Банките в Кипър остават затворени до четвъртък

Целта е да се осигури "гладкото функциониране на банковата система"
26 мар 2013 07:12,
27
Банките в Кипър остават затворени до четвъртък
Снимка: Reuters

Кипърската централна банка заяви, че финансовият министър Михалис Сарис е наредил всички банки в страната да останат затворени до четвъртък, предадоха световните агенции.

Централната банка каза, че решението е било взето с цел да се осигури "гладкото функциониране на цялата банкова система". По-рано централната банка каза, че всички банки в Кипър, с изключение на кипърската Народна банка (Лаики) и Банката на Кипър, ще отворят врати днес сутринта.

Още по темата
Банките в Кипър бяха затворени на 16 март, за да се предотврати бягство на капитали във връзка със споразумението между правителството и международните кредитори за налагане на данък върху влоговете като част от спасителния план за страната.

Планът беше отхвърлен от Кипър на 19 март, а вчера беше постигната нова договореност с ЕС и МВФ, предвиждаща ликвидиране на кипърската Народна банка и преструктуриране на Банката на Кипър.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: банкиКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
JFC преди 11 години
СТАВАЩОТО В КИПЪР МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ФИНАНСОВИ АКТИВИ,НО НЕ В ПОЛЗА НА КИПЪРСКАТА ДЪРЖАВА.НИЕ СМЕ ГО ПРЕЖИВЕЛИ- МАЛКО СЛЕД ЗЛОКОБНИЯ 9.09.1944г.ЗАПОЧНАХА С ЦАРСКА РУСИЯ-1917г.,МАЙ ИДВА ВРЕМЕ И НА УЖ "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" ЗАПАД.ДА СЕ ГОТВЯТ ГЪРЦИЯ, ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ.НА ИТАЛИЯ ГОТВЯТ ОТНЕМАНЕТО НА ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ(3-ти в света),ЗА ДА СИ ПЛАТИ ДЪЛГА.КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ВСИЧКО ТОВА И КОЙ ВОДИ ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ ТОТАЛНО ЗАРОБВАНЕ И ЕДИННА ГЛОБАЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА?КОЙТО ИМА УШИ НЕКА ДА ВИДИ youtube/watch?v=6l_jpXiut_4&list=PL87C30C047ED346B9
23
0
 
1
 
! Отговори
Манго преди 11 години
Всички банкери - на международния съд в Хага!
22
0
 
0
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Банките колабираха не от лоши кредити и депоэити (било то и на олигархи), а от отписване на голяма част от гръцкия дълг които отвори дупка в баланса на Местните Банки!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Western Union преди 11 години
Тия мошеници това чакат сега.Да се ****ат банките и да трупат печалби.Аа им пи*ая и на unionite
20
0
 
1
 
! Отговори
РУСИЯ ... преди 11 години
..НИЩО НЯМА ДА ИЗТЕГЛИ!!ПОМИСЛЕТЕ , ЗАЩО ИЗБЯГА БЕРЕЗОВСКИ ...И ЗАЩО СЕ "ОБЕСИ" ГОЛ ВЪВ ВАНАТА СИ???!!ПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ,БЕ ...МНОГО Е ПОЛЕЗНО!!!!!!!
19
0
 
1
 
! Отговори
РУСИЯ ... преди 11 години
..НИЩО НЯМА ДА ИЗТЕГЛИ!!!!БАНКИТЕ В РУСИЯ СА ОЩЕ ПО-НЕСТАБИЛНИ И ПОДЧИНЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КОНЮКТУРА ТАМ!АКО БЕШЕ ОБРАТНОТО----ОТДАВНА ДА СА СИ ПРЕМЕСТИЛИ, ПАРИТЕ В МОСКВА!!ХАЙДЕ ,ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААА
18
3
 
0
 
! Отговори
Мина преди 11 години
А някой да знае Western Union бачка ли в Кипър? Може ли да ми преведат от там пари чрез тях ?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам вие как го тъкуване, но аз :гладкото фукнциониране на банковата система" го тълкувам по следния начин: банките са затворени, за да не могат хората да си спасят влоговете от кражбата, която им се готви... това е изродско! Надявам се и след кражбата, хората да си изтеглят влоговете и да фалират банките!
16
0
 
4
 
! Отговори
беден преди 11 години
А заплатите как ще превеждат???А ще си правим ли плащанията и преводите в Четвъртък от Hellenic?Да Ви пи*ая и на банките и на ЕС.
15
0
 
12
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Има банка , има проблем. Няма банка,няма проблем !
14
0
 
2
 
! Отговори
Кипърец преди 11 години
Айде отваряйте ги тогава за да мога да си напазарувам.В този ден е откриването на ПАРАДАЙЗ ЦЕНТЪР.
13
1
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 11 години
До Анонимен, ти за съдия изпълнител да си чувал?
12
2
 
2
 
! Отговори
sat преди 11 години
nay-posle se dokopaxa do gazta na Kipar
11
0
 
5
 
! Отговори
Пантуди преди 11 години
До 6 - Казва се КОЛАПС!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те щом вземат по тоя начин аз пък решавам друго.няма да връщам кредитите си.а сега те гонят
9
2
 
13
 
! Отговори
Дърт куманиз преди 11 години
Ало, европейците, харесва ли ви куманизмът в новото СССР - ЕС? Да ви е честит!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 3,,,,,,, ти за банките недеи бра грижа,да те е грижа за хората които са вложили спестяванията в банките как се разделят със солидни суми,като кажеш 100 000евро ти се струва много но това за кипър не са кои знае какви пари,там един имот струва много повече,и какво става,продавам си имота за 200 000 евра и банката ми взема 40 000евра за това че на нея и трябвали пари,а бе я да го духат тия банки и цялата европеиска комисия,тия са за разстрел направо
7
1
 
6
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
До 3 а може това да е целта,не мислиш ли?Да стане колапс.Не,че богатите ще обеднеят,а да се оберат влоговете.А до 7,ай чети малко, преди да ръсиш популистки глупости!!!2010 ЕС приеха единен праг за гарантиране на влоговете от държавата, в размер на 100 000 евро!!Така, че и да имаш 3 милиона, разделяш ги на 15 сметки по 200 000 бона и дори пак ти да си титуляр, ще си спасиш богатството!!Акъл трябва момчеее,не само лаладжии!!
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това много скоро ще се случи и в българия,които има пари на депозит и влогове да му мисли,държавата гарантира до 10 000лв депозитите но може и да ти ги даде в неопределен срок,примерно 40 год или в някакви си книжа които едвали ще имат стоиност
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както вървят нещата може и да не се отворят. Отворят ли се всеки ще си изтегли влоговете. Време е нашите крадци да тръгват за кипър че ще има много работа.