За богата и процъфтяваща Русия призова Путин

Той обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната
Обновена: 14 дек 2012 09:46 | 12 дек 2012 16:17, Елка Василева
178
За богата и процъфтяваща Русия призова Путин
Путин отива да направи годишното си обръщение. Снимка: Reuters

В първото си годишно обръщение към Федералното събрание от началото на новия си мандат руският президент Владимир Путин обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната и разкритикува чуждестранните порицания за състоянието на демокрацията и опитите за външна намеса във вътрешните работи на Русия, предаде Асошиейтед прес.

В речта си, фокусирана главно върху социални въпроси, Путин се ангажира с насърчаване на раждаемостта, разкриването на 25 милиона работни места и с въвеждането на нови стимули за учители, лекари, инженери и други професии.

Той обеща подкрепа "за институциите, които представляват традиционните духовни ценности" - намек, че държавата ще оказва още по-силна подкрепа за Руската православна църква.

Путин заяви, че Русия ще следва собственото си разбиране за демокрация и отхвърли всички "стандарти, наложени отвън".

"Пряка или косвена чуждестранна намеса в политическите ни процеси е недопустима", каза той и допълни: „Онези, които получават пари от чужбина и служат на чужди интереси, нямат място в политическия живот в Русия“.

Путин изтъкна, че задачата на Русия в световен план ще е да съхрани националната си и духовна идентичност, а укрепването на военната мощ на страната ще гарантира нейната независимост и сигурност.

Следващите години ще са решаващи, а може би и преломни, не само за нас, а и за целия свят, който навлиза в епоха на кардинални промени и вероятно сътресения, подчерта президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

През първите 12 години от новия век беше постигнато немалко. Преминахме огромен по важност етап на възстановяване и укрепване на страната. Задачата ни сега е да създадем богата и процъфтяваща Русия, отбеляза Путин.

Глобалното развитие става все по-неравномерно, създавайки почва за нови икономически, политически и етнически конфликти. Ожесточава се борбата за ресурси, при това не само за метали, нефт и газ, а и за човешки ресурси, за интелект, подчерта той.

Путин заяви, че правителството ще съсредоточи усилията си върху развитието на високотехнологични отрасли, за да гарантира на Русия конкурентоспособност в световен мащаб.

Хората в развитите, а и в много от развиващите се страни, са свикнали с постоянното увеличаване на потреблението и разширяване на жизнените и културни възможности. Това не е лошо, но да се осигури траен растеж в съвременния свят е възможно само с въвеждането на нова технологична организация, с което в много райони на света срещат спънки. Страна, която не може да се нареди сред създателите на новаторски технологии, е не просто обречена на зависимост . Парчето от световната баница, което ще получат предприятията и населението й, ще е в пъти по-малко от това на лидерите, изрази се образно Путин, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
12
 
10
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Да виждам ги как се оправят,техният естествен прираст е по-нисък и от нашия,а по алкохолизъм, смъртност и самоубийства са с пъти преди нас
73
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е тоя култ към личността на Путин...То не беха хвалебствия,благословии,поклони... Да не експериментират с лекарства върху вас? Сигурно и самите руснаци не го превъзнасят толкова,чак прекалявате!!!
72
10
 
5
 
! Отговори
тез много гладни преди 11 години
Абе на тоз левия циркаджия много му тънки бутушите бе!С празни пълнители от химикали ли си обуват армията?
71
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги мислете руснаците. Те са друг материал. Ще се оправят
70
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле ,чета и не мога да повярвам на очите си. Вие още малко ще го наречете светец тоя Путин!!! Цитирам "ТОЙ Е ВЛАДИМИР ПУТИН ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВНИК И ПОЛИТИК И ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ ГОЛЯМАТА ПО ТЕРИТОРИЯ И МОЩНА ВОЕННА СИЛА В СВЕТА -НАШАТА ПРАВОСЛАВНА СЕСТРА И ОСВОБОДИТЕЛКА - РУСИЯ "ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ КАТО НА ПЛЕНИУМ НА ЦК НА БКП!!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 miliarda dolara ,uto4nenie
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 67Слабо си информиран,в "православна" Русия в момента живеят 43 милиона мюсюлмани,като след 15 години ще бъдат 59% от населението вече на мюсюлманска Русия.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V momenta v Moskva se provejda savmestno rusko turska targovska sreshta ,nad 300 turki predpriema4i sa tam predvijda se stokoobmenut mejdu dvete strani do 5 god da dostigne 100 mil dolara ,a vie tuka samo se podmazvayte i pishete gluposti kolko rusite vi obi4at
66
5
 
