Марин льо Пен иска референдум за излизане на Франция от ЕС

Влизането на България и Румъния в Шенген щяло да е опасно
3 мар 2013 09:10, Елка Василева
98
Марин льо Пен иска референдум за излизане на Франция от ЕС
Поискаха референдум за излизане на Франция от ЕС. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин льо Пен призова френския президент Франсоа Оланд да организира референдум за излизането на Франция от Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от електронното издание на в. "Фигаро".

Според Льо Пен референдумът трябва да се организира през януари 2014 г.

Призивът беше отправен след заседание на Националния съвет на НФ, състояло се вчера вечерта в Севр.

 "Ние призоваваме избирателите да гласуват на този референдум за излизане на Франция от ЕС, освен ако френското правителство не успее междувременно да започне стабилни преговори и да получи гаранции за извършването на четири основни реформи", каза Марин Льо Пен.

Четирите реформи са организирано завръщане към националните валути, разпускане на Шенгенската зона, разрешаване на така наречения икономически патриотизъм и връщането на протекционизма, както и отдаване на преимущество на националното право над европейското законодателство.

Льо Пен обаче подчерта, че не вярва, че френското правителство иска или може да постигне резултати по тези четири основни реформи.

Лидерката на НФ предупреди, че ако призивът за референдум не бъде удовлетворен, то тогава европейските парламентарни избори през 2014 г. ще се превърнат в своеобразен референдум за френското членство в ЕС.

Марин льо Пен подчерта, че през януари 2014 г. Франция ще бъде на кръстопът, изправена пред изчезването на границите, пред мерките за икономии и пред заличаването на всички защити.

Льо Пен, която е и депутат в Европейския парламент, няколко пъти в миналото настояваше за подобен референдум и изтъкваше, че влизането на България и Румъния в Шенгенската зона ще представлява опасност, ако на това влизане не бъдат наложени някакви лимити, припомня електронното издание на в. "Фигаро", цитирано от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
5
 
! Отговори
slav преди 11 години
Държава членка на ЕС пълноправна такава смисъл обвързана със общата европейска парична валута Евро няма да напусне този съюз защо ли информирайте се чрез стати интернет и университетски финанскови издания както и обща информация относно това-И само да подчертая защо Гърция не напусна зоната ми загуби за около 1 трилион евро ето затова-ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛЮ.
57
8
 
18
 
! Отговори
Урок по история преди 11 години
От 1944 до 1989 България е най-верния съюзник на СССР в СИВ и във Варшавския договор. Никога не се бунтуваме срещу руснаците и през 1968 г даже изпращаме войски в Чехословакия за потушаване на Пражката пролет.СССР се разпада и изчезва, а България остава.През 2004 България влиза в НАТО, а през 2007 - в ЕС.Понастоящем и двете организации са разкъсвани от дълбоки вътрешни противоречия и според много специалисти са пред разпад.В България животът е тежък, но напук на всякаква логика продължаа
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи,изчакайте ме малко първо да емигрирам,че после като хлопнат кепенците ще трябва да прескачам телени огради.
55
4
 
15
 
! Отговори
Урок по история преди 11 години
През Х век България е завладяна от Византия,след което тя се разпада и изчезва, а България остава.После България е завладяна от Османската империя,след което тя се разпада и изчезва, а България остава. През Първата Световна Война България е съюзник на Германската и Австро-Унгарската империи, които губят войната и изчезват, а България остава. През Втората Световна Война България е съюзник на Третия Райх, който губи войната и изчезва, а България остава.
54
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
John Kerry 4e dava 60 miliona na Al Kaida.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бизнесът на татето подхвана а? Хахахахахахахаха! Колко е смешна и тази *** и избирателите й. Най-успешният бизнес е да направиш една "националистическа" партия и да плюеш против "лошите" (чужденци, имигранти, чуждестанни компании и банки и.т.н )
52
4
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Zashto da e opasno da minavash prez muslemski kvartali?Nali islam ozna4avalo mir?
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, щеше да е изненада ако и тази не се беше обадила. Няма да има повече никакви лимити за българи румънци в пределите на ЕС. Кой ще влиза, кой ще излиза, кой ще прави референдум или няма да прави - това нас не ни интересува. Никоя страна повече не може да ни дискриминира. Или този съюз се разпада или ни пускат вътре, но няма да има две класи хора и вечно да им работим гадната нископлатена работа. Това да го забравят и нека да се конкурират с нас като са толкова работоспособни.
50
7
 
