Българи и румънци "грабнали" 175 000 британски работни места

"Дейли мейл": Това е станало през последните 5 години
Обновена: 3 мар 2013 10:08 | 3 мар 2013 09:47, Елка Василева
66
Българи и румънци "грабнали" 175 000 британски работни места
Българи и румънци вече били заели 175 000 работни места във Великобритания. Снимка: Reuters

Над четвърт милион българи и румънци са дошли във Великобритания през изминалите пет години, още преди пазарът на труда да бъде напълно отворен за тях, пише британският в. "Дейли мейл".

Около половината от тези мигранти са получили разрешително за работа във ферми по краткосрочни договори, а хиляди са получили пък постоянни работни места.

Като цяло 175 000 номера към системата на социалното осигуряване са били издадени на работници от двете балкански страни. 75 000 души са се устроили във Великобритания със семействата си.

Във Великобритания вече се чуха предупреждения, че когато ограниченията за българите и румънците на пазара на труда отпаднат догодина, това ще окаже още по-голям натиск както върху пазара на труда, така и върху обществените услуги и жилищната политика.

Британският депутат консерватор Филип Холобоун посочва, че е обезпокояващо, че четвърт милион румънци и българи са влезли във Великобритания още преди границите да са напълно отворени за тях. Той посочва, че това се доближава до неговите преценки, че в страната ще дойдат 425 000 българи и румънци, нещо с което тя няма да може да се справи.

Отделно данни на министерството на вътрешните работи на Великобритания показаха, че между 2007 г. и 2012 г. общо 262 929 разрешителни за работа за българи и румънци са били издадени във Великобритания. Само през последната година са били издадени 14 583 разрешителни за самонаети от двете страни и 20 842 разрешителни за сезонни работници.

Според министерството обаче някои от тези разрешителни може да са отишли при едни и същи мигранти, които се връщат отново на дадена работа.

Отделни данни на министерството на труда и пенсиите показват, че броят на номерата за социално осигуряване, издадени на българи и румънци, също е скочил за последните пет години.

През 2011 г. са отпуснати рекордните 40 260 номера, а през петгодишния период от 2007 г. до 2012 г. са били издадени 176 000 за българи и румънци.

През същия период 945 българи и румънци са били експулсирани, а на 139 е отказано влизане в страната. 64 пък са напуснали доброволно. Миналата седмица стана ясно, че 27 725 румънци са арестувани в Лондон от 2007 г. насам, въпреки че се предполага, че във Великобритания живеят само 87 000 румънци, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а що не пишат, че за това са виновни алчните английски работодатели, които наемат българи и румънци за заплати, за които нито един англичанин няма да стане от леглото
38
1
 
37
 
! Отговори
. преди 11 години
Защо Англия просто не напусне ЕС и не ни освободи от вечното си хленчене ? Защото ще им дойде малко нанагорнище , надявам се Шотландия да се отцепи от тия розовокожести ***.
37
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
stiga s tiq glyposi za pomoshtite v angliq-working tax credie e nai-mnogo 50paynda na sedmica,chaild benefit e 132paynda za dve deca na mesec a za house benefit mnogo shte imash da 4akash da ti otpysnat neshto,zashtoto ima mnogo pakita predi teb.Nqma zashto tolkova mnogo da se strahyvat ot nas,to koito e reshil da e v 4yjbina,ve4e e,a v Angliq se idva s pari i to s dosta pari.Vsi4ko e dosta skupo-transport,kvartira,depozit,a ako ne si namerish i rabota-dype da ti e qko-samo shte si pohar4ish par
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме тук да работим, живеем, тук да произвеждаме блага и да си харчим парите---------------- Ми прави го, кой те спира?
35
2
 
23
 
! Отговори
играч преди 11 години
Всеки българин, който е специалист е тачен, уважаван и добре платен в Англия. Страх ги е от ***, които отиват там не да работят, а да точат държавата им със социални! Освен това добре осъзнават, че Англия е много по - примамлива държава за нас от Германия, Франция и вс. друго на контитента заради по-високите заплати и ниски данъци. В UK се правят най-много пари и това не е тайна за никого. Ако обаче си добре образован то имаш бъдеще там!
34
4
 
