НАТО одобри разполагането на "Пейтриът" в Турция

Защитата е срещу евентуални ракетни нападения от Сирия
Обновена: 4 дек 2012 21:56 | 4 дек 2012 21:44, Веселина Йорданова
54
НАТО одобри разполагането на "Пейтриът" в Турция
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

НАТО съобщи, че на днешното заседание на външните министри от пакта е била утвърдена молбата на Турция за разполагането на ракети "Пейтриът" по границата й със Сирия.

На пресконференция след заседанието генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен заяви отново, че тази мярка е с цел защита на населението и територията на Турция, както и с цел да даде знак на евентуални агресори срещу държава от организацията "дори да не си помислят" да предприемат нападение, предаде БТА.

НАТО приветства готовността на САЩ, Германия и Холандия за предоставянето на необходимите ракети.

Още по темата

Основната задача на НАТО е защита на своите членове и днес подчертаваме отново, че ще обезпечим сигурността на алианса, в пълна солидарност за защита на населението и териториите, обхванати от него, се посочва в изявление на външните министри от пакта.

В документа се изразява задоволство от подкрепата, осигурена от хората в Турция за сирийските граждани, получили убежище на турска територия.

Министрите призовават за край на насилието в Сирия, което представлява сериозна заплаха за сигурността на региона. Те добавят, че ще подкрепят международната общност в намирането на мирно решение на кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: НАТОТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Руснак-ракетчик преди 11 години
Ние сме разположили над 5000 ракети в съседство с Турция! Ракетите "Пейтриът" са безпомощни, но нашите ТОПОЛ-М само за 2 минути ще сринат цяла Мала Азия. Турците си вкараха таралеж в потурите с тия стари, негодни ракети! Ердоган е глупав политик!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много хора коментираха че Русия щяла да нападне Турция,щели да се съберат с другите големи държави ще ли да сринат Анадола ипр.а сега Путин дойде в Турция подписа споразумения за 100 милиарда долара за търговия и др.а вие плямпалата си останахте така както бяхте .ББ отиде до Америка за да го потупат по рамото. и какво сега коъ е на далавера от тази ситуация.Ей *** си бяхте *** ще си останете.дават ви една играчка да си чешите езиците с Турция .вие докато говорите другите действат там е разлика
48
1
 
1
 
! Отговори
Svetlozar преди 11 години
Balgarskata voenna tehnika e rusko proizvodstvo, imame nqkolko kompleksa c 300 no te sa predimno za opazvane na Strategi4eski obekti otkolkoto za opazvane na granicata . Otnostno tvoeto iskazvane - da saglasen sam da slojat i po na6ta granica , to na turcite vqra da nqma nikoi !
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Svetlozar-- A VE TE I NA BULGARSKATYA GRANITSA SHTE LI DA RAZPOLOJAT -
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45 може ли едо уточнение Китай е най-големия ВЪНШЕН кредитор / инвеститор в Сащ някъде между 6-10% от дълга им иначе 70-75% от техния дълг си го дължат на самите себе си.
45
0
 
2
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Аре да свършва тоя нефт че ми писна американците да си карат 7литровите пикапи а китайците да произвеждат ненужни ***
44
1
 
1
 
! Отговори
Svetlozar преди 11 години
Tezi rakiti 6te badat razpolojeni tam ne za6toto turcite gi istrah ot Siriq Te tvardqt taka no istinata e tam ,4e predri4at napadenie Sre6tu Iran koeto moje bi blizkite meseci 6te bade osa6tesveno i osirat ga6tite za6toto te 6te sa v protivopolojniq otbor i 6te odnesat golemite 6amari. Imenno tova e celta na tezi raketi da se za6titqt ot Iran a ne ot bezpomosthnata darjava Siriq ! Dano irancite a i nie BALGARITE osaznaeme na vreme 6to za kom6ii
43
5
 