16
 
! Отговори
Така е преди 11 години
До 63,много си прав. ЕС е една илюзия, също като "американската мечта". Хулиганите в костюми, които управляват масите промиват мозъка на населението, че глобализацията е много хубаво нещо, че сме свободни и че живеем в свят на свободно движение на хора и стоки. Нищо подобно. Живеем в свят на загуба на обикновени граждански права, отвсякъде те гледат и контролират, заробени сме от банките, ЕРП-та и други, тотално робство. Мислим, че като идем в ЕС там е рая и ще цъфнем и вържем. Илюзии, илюзии.
49
11
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Прав им път, за какво изобщо ни е притрябвал тоя Евр(оп)ейски съюз??? Да устройват гей-паради и да ни казват колко трябва да са криви краставиците и бананите, и колко да са щастливи прасетата в ***???ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯТ ИЗБОР НА БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ - БРАТСКА, СЛАВЯНСКА И ПРАВОСЛАВНА!!!Бог, Родина и Семья - превыше всего!Слава России!
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ВИ ПИША ЧЕ ЕС Е ВАВИЛОНСКА КУЛА ПОСТРОЕНА НА ПЛАВАЩИ ПЯСЪЦИ КОЯТО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ РАЗРУШИ С ГРЪМ И ТРЯСЪК. МНОГО МИНУСИ ПОЛУЧАВАХ И ЩЕ ПОЛУЧА НО КОГАТО ЧОВЕК ИМА СИВО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВАТА СИ И РАСЪЖДАВА ВИЖДА НЕЩАТА ТАКИВА КАКВИТО СА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. НЕМОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА НЕЩО КОЕТО ГО НЯМА. ЕДИНСТВЕНАТА ДАЛАВЕРА ОТ СЪЮЗА Е ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ В ЕС ПАРЛАМЕНТА И ЗА ТЕЗИ КОИТО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ ЕС ПАРИЧКИТЕ. А ТОВА КАКТО ВИЖДАТЕ НЕ Е ОБИКНОВЕНИЯТ НАРОД А МУТРИТЕ И МАФИЯТА.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече като ни видят и бягат :)
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години имаше един румънски филм-Бай Марин милионерът. На румънското черноморие тоя бай марин беше забил една готина французойка и я накара да яде праз и мамалига. Та си викам,да не би тоя Марин да е от Бай Марин?
45
7
 
9
 
! Отговори
Франсетата преди 11 години
Айде,махайте се от ЕС,*** френски!Ние щък ще останем!Не за друго а за да се накефим на макс като ви нахакаме едни мощни визи и ви сложим 100-200% мита на стоките ви!Едно време си спомням как като ходехме на футболен мач викахме:"Съдията,съдията,френски мъж..."!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франчути , не се претисняваите тои тоя / европеиски съюз/ маи сам ще се разпадне. Наи много ще съжалявам за веселите свободни прасенца и щасливите кокошки и за гърците разбира се че без помощите дето и дават / откраднати от нас/ няма да взимат и по 100долара заплата на месец.Междудругото единствената печалба на България от ЕС е че *** се преселват масово из европа ,и сега като ни я отнемат не виждам никакъв смисъл да седим във съюза
43
4
 
6
 
! Отговори
АА преди 11 години
... то франсетата и от НАТО излизаха вече веднъж и после се върнаха пак като посрани!!!! к'во да ги правих дъртата френска к..рва има къса памет!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До VDCH ВСИЧКИ МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ТУК Е СПОКОЙНО И СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ ...АИДЕ МОЛЯТИ СЕ НИЕ НЕ СМЕ ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА.
41
3
 
19
 
! Отговори
VDCH преди 11 години
ВСИЧКО Е УРЕДЕНО И ХОРАТА СА СПОКОЙНИ И УСМИХНАТИАбе, бил съм в някои западни столици и съм им виждал уредеността. Там в някои квартали действа законът на Шериата и има квартали, в които е трудно да минеш без да бъдеш убит, ограбен или изнасилен. Отделно ,че затъват в дългове и стотици на месец губят домовете си за това. А колкото до България днешните проблеми са създадени точно от тези наши евроатлантически ментори.
40
4
 
33
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Ислямската френска република няма шанс. 25% от франсетата са вече чалмосани. Лицемери - привличаха имигранти от Мароко и Алжир да им мият кенефите за жълти стотинки, сега изреваха. *** народ - мръсни, миришат, не говорят английски, жените им са като оскубани патици. Загниваща нация.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До VDCHТОВА СЕ НАРИЧА СВОБОДА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ТВОЙТЕ ОСТАРЕЛИ И РОБСКИ КОМЕНТАРИ. ПОГЛЕДНИ САМО СТАНДАРТА ИМ НА ЖИВОТ ,ВСИЧКО Е УРЕДЕНО И ХОРАТА СА СПОКОЙНИ И УСМИХНАТИ.ЗАБЕЛЕЖИ ПО УЛИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАГРИЖЕНИТЕ И УМИСЛЕНИ ЛИЦА ТОВА КАЗВА ВСИЧКО.ПОГЛЕДНИ НЕЩАТА МАЛКО ОТСТРАНИ.