Рекордно високо ниво на радиация в риба до АЕЦ "Фукушима"

Количество е 7400 пъти по-високо от нормата
Обновена: 16 мар 2013 13:08 | 16 мар 2013 13:08, Петя Славова
17
Рекордно високо ниво на радиация в риба до АЕЦ "Фукушима"
Снимка: БТА

Рекордно високо ниво на радиация беше установено в риба, уловена близо до авариралата японска атомна електроцентрала във Фукушима, предаде ДПА.

Компанията оператор на АЕЦ "Фукушима-1" е измерила рекордно съдържание на радиоактивен цезий - 740 000 бекерела на килограм - в риба във водите край предприятието. Това количество е 7400 пъти по-високо от нормата, смятана в Япония за безопасна за консумация от човека, пише БТА.

Компанията е поставила мрежа на морското дъно при изхода на пристанището в префектура Фукушима, за да не позволи на рибата близо до утайките от заразена почва да отива на друго място. Предишното рекордно високо ниво на цезий, установено в риба в района, беше 510 000 бекерела на килограм.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Не се увеличава ,а натрупва. Изотопите на Цезия (137,140,141) се отлагат в мускулатурата. Японците много изглупяха, когато изхвърлиха в океана онези 11000 тона вода с активност 1сиверт.
15
0
 
5
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 11 години
Купувам си гайгеров брояч и тръгвам по хипермаркетите да измервам радиацията. Няма да се изненадам, ако брояча пощурее.
14
0
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 11 години
Аз съм от западна българия 2 години след воината в сърбия нямаше грозде и наи интересното нчмаше една муха
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13 Тик так тик так бръм куку . и Чернобил ЦРУ го взриви
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** около фукушима няма радиация. Вие нормални ли сте ако гръмне аец какво ше стане.Радияцията в рибата е от детонирането на атомна бомба под водата на няколко стотин километра.Това е предупреждение от тайният елит.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато се говори за заразяване радиоактивно по света и у нас да не се пропуска никога войната в Югославия и бомбите, които разрешиха да се изхвърлят там. Това беше съзнателна човешка дейност /ако може да се нарече човешка/. Тогава казваха, че в Западна България имало мана по растенията и случайни болести по хора и животни.Нещо се замълча по този въпрос, не знам дали в учебниците е отбелязана.
10
1
 
13
 
! Отговори
РАДИАЦИЯ У НАС? преди 11 години
ОПРЕДЕЛЕНО ЯДЕМ ОБЛЪЧЕНА РИБА!ЗАЩО?ОТИДЕТЕ В КАУФЛАНД И СИ КУПЕТЕ РИБА ОТ АТЛАНТИКА-АМА НЯМА ТАКАВА А Е ПЪЛНО С РИБА ОТ КИТАЙ И ВИЕТНАМ!КОЛКО МУ Е ЯПОНСКА РИБА ДА СЕ ПРЕПАКЕТИРА В КИТАЙ И ВИЕТНАМ И ХОП В БАНАНОВА БЪЛГАРИЯ.ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!НА БЪЛГАРСКИТЕ РИБНИ КОНСЕРВИ ДА Е ОТБЕЛЯЗАНО КЪДЕ Е УЛОВЕНА РИБАТА-НЕ АМИ ОТ ЯПОНСКО МОРЕ Е ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.ПЛАН РАН-ЪТ ГЕРБЕРИТЕ ГО ИЗПЪЛНЯВАТ. БЪЛГАРСКИТЕ ГЪБИ С РАДИАЦИЯ ГИ ЗАСЯКОХА В ЕС НО В БЪЛГАРИЯ СЕ МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА! ДА СИ КУПУВАМЕ ЛИ РЕНГЕНОМЕТ
9
1
 
9
 
! Отговори
! преди 11 години
Тия облъчените риби да ги сготвят на Л.Овч. да си ги хапне.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Годзила ще има скоро
7
1
 
30
 
! Отговори
тя преди 11 години
Експорт на заразена риба за България. Най- отровната храна от цял свят я внасят българоубийците и затова народът масово мре.
6
3
 
9
 
! Отговори
ббб преди 11 години
до 4 зелената енергия няма същото кпд(коефициент полезно деиствие) като Атомната.1 литар бензин го равняват на 11квч един реактор в АЕЦ ВВЕР-1000 произвежда 1 мега ват от 1,2 кг уран.Значи ако искаш да произведеш 11квч са нужни 80-90квм а 1мв 7 до 10 декара -а и това не работи на пълна мощност,слънцето се мести.Отделно други фактори.Така че Атома си е атом.
5
6
 
17
 
! Отговори
фоска преди 11 години
Жалкото е,че след 20г.в Япония ще има доста хора болни от рак.Вижте нас след Чернобилската катастрофа.Сега масово откриват ново онко-центрове в България.А сега искайте втора ядрена в Белене!
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХахаРАДИАЦИЯ В РИБАТА, НО НЯМА РАДИАЦИЯ НА СУШАТА ОКОЛО ЦЕНТРАЛАТА.ТОВА ДОКАЗВА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ Е ДЕТОНИРАНА БОМБА ПОД ВОДАТА, КОЯТО Е ПРИЧИНИЛА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО.А ФИРМАТА ОТГОВАРЯЛА ЗА СИГУРНОСТТА НА ФУКУШИМА Е ЕВРЕЙСКА ЛОЛ
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
т.е. с времето радиацията в рибата се увеличава?!? Какво точно се случва там?
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давайте радиоактивна риба на либерализирания български пазар, ще я прекараме като рилска пастърва
1
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
давайте ги насам, да ги ядем заедно с конското