Френски правозащитници на протест заради болно българче

"Депеш": Детето нямало достъп до здравни грижи заради произхода си
Обновена: 4 фев 2013 14:20 | 4 фев 2013 14:18, Елка Василева
45
Френски правозащитници на протест заради болно българче
Семейството на болно от рак българче е получило отказ от френската каса за семейни надбавки. Снимка: архив, Reuters

В Световния ден за борба с рака френски правозащитници готвят протест заради българче, страдащо от това заболяване, пише френският в. "Депеш".

Мариела е на 9 години и е от ромски произход. Тя пристига във Франция през декември 2011 г. с родителите си, за да се лекува, защото в родината си не е имала достъп до здравни грижи заради произхода си, твърди изданието. Момичето е било прието в болницата Пурпан в Тулуза, а после и в Алби. Детето обаче не получава помощи за образование, предназначени за деца в неравностойно положение във Франция.

Семейството на Мариела е получило отказ от френската каса за семейни надбавки и майка й Стефанка е завела дело. Днес съд в Алби би трябвало да се произнесе по случая.

От френската организация "Образование без граници" също са се заели със случая и днес организират протест в подкрепа на Мариела. Той ще бъде пред сградата на съда в Алби. Ако съдът не постанови отпускането на помощите, организацията е замислила серия от демонстрации и петиции, с които привлече вниманието, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мухаха, те нашите *** отидоха в европата и станаха хора а ние кво правим, нищо
34
2
 
6
 
! Отговори
59 преди 11 години
А *** и ***, защо е излъгала. Да *** и се изселите всички *** оттук, дано.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BULGAROOOOOO
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
emi parvo sprete da razbivatte i kradete bankomati po sveta i togavva revete
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо,децата са си деца,трагедия е страданието на всяко дете.Второ,няма нищо по-гнусно от тези лъжливи "правозащитници"използвани за вмешателство във вътрешните работи на държавите за подкопаване реда и законите им докато Европа напълно се срине.Откъде тази "ромка"има средства да наема адвокати и води дела ,освен ако неправозащитниците на френското право сами не са и попълнили мобата прокарвайки и лъжи,че в родната им страна нямали достъп до медицински грижи,във Франция по-евтино ли е?
30
1
 
12
 
! Отговори
777 преди 11 години
До талибан Това не е отговор , това е бягане от отговорност. Друг ще реши ! Кой ще реши, това което искам аз ? Българите да имат правата на малцинствата , много ли искам ?Те (малцинствата) да работят , и да има пари за други разходи ! Много ли искам ! Да не убиват като стадо животни българи ! Много ли искам ?Да си плащат, ток, вода !Да ходят на училище, което плащаме ние !!!Да уважават Българите , които ги храним !!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
талибан преди 11 години
До 25-затова избираме на избори някого да управлява тази държава ,те са хората които да решат проблемите ,да не си гласуват само високи заплати.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Равнис, мирно, всичкото *** със строева крачка и песен към Франция ходом марш
27
2
 
16
 
! Отговори
БГ !!! преди 11 години
Та то от лечение на здравнонеосигурени *** няма пари за зрадвноосигурени нецигани! Така или иначе ако бяхме отказали лечение на *** - нали щяха да ни съдят ЗА МИЛИОНИ не само в Страсбург ами и на Марс!!!
26
4
 
15
 
! Отговори
888 преди 11 години
До Вагнер Еврейската раса да доминира ! *** ги използват за наше унищожение , бавно но сигурно българите ще изчезнат !
25
2
 
23
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Айде.. защитника на роми,крадливия еврей Дж.Сорос да се заеме със случая!Нали "Отворено общество" с това се занимава, *** и еврейска раса да доминират!!!!!!!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемът не е в произхода, а в наличието на пари. За много болни българчета набирането на ср-ва чрез кампании беше единствения шанс за качествено лечение в чужбина. Само кеш-а има значение.
23
11
 
3
 
! Отговори
до gaskoing преди 11 години
И какво да направим, да избием Азия и Африка може би? Само като ти видя ника и си ми ясен - ти си *** от агитка. Овца от стадото. Част от тълпата. Немислещ член на обществото.
22
2
 
13
 
! Отговори
строг закон за манго преди 11 години
Манговците ни излагат в цялото ЕС. Да ги спрем със закони!!!
21
1
 
26
 
! Отговори
777 преди 11 години
До талибан. Ти какво предпочиаш , *** да взима пенсия или *** да се размножават с тези пари ?и да искат още след това .
20
2
 
32
 
! Отговори
777 преди 11 години
Ало франсетата , студената война свърши ! *** са световен проблем !
19
23
 
2
 
! Отговори
талибан преди 11 години
забележете -французите правят протест за болно *** от БГ,а българите протестират за престъпника октай за да го защитат, а не са против атентата и не искат малцинства в страната ,нерде ямбол нерде истанбул.можем отново да оценим умственното развитие на българена през вековете и пак да оценим манталитета им.
18
0
 
25
 
! Отговори
Десен преди 11 години
*** освен права имат и задължения . Саркози защо ги връща , като са стока ?демокрацията е за отговорни и трудещи са хора ! Другите са *** на ситемата! Болест , която не се лекува !
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им изпратим всички ***,за да поемем малко и ние въздух,че ни пият кръвта.Така и ще намалим малко електората на мутрите.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен кастрация за всички ***