Новият процес срещу Мубарак се отлага за неопределено време

Това става след оттеглянето на съдията
13 апр 2013 13:28, Петя Славова
3
Новият процес срещу Мубарак се отлага за неопределено време
Снимка: БТА

Председателят на съдебния състав по новия процес срещу Хосни Мубарак обяви днес, че се оттегля, с което съденето на бившия египетски президент се отлага за неопределено време, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Съдия Мустафа Хасан Абдула каза, че се чувства "притеснен" да води процеса и ще върне делото в апелативния съд в Кайро, който да назначи нов съдия, пише БТА.

Абдула обяви решението си в началото на съдебния процес в полицейска академия в околностите на Кайро, където Мубарак беше докаран с хеликоптер.

Мубарак се изправя отново пред съда по обвинения в съучастничество в убийството на демонстранти по време на въстанието, което доведе до падането му от власт.

Самият Мубарак пристигна в египетската столица Кайро с линейка и вкаран вътре на болнична количка.Той е на лечение във военна болница. Очите на бившия лидер бяха скрити зад слънчеви очила. Процесът се води освен срещу Мубарак и срещу бившия министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли, както и срещу няколко сътрудници на Мубарак. Те са съдени за съучастничество в убийството на демонстранти.

Най-малко 846 души загинаха, а над 6000 бяха ранени в бунта от 2011 г., свалил от власт Мубарак, припомня ДПА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВРЕМЕ Е И ТЕРОРИСТА И УБИЕЦА БОКО ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА СИ!!!!
1
8
 
6
 
! Отговори
Когааа? преди 11 години
А процеса срещу диктатора Борисов кога ще започне ?