Провокативни плакати против радикалния ислям в метрото в Ню Йорк

Организаторката не се интересува дали ще има протести
25 сеп 2012 08:16, Елка Василева
25
Провокативни плакати против радикалния ислям  в метрото в Ню Йорк
Провокативни плакати срещу радикалния ислям се появиха в метрото в Ню Йорк. Снимка: архив, Reuters

Провокативни плакати, сравняващи мюсюлманските радикали с диваци, се появиха в метрото на Ню Йорк, предизвиквайки веднага критики от някои от пътниците, предаде Ройтерс.

Плакатите, на които се чете "Във всяка война между цивилизования човек и дивака подкрепете цивилизования човек. Подкрепете Израел. Осуетете джихада", са разлепени на 10 станции в метрото в района на Манхатън. Това стана, след като управата на метрополитена загуби дело в съда срещу спонсора на материалите, произраелската група Инициатива в защита на американската свобода. През юли федерален съдия, позовавайки се на Първата поправка към конституцията на САЩ, защитаваща свободата на словото, постанови, че плакатите може да бъдат разлепени.

Ръководителката на организацията и известна блогърка Памела Гелър заяви, че не се вълнува дали те може да разпалят протести и насилие, каквито предизвика филмът "Невинността на мюсюлманите". Те ще останат в метрото един месец.

Инициатива в защита на американската свобода се прочу, след като се противопостави на строежа на мюсюлмански център близо до мястото, където се издигаха взривените при атентатите на 11 септември 2001 г. кули близнаци на Световния търговски център, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Пацифист преди 11 години
Един "цивилизован" човек създаде джихад, а друг "цивилизован" човек използва САЩ като плацдарм и си води войнички по целия свят и затова сега на всякъде по света гори. Както казват "Хитрата сврака паднала с двата крака ". Въпреки, че промиването на мозъци отново започна, сега вече хората не искат да се вързват на лъжата, че може да има цивилизована война. Така, че не подкрепяйте войната, а подкрепете мирът. Евреите трябва до един да стнат християни и без туй талмуда са го откраднали от Египет ..
13
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 11 години
Поздравления, 22. Наистина този, към когото се обръщаш е евреин.Точно те са основоположниците на радикалния ислям, разновидност уахабитите.Създаден е в Саудитска Арабия и се развива там от кралското семейство, евреи поставени със съдействието на Ротшилдови.Те ползват ислямското простолюдие и неграмотност, за да придадат на исляма демонична същност и да ги противопоставят на Христянството. А след като създадат интригата, евреите кротко ще чакат от страни да се избият.
12
0
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
19,интелигентно си се аргументирал за мюсулманските обичаи само дето лицето към което се обръщаш не е християнин,а един от тези,които разпалват омраза между мюсулманите и т.нар.християни,които даже не знаят какво учи Христос или пък са чели,но са станали вероотстъпници ционистки"християни".А което казваш за проституцията е точно обратно на което Господ учи,следователно не са християни.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ръководителката на разпалване на омраза,ционистката еврейка Гелър е избрала нарочно момента,когато иранския президент е в Ню Йорк,където в сряда ще говори в ООН.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма разлика между терористичен ислямизъм и терористичен ционизъм.Ционистките евреи се опитват да вкарат американците във война,така действаха срещу германците докато стана втората световна война,опитват се да настроят мюсулманския свят срещу страната,която им е приемник за да се бият за сатанинските планове на израел.Каква дяволска омраза има в тези хора,които тласкат света към ядрена конфронтация,отричат,че Исус Христос е Месията на Израел и разпалват нова война.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Третата "семейна ислямска ценност" е, че мъжът може да се разведе с някоя от жените си, като повтори три пъти "Развеждам се с теб!" пред няколко свидетели!"Това е пълна глупост - три пъти развеждам се с теб - и готово, а не трябва ли да прикляка и да маха с рьце докато го казва. Явно пишеш само от злоба без изобщо да си имаш представа как стоят нещата с развода. Развода в исляма е много строго регламентиран и за мъжа и за жената. Става по-лесно и за мъжа и за жената. Достатъчно е например жената да каже пред ходжата, че мъжат и не я задоволява сексуално или не го обича и получава развод. Сьщото е и с мьжете. Това, че някои жени да малтретирани от мьжете си се дьлжи не не исляма а на местни регионални традиции. Пример е Афганистан кьдето жените са в много тежко полижение вьпреки че афганците не са особено религиозни, докато е Иран, Сирия, Турция, Индия съвсем не така - там жените имат всички права, с изключение Иран където жените са задължени да покриват косите си.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Първата "семейна ислямска ценност" е че мъжът може да има много жени!!!"При християните е сьщото - само че там е по зле, защото мьжете на практите имат по много жени - наложници и любовници метреси-мутреси, но тези жените не са защтитени и осигурени по никакьв начин от закона - мъжа при християните няма никакви задьлжение кьм своите наложници и и когато му омрьзне да се сьсъкуплява със някоя от жените си просто я захвърля.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Втората "семейна ислямска ценност" е, че ако жена бъде заподозрян в изневяра я завързват за една греда, забита в земята, и я убиват с камъни!"Не мова да бъде убита с камьни жената по подозрение. Трябва да има доказателства и 4има свидетели,които да се закалнат в Бог (Аллах) да свидетелстват, че са я хванали в изневяра. Клетвата има много голяма тежест пор мюсюлнаните. Но дори и да се стигне до осьждане, присьдата не се изпьлнява от палачи а се оставят хората да я изпьлнят - едва ли някой ще отиде да хвьрля камьни по жена заради прелюбидеяние. На практика това не се практикува от столетия. То и в християнските закони които Бог е дал на християните в Библията е казано прелюбодейките да се убиват с камьни - значи ли това че християните са диваци които врьзват жените на стьлбове и ги убиват с камьни.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Супер!А дали могат да си поръчат ***? "Не могат. За християните проституцията е нещо нормално без което не могат, повечето християнки са *** и това се приема в християнския свят, дори младите християнки от малки мечтаят да станат елитни ***, но в Иран не е така. Примитивните иранци държат на семейните ценности и простутуцията е забранена.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тяхната цел е всички да станат мюсюлмани, да зачохлят жените, да пуснат бради на мъжете, да се кланяме като улави по пет пъти на ден в условията на пълна държавна и религиозна диктатура. да се премахне ислямската заплаха Иран преди да е късно.."Християните в Иран имат запазени места в иранския парламента според процента им от населението. Евреите които живеят в Иран също имат запазени места в иранския парламентЗа християните в Иран не важи забраната за алкохол, християтните в Иран имат право да си правят вино и да пият алкохол.
4
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
прави са в сащ хората трябва да са свободни а не роби на една или друга религия.....
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ислямиста и лявата резба са комплексари с обща цел.Борба с/у всичко нормално на този свят.Не се търпи обаче НАГЛОСТТА им.Затова бой по празната им кратуна.
2
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора не можете ли да разберете, че ислиямът в радикалната му форма, която сега владее повечето близкоизточни държави, е най-голямата опасност за цивилизования свят??? Тяхната цел е всички да станат мюсюлмани, да зачохлят жените, да пуснат бради на мъжете, да се кланяме като улави по пет пъти на ден в условията на пълна държавна и религиозна диктатура. Това ли искате?? Израел може да са всякакви, но в случая имаме общи интереси - да се премахне ислямската заплаха Иран преди да е късно..
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-верният и точен плакат би бил: "Не" и на исляма, и на Израел!"