0
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Ако има човек над 20г. и не е наясно че американската армия и НАТО са заедно с Руснаците,Китай и Арабската лига,Израел,Франция и Англия просто американците са инвестирали най-много в армията си и другите ги ползват като наемна войска.Всичко друго е театър.Китай е най-големия кредитор на САЩ.
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36 може са се пробва в Иран или Китай ако в Русия не му потръгне. Всички противници на Запада, да тръгват към Иран или Китай.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
42 ей ти субуждайки се започваш да кълнеш евреите , какво по точно са ти направли , да не би да си попдлаган на групово изнасилвамне.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ДАДЕ ГОСПОД ЦЯЛАТА ЦОИНИСТКА ЕВРЕЙСКА *** ДА ИЗМРЕ В ПОРЕДНАТА ВОЙНА КОЯТО ИСКА ДА ЗАПАЛИ , ПРОКЛЕТО ПЛЕМЕ СА ТОВА ЕВРЕИТЕ , ПРОКЛЯТИЕ СА ЗА ЦЯЛ СВЯТ ,ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ ТЯХ НЯМА ДА ИМА МИРА
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36 беж в Сибир отивай да рупаш картошки с ориз и ми се разкарвай от Родината ***.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37 леля ти Ванга това на ушенце ли ти го пресказа стига сте ровили в костите на клетата неграмотна старица
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
38 и после какво предлагаш
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да пази България и да ни даде сила и самочувствие да излезем на истински протест на улицата срещу корпоративната монополна колониална дикататура.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леля Ванга предсказа ,че падне ли Сирия започва най страшната и унищожителна световна война , 2013 ще започне ,след няколко седмици нашите майкопродавци ББ и Цвъко ще обявят ,че за атентата в Бургас са (виновни) Иран и Хизбула и ционистите ще имат повод за нападения над Иран ,война която ще прерасне в световна ядрена касапница,но и ядрена война няма да спре ционистите ,защото сащ фалираха и единствено чрез голяма война могат да се измъкнат май ще излезе вярно ,че 2012 е последната
34
5
 
26
 
! Отговори
421 преди 11 години
Дано Русия,Персия и Китай се намесят ,това е безобразие.Тези си правят кво си искат?!Време е другите сили да вземат някаква страна,докато това не стане Хамериканците и НАТО ще си внасят мир и демокрация по целият свят,а след Сирия ще дойде ред и на Иран,а от там и на Русия и Китай ,защото съм сигурен,че ционистите имат мечти и за там !
33
25
 
6
 
! Отговори
До fen преди 11 години
Колега първо армията е за защита а не за нападение значи когато врагът е решил да те нападне тя служи за отбрана на собствена територия.А оръжието което се иска е с цел ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ защото страна която не участва във война и дава жертви и то цивилни заради комшията как би постъпила? едно нещо което започва да ти вреди ти какво би направил.А че мразиш турците то това е отделен въпрос .....ако това стане с България нали ще се приеме същата процедура за да ти защитят *** и децата ти .
32
2
 
5
 
! Отговори
Народът преди 11 години
Минометный обстрел школы - убито 24 девятиклассника и один преподаватель . .Владимир Шарлаев в Втр, 04/12/2012 - 20:10 Новость: тема Войнатэги гео Ближний Восток и МагрибДамаскСирияВ результате минометного обстрела боевиками школы в районе Мухайям Альвафедейн провинции Дамаска на уроке программирования в 9 классе убито 24 школьника и один преподаватель.anna-news.info/node/9056Ето тези ще защитава НАТО.За да могат да убиват безнаказано деца.А ако се надявате някой от НАТО да осъди подобно нещо, явно не сте в час.НАТО защитава терористите , а не техните жертви.
31
3
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Европейската толерантност и заиграване с ислямистите, е от полза само и единственно на... самите ислямисти, които пък въобще не се славят с толерантност и търпимост, към всички онези, които не са като тях или не мислят като тях.