура и самобитност овкусена с наркотици и американска окупация и получавате... манджа с грозде.Приятен апетит!!!!!!!!!!
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Близкият Изток и Северна Африка беше по-добре да останат с диктаторските си режими. Сега там се настанява радикалният ислям. От двете злини диктаторите май са по-малкото зло.А присъствието на НАТО в Афганистан с нищо не е променило обстановката от преди войната.
2
5
 
46
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Това ще бъде ежедневие във Сирия, защото е светска държава, ако башибузука завземе властта!И то с благословията на САЩ и ЕС!
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези същите напъват да демократизират и Сурия. Майсторите на рязането на глави - Allagu Akbar!