Северна Дакота прие най-строгата забрана на абортите в САЩ

Аборт е невъзможен, ако сърцето на зародиша бъде засечено да бие
27 мар 2013 16:08, Елка Василева
16
Северна Дакота прие най-строгата забрана на абортите в САЩ
В Северна Дакота е в сила най-строгото законодателство за абортите в САЩ. Снимка: архив, Reuters

Губернаторът на американския щат Северна Дакота подписа вчера най-строгото законодателство за абортите в страната, предаде Асошиейтед прес. Законът забранява извършването на аборт, ако сърцето на зародиша бъде засечено да бие, което може да се случи още шест седмици след забременяването.

Според поддръжниците на щатския закон той отправя пряко предизвикателство към решение на Върховния съд на САЩ от 1973 г. , което легализира абортите, докато зародишът не стане жизнеспособен, обикновено 22 до 24 седмици след началото на бременността.

Губернаторът републиканец Джак Далримпъл узакони с подписа си и други безпрецедентни за САЩ мерки, включително забрана на абортите въз основа на генетични дефекти като Синдрома на Даун.

Въвежда се и изискването лекарят, извършващ аборти, да бъде медик с право да практикува в болница, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
майка на 3 деца преди 11 години
Тези,които са за аборта нека да изгледат в интернет клипове за аборт-и после да говорят,че това не е човешко същество,или за религиозен фанатизъм.Човека е човек от момента на зачеването-глупаво е да сте съгласни с аборт в шеста седмица,но не с аборт в шести месец.Нали според думите ви човека е човек след раждането?А на Теди бих казала-бих се ядосала на коментара ти,ако не те съжалявах толкова-госпожа Уреден живот...За пореден път се убеждавам,че егоизма на човека е нещо страшно!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a veche rodenite, dali nqkoi gi e grija za tqh, ta zacheknahte nerodenite, mi togava, zashto ima tolkova protiv ciganskata rajdaemost? Te sa se ostavili v bojii race
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аборта е убийство по кои критерии? Коментиращите да се обосноват, не да говорят глупости или религиозни небивалици. На ниво зигота убийство ли е? Или всеки менструален цикъл също е потенциално убийство?
12
5
 
7
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Трябва съвсем да бъде забранено. Аборта е убийство. Убийството е престъпление. Престъпниците трябва да са в затвора.
11
7
 
3
 
! Отговори
теди преди 11 години
и се радвам че така постъпих защото след това се разделихме и така дъщеря ни беше между мен и татко си 10 години и продължава целият филм за нея самата ,защото винаги и е било гадно че тати и мама не са заедно и не се обичат и е била между *** и наковалнята с една дума и на мен ми стига тази мъка да гледам и живея с нея.А неискам и да си помислям какво щеше да бъде със 3 деца!
10
9
 
5
 
! Отговори
теди преди 11 години
аз съм за абортите..бях на 21 години с едно дете бебче,забременях отново много скоро и трябваше да направя аборт нямаше как толкова малка да се грижа за две деца ,а пък със бившият ми вече съпруг още тогава нещата не вървяха както трябва и нямаше как да рискувам да си съсипя живота млада незряла с две деца после и разведена и да съсипя и техния живот заради начина по който щяха да израстнат и когато отидох за аборт бях на 2 месеца като сакчетата се оказаха две...така че не смятам че на 22 години трябваше да съм с три деца днес без баща им кой знае какъв мъчителен живот..
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек е когато излезе на бял свят. Преди това е някакво там животно и струпване на клетки,абе биомаса...
8
1
 
5
 
! Отговори
ivo преди 11 години
PROSTO 6TE ABORTIRAT V DRUGITE 6TATI KADETO E RAZRE6ENO !
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полека-лека и злобарката ще я направят незаконна и ако те хванат - на съд за геноцид.
6
7
 
5
 
! Отговори
PAM преди 11 години
DA NE BI SAMO IZNASILENI JENI DA PRAVQT ABORTI?!GOVORITE KAKTO VI E IZGODNO!ABORTAT SI E 4ISTO YBIISTVO.TAKIVA JENI POSLE SE 4YDQT ZA6TO NE IM VARVI V JIVOTA I ZA6TO BOG GI NAKAZVA.JALKI SA6TESTVA.
5
5
 
4
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
Правилно!!!!
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дай дефиниця за човешко същество. Дори църкават призанав зародишите едав от терия месец за човешки съцества.Дотогава те нямат съзнание. А колко изнасилвания стават не е иситна. Трябав ли изнасилените жени да задържат плода, като се има предвид, че той обекновен се разкрива във втория месец, а след 6-та седмица вече не можеш да абортираш?
3
8
 
10
 
! Отговори
рааайит преди 11 години
До анонимна: Особено ако някой анонимен е насилил някоя анонимна и тя е анонимно забременяла
2
9
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Да откажеш да убиеш човешко същество не е фанатизъм.
1
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм за абортите, тия са фанатици.