Българските моряци, блокирани в кораб край Пакистан, се прибират до 2 дни

Днес трябва да бъде подписан договорът за предаване на кораба за скрап
Обновена: 24 дек 2012 12:28 | 24 дек 2012 12:27,
30
Българските моряци, блокирани в кораб край Пакистан, се прибират до 2 дни
Снимка: shipspotting.com

"Няма място за притеснение, няма никакви "заложници". На плавателния съд има вода и храна, а моряците ще се завърнат в родината до 2 дни". Това заяви управителят на базираното в Бургас подразделение на международната компания V.Ship Милен Тодоров, цитиран от Дарик.

По думите на Тодоров днес се очаква да бъде подписан договор за предаване на кораба Ostsee Merchant за скрап и моряците да бъдат настанени в хотел до заминаването си.

Вчера чрез съпругата на един от моряците се появи информация, че корабът, с който плават 10 български моряци, стои край бреговете на пакистанската столица Карачи заради неуредени финансови отношения между бивш и настоящ собственик. Плавателният съд е под флага на Маршалските острови.

Българските моряци заедно с 12 техни колеги от Украйна са потеглили към Пакистан, за да предадат кораба за скрап. Продавач и купувач обаче не се разбрали за цената и договор не е подписан. Така корабът не е разрушен и все още е със статут на плавателен съд, а моряците са длъжни да останат на борда, докато не бъде подписан протоколът за унищожаването му.

Забавянето се получило заради объркване. Корабът е закаран по-рано с два дни на пристанището в Пакистан, заради това моряците трябваше да чакат, обясняват от V.Ship.

Междувременно бригади са започнали да нарязват носовата част на кораба. Според данни на международните регистри ще бъде продаден срещу 410 долара на тон метален скрап, съобщава Maritime.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да не са отишли за банкоматите
23
0
 
3
 
! Отговори
муца преди 11 години
Да са живи издрави моряците,да се приберат при семействата си!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пфффффф, Карачи столица на Пакистан.... Исламабад сигурно е на Зимбабве столицата или на Лондон...
21
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Таки всички излязохте морски специалисти бреееее ?
20
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe koi se interesuva ot nekakwi morjazi?Pisete nesto za Siria.tam stava interesno.
19
1
 
1
 
! Отговори
az esm преди 11 години
АЙДЕЕЕ....,ПАК БОЙКО ВИНОВЕН !!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14. От написаното какво личи ? " Получило се е объркване и корабът е пристигнал 2 дни по - рано ??Значи нямат договор за тези 2 дни .И тепърва собствениците ще подписват договор ... А моряците ще чакат ... Ако това е истината ?
17
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 11 години
Цъкам и не виждам Бойко или Цветан...да не съм цъкнал другаде...???
16
1
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
11. Всеки от сушата има право да вземе информация - какво става с кораба , на който пътува близък човек .В случая , нито казват кои са собствениците на кораби , нито държавата ? Много пиратско го дават собствениците на кораби .днес ! Не се знае какво пренасят , къде ще ги задържат ?Не е ли за претиснение , ако брат ти е на кораба ? Ако не ви засяга пряко , значи другите са " патици ".?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом са с украинци, значи да не се притесняват, ще се накъркат като за празниците...
14
0
 
2
 
! Отговори
xaxo преди 11 години
К'ъв е тоя ледоразбивач в Индийския океан?
13
2
 
1
 
! Отговори
captain преди 11 години
ако им е нарушен договора да сигнализират флага на държавата под която е регистриран кораба и ITF и ще ги компенсират..не да звънкат на жените си. от написаното не се вижда да им е нарушен договора и парите си вървят. аз такива "моряци" ги пращам да си ходят в първото пристанище.
12
3
 
2
 
! Отговори
captain преди 11 години
Блокирани друг път..храна,бода и ток има...и надника като върви къф е проблема.кво като бил резнат кораба...те на док били ли са някога..там е същото:кораба изваден от водата и целия корпус е на дупки.. цялата работа е че са си правили сметката да се приберат за коледа и са се слюнчили да се офиркат в БГ като казаци..и като не е станало почнали да циврят на жените си. Всеки моряшки договор е с опция за минимум +/- 1 месец за смяна от датата на изтичане.ревливци.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не им завиждам. Там жените са мноооого гадни.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая пък ***. Два дена стояли и в истерия изпаднала. БЛОКИРАНИ били хахаха. Ний за смяна по два месеца чакаме...уффф женска му работа.
9
1
 
10
 
! Отговори
Добре е да се знае! преди 11 години
Българските моряци са винаги преебани и прецакани-това трябва да се знае!Хора отишли за едното парче хляб и експлоатирани и лъгани от алчни корабособственици и посреднически агенции!Противно на общоприетите представи никой моряк не е забогатял от моряклък!
8
1
 
3
 
! Отговори
хъмъ преди 11 години
И представа си нямах, че Исламабад вече не е столица на Пакистан! Сега вече съм инфУрмирЪн 100%....
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг имат много сериозен източник на информация - агенция ЕЖК /една жена каза /.
6
0
 
5
 
! Отговори
ДА НЕ СИ БГ.МОРЯК преди 11 години
БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ ВСЕ ГИ КАЧВАТ НА ТАКИВА КОРАБИ РЪЖДАВЕЙКИ ! ДЕТО СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКИЯТ МОРЯК И В ТОАЛЕНТА ДА ГО ВКАРАШ ,ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ И ЩЕ НАМЕРИ КВО ДА ЯДЕ !
5
2
 
7
 
! Отговори
морски преди 11 години
Бялгарските моряци са най - кадърните в целият свят ,зашото неволята ги е научила на всичко , а западните чакат само сервизно обслужване , та за това вървят и най-счупените кораби !!!