Снеха подозренията от американския ген. Алън в извънбрачна връзка

Той се оказа въвлечен в скандала с генерал Дейвид Петреъс
Обновена: 23 яну 2013 10:11 | 23 яну 2013 09:25, Елка Василева
4
Снеха подозренията от американския ген. Алън в извънбрачна връзка
Генерал Джон Алън. Снимка: архив, Reuters

От командващия на международните сили в Афганистан, американския генерал Джон Алън бяха снети подозренията в извънбрачна връзка, след като генералният инспекторат на Пентагона проведе служебно разследване, съобщи Асошиейтед прес.

Това вероятно ще доведе до подновяване на номинацията му за върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и шеф на Европейското командване на американските въоръжени сили, посочва агенцията.

Генерал Алън се оказа въвлечен в скандала, който доведе миналата година до оставката на тогавашния директор на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс. Както се разбра, Алън активно си кореспондирал по електронната поща с една от жените в основата на скандала - 37-годишната "светска лъвица" Джил Кели, жителка на Тампа, щата Флорида, която го познавала, докато Алън служел в Централното командване на въоръжените сили на САЩ между 2008 и 2011 г.

След оплакване на Кели във ФБР, че е получила писма със заплахи от 40-годишната биографка на генерал Петреъс Пола Бродуел, се стигна до разкрития за извънбрачна връзка на Петреъс, който бе принуден да подаде оставка. В хода на разследването бе замесено и името на генерал Алън, след като се разбра за разменените между него и Кели стотици електронни писма.

Още по темата

Генералният инспекторат на Пентагона обаче е констатирал, че всички подозрения за неподобаващо поведение на военачалника са неоснователни и че той не е нарушил с нищо устава. Това вероятно ще позволи в скоро време да бъде подновен процесът на придвижване на кандидатурата на генерал Алън за утвърждаване от Сената, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Умен Гущер преди 11 години
Който е безгрешен нека хвърли камък върху него!
3
0
 
1
 
! Отговори
doba преди 11 години
Ха-ха.Не трябва да го обвиняват, а да му дадат медал!В хАмерика са големи задръстеняци май...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом си на отговорен пост-така трябва, а не като при нас-пълно е с всякаква *** и на никой не му прави впечатление.Това не е демокрация, а анархия!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свобода и Демокрация. Нема що. Щом те "разследват" за извънбрачна връзка!?!?