36
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Ние за това протестираме бе! Не искаме да ходим в Англия и да се гаврят с нас тези скапаняци. Искаме тук да работим, живеем, тук да произвеждаме блага и да си харчим парите. В Англия може да ходят ***, за интеграция. Найс а!
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ежедневната доза британска омраза срещу България. Най-жестокият ни враг в Западна Европа за всички времена. Абсолютен факт. Вън гнидите от България които идолизират скапаната им колонизаторска нация в разруха, пълна с наркомани, пияндурници, фанатици и с главната религия Ислям.Пожелавам независимост за шотландците както и една свободна Ирландия, без следа от английските *** и убиици.
32
1
 
31
 
! Отговори
slav преди 11 години
Българи и Румънци грабнали 175 000 работни места "Великобритания" завзе и ограби над 12 големи държави по света блзките 200 години-Ходом марш англосаксонски прасенца такива.
31
1
 
24
 
! Отговори
българин преди 11 години
България е готоа да приеме най малко 250 хил. британски пенсионери,които със своите пенсии , ше живеят и прекарат най хубавире дни от живот си.
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.!.(-_-).!. for UK175 000 са дошли да работят за тяхната икономика като изоставят родната си !!!Англичаните мълчат за 10 милиона африканци,които живеят на соц. помощи и дискриминират ЕВРОПЕЙЦИТЕ от Източна Европа
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 1 януари 2014г. ще грабнат поне 2 пъти по толкова, бъдете готови да ги посрещнете с " добре дошли". С разликата, че вече няма да събират ягоди и картофи, някои може и да ви станат началници. В противен случай - приятно отцепване от ЕС и превръщането на тази западаща страна в още по-западаща и безгласна.
28
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
Samo she vi kaja 4e vobshte ne em puka kolko bulgari hse otidat i v gemania i v anglia tam kato rabotish ti odurjat 50% blizo ot zaplatata i kato ostane nemeca bezrabote si zima prili4no pomoshti i moje da se prekfalificira bez pari.
27
0
 
33
 
! Отговори
Хаххахаха:-))) преди 11 години
Хахахаха:-))))).Английски ***!Българите и румънците 175 000 а пакистанци,***,индийци и вся остальная ***-17 500 000(минимум)!Е,това ако не е английски *** здраве му кажи!
26
0
 
7
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Освен че взимат заплати те ги и харчат.Това лошо ли е?
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грабнали са нископлатените длъжности, за които британците не се навиват да работят.
24
0
 
11
 
! Отговори
koko преди 11 години
Всички журналисти по света,не само в България са точно копие на оная дето си разчепи краката срещу сръбския премиер,правят всичко възможно за да ги забележат,да направят репортажа на живота си
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше една статия, как роми от Трансилвания строят палати с пари от английски помощи. в Англия всеки регистрирал се като самонает получава помощи по 500 паунда на ***. Статията беше за една с осем чавета, която била ''самонаета'' и продавала вестници по 1-2 часа на ден и получавала 4 000 паунда помощи всеки месец, айретен че и осигурили жилище
22
0
 
0
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До до valya .donchevaПрав си, но чрез тази дума исках да покажа, че журналистите не действат като българи.Но щом е прозвучало неподходящо, извинявам се. Ще се съобразявам занапред.
21
0
 
12
 
! Отговори
www преди 11 години
има още нещо. тях неги притеснсяват работещите, защото те имат нужда от работна ръка. тях ги притесняват другите. А и ако трябва да бъдем честни, Румъния са големия проблем но някак си все вървим с тях. В Румъния *** са милиони а тук са доста под милион.
20
0
 
33
 
! Отговори
Гастърбайтер преди 11 години
Скъпи журналисти,това са измислени статистики,които ще ни докарат един ден запор...а колко са индийците,пакистанците и другите азиатски болести?Тях броят ли ги,или само ние сме на мушката?