29
 
! Отговори
я преди 11 години
Руски братя,вие сте в нашите сърца!Обичаме Ви!!!
65
10
 
32
 
! Отговори
дуче Михо преди 11 години
Българите обичат Русия и Путин !
64
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия е една прецъфтяла империя. Романовите я градиха 3 века, болшевикитге я съсипаха за 70 г. Путин прилича на османските султани от ХХ век, подсмърчащи по безвъзвратно отминалото величие! Нека си подсмърча кремълското джудже!
63
19
 
10
 
! Отговори
hes преди 11 години
Какъв ***!
62
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен ще бъде един от мостовете м/у БГ и Русия. ДАЙ БОЖЕ !
61
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА,ПУТИН Е ДЪРЖАВНИК-ПАТРИОТ, А НЕ ДУПЕДАВЕЦ КАТО НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.България ще се възроди когато на власт дойдат родолюбци и заработят за доброто на българия. Такива родолюбци имаме достатъчно,нека минат изборите през 2013 г.
60
7
 
29
 
! Отговори
Мирчо Войнов преди 11 години
Абе Путин няма грижа - достатъчно е да инвестира сериозна в отбрана, защото с тези ресурси мераклиите да ги управляват са повече от звездите на небето!С тези запаси от нефт и газ, с всякакви суровини, огромни запаси от питейна вода, дървесина, обработваеми земи със страхотен чернозем... имат всичко, само да си го пазят...Повечко танкове, ракети, самолети и подводници за борба със самолетоносачи и нямат грижи - другото ще си стане само... хаха!
59
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати скучния лидер -говори за развитието на собствената си страна, а не на ЕС и НАТО. Нашите корумпета са основно загрижени за ЕС и НАТО. Ние реално сме само на хартия ъам , по нищо реално не си личи, че сме в най-богатият съюз и в най-мощния военен пакт -нито имаме икономика, нито армия.
58
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубав човек,хубави хора!!!
57
11
 
29
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
И колко жени изнасили Червената армия през 1944 г.? Я ни светни, че всъщност май никой не е чувал за такова нещо...! Ти къде чете за това?Аз съм чел в сериозни четива, че маршал Толбухин е забавил нахлуването в България цели 2 седмици и е задържал войските на румънския бряг с изричната цел да се проведе повсеместна политическа агитация сред личния състав, че се влиза в братска, приятелска страна, че участието на България на страната на Хитлер е дело на изолирана фашистка клика, което е факт!
56
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще осигури 25 милиона работни места!А нашите политици не искат 5 милона,Но Путин каза , който получава пари от вън , няма място в политиката ?Това трябва да стане и в България !
55
4
 
31
 
! Отговори
мизерия в САЩ преди 11 години
Неравенството между бедни и богати е достигнало невъобразими измерения и Америка вероятно е изправена пред революционни трусове, подобни на тези в арабските страни. От началото на 80-те години насам доходите на американските работници не са се повишавали, докато доходите на най-богатите американци са се утроили. Над една трета от общото национално богатство е в ръцете на най-заможните, а те всъщност представляват едва 1 процент от американците. Неравното разпределение на благосъстоянието има опустошителни социални последици. Над милион и половина американци живеят с по-малко от 2 долара на ден; над два милиона са зад решетките; процентът на детската смъртност е почти толкова висок, колкото в развиващите се страни.