14 г. затвор за "адвокат на дявола"

Мошеникът си контактувал с Осама бин Ладен и Саддам Хюсеин
Обновена: 29 мар 2013 17:36 | 29 мар 2013 15:48,
7
14 г. затвор за "адвокат на дявола"
Джовани Ди Стефано Снимка: Reuters

Мошеник, който е измамил доста хора, представяйки се за адвокат, е осъден на 14 години затвор, съобщава BBC. Джовани Ди Стефано бе осъден в сряда по 25 обвинения, включително измами и пране на пари в периода между 2001 и 2011 година.

57-годишният Ди Стефано от Кентърбъри е познат с прякора „адвокат на дявола“, тъй като е защитавал доста нашумели престъпници.

По думите му той е работил с известния Рони Бигс, който извършил кражба на 2,6 милиона британски лири от влак, а също и с правния екип на Саддам Хюсеин. Ди Стефано е имал контакти и с Осама бин Ладен, както и със сръбския военнопрестъпник Слободан Милошевич.

Най-интересното е, че не Ди Стефано е търсил своите клиенти, а те сами са отивали при него. Негови клиенти са били и много отчаяни хора, от които Ди Стефано е вземал само парите, без да им помага по случая.

Престъпленията на Ди Стефано са „планирани и упорити“, казва съдия Алистър Маккрийт.

Псевдоадвокатът бе признат за виновен и по още две обвинения за измами, включително и за кражба на 150 хиляди британски лири обезщетение, които трябвало да бъдат получени от човек, загубил ръката си в автомобилна катастрофа.

57-годишният мъж измамил много клиенти с милиони британски лири, като се представял през цялото време за адвокат, въпреки че няма юридическа квалификация и не е регистриран като адвокат нито в родната Италия, нито във Великобритания, където живее от дете.

За 4 часа и 10 минути заседанието в съда приключило и магистратите стигнали до заключение, допълва BBC. Джовани Ди Стефано е признат за виновен по 17 обвинения за получаване на паричен превод чрез измама, три обвинения за придобиване на собственост чрез корупция, две обвинения за използване на фалшиви доказателства, едно обвинение за получаване на имущество чрез измама и още няколко обвинения по подобни случаи.

По време на самия процес е станало ясно, че Ди Стефано има връзки с президента на Зимбабве Робърт Мугабе, Осама бин Ладен, а също бил и в близки отношения с дъщерята на Слободан Милошевич.

Документален филм на BBC показва кадри от 2004 година по време на съдебно заседание – в тях адвокатът мошеник говори за иракския лидер Саддам Хюсеин и го нарича „приятен тип“. Ди Стефано се похвалил също, че е бил молен да защитава закоравели престъпници, включително серийните убийци Харолд Шипман и Лина Калви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: адвокатсъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурен съм и че си е пуснал да слуша песничката " 45 години стигат". Тя и физиономиката му е една такава мръснишка като на застарял седесар не накрал се. :)
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде хаирлия да е,да беше си поконтактувал и с аSSад малко.
3
6
 
9
 
! Отговори
асад преди 11 години
"сръбския военнопрестъпник Слободан Милошевич" ай сиктир от тука осъдихте неосъден покойниккопи пейст копи пейст
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета как е лъгал всички че е адвокат се учудвам че не се е защитавал сам в съда! :D
1
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костовист, прави знака на СДС!