Контратерористи във Франция задържаха седем души

При акцията един от заподозрените е убит
6 окт 2012 19:38, Петя Славова
8
Контратерористи във Франция задържаха седем души
Снимка: БТА

Седем души бяха задържани  при контратерористична операция в няколко града във Франция, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на президента Франсоа Оланд, направено на срещата му с вътрешния министър Манюел Валс.

Президентската пресслужба съобщи, че Оланд и Валс са обсъдили в Елисейския дворец операцията на правоохранителните органи, пише БТА.

"Президентът на републиката потвърди пълната решимост на държавата да гарантира защитата на френските граждани от всякакви терористични заплахи", се посочва в комюникето на Елисейския дворец. "Той приветства действията на полицията и възложи на министъра на вътрешните работи да вземе всички необходими мерки за засилване на сигурността". Мащабната контратерористична операция е била проведена днес сутринта в няколко големи града в страната.

В Страсбург при опит да бъде задържан един от заподозрените е била открита стрелба и при престрелката той бил убит. У него бил намерен пистолет Магнум. Трима от служителите на реда получили леки наранявания.

Повечето от задържаните днес са "радикални салафити", се допълва в съобщението.Седем души бяха задържани днес при контратерористична операция в няколко града във Франция, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на президента Франсоа Оланд, направено на срещата му с вътрешния министър Манюел Валс.

Президентската пресслужба съобщи, че Оланд и Валс са обсъдили в Елисейския дворец операцията на правоохранителните органи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПриятел, България не е Франция. Тук всеки ***, мутра или *** би взривил съседа си за 100евро, хей така за кеф. И после съда ще го пусне, щото още не е минала 19 -тата му присъда.
7
1
 
2
 
! Отговори
22 преди 11 години
Това е Франция, а не България, където е има вече близо 50 години социализъм(доминиране на мързеливци, ***, доносници, продажни попове -агенти на дс, свободно движение на руски агенти и мафиооти эи т.н.), където бяхме братя с *** от Африка, араби, ислямисти и какви ли не *** от близкия изток. Остава само *** да направят катун около Айфеловата кула и да осерат площада. Да, ама не.Браво на французите!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да дадем добър пример, като започнем прочистването на такива терористи и у нас.
5
1
 
8
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ЛОГИЧНО СЕГА....БЪЛГАРИЯ ДА ПУСНЕ СЕДЕМ....АКО ИЗГОНЯТ *** ОТ ФРАНЦИЯ
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оланд, изпрати ги у нас да им направим процеса в Пазарджик.Нека Пазарджик да стане като Хага.Международен съд за престъпленията на тези *** религиозни фанатици.
3
2
 
18
 
! Отговори
а така преди 11 години
а нашите им се молят...
2
0
 
25
 
! Отговори
Семов преди 11 години
Крайно време беше ... Сега и в цяла Европа да се захванати с почистване..
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наричат се контри писачи , поне малко обща култура от CS добийте. И защо в БГ никой не лови нашите терористи , толкова ли ги е страх нашите да задържат някой?