На пазар за булки в бившия СССР

Бедни момичета опитват да се спасят от мизерията
21 апр 2013 09:00,
219
На пазар за булки в бившия СССР
Снимка от среща, организирана от един от сайтовете.

"Съотношението между мъже и жени може да бъде 1 към 10 или иначе казано си в рая", разказва оплешивяващ държавен служител от Великобритания, който за първи път посещава Украйна.

Всъщност, добре дошли, това е цяла индустрия за намиране на съпруги в бившия Съветски съюз и и бившите съветски републики. Основно „клиентите“ са британци и американци, неспособни да намерят любовта в родните си страни, пише в материал на "Дейли Мейл".

„Много от момчетата си мислят, че са умрели, и сега са попаднали в рая“, споделя въодушвено 47-годишен дундьо, докато очите му играят във всички посоки, жадно попивайки гледката на оскъдно облечени млади момичета, ходещи с походка, която би отивала на някой моден подиум в Париж.

Обикновено мъжете заплащат между 1500 и 3000 британски лири, за да посетят бивши съветски градове на турове, на които всичко е организирано така, че единственото ти притеснение е с колко повече жени ще съумееш да се срещнеш.

„Романтичните турове“ се организират на много места – от Киев през Волгоград до Велики Новгород.

В Украйна пазарът за запознанства изглежда, че процъфтява, облекчен от по-достъпния визов режим за страната в сравнение с Русия и други бивши съветски републики.

Изглежда обаче, че се задава вълна от сериозна критика, след като много блогъри започнаха да вдигат шум около „пазара за булки“ и да задават неудобни въпроси от рода на: „Какво представляват нашите страни, щом жените ни се предлагат на подобни мъже, доста от тях изглеждащи като перверзни дядовци?“ и „Как е възможно нашите жени да се унижават по подобен начин?“.

Мъжете, които посещават подобни екскурзии, получават обещание от организаторите, че ще бъдат в компанията на „приветливи, млади, красиви жени, които вярват в семейните ценности“. На тях им се казва, че ще срещнат повече красиви жени за 11 дни, отколкото ще срещнат за пет години.

Обикновено между 15 до 25 мъже се запознават с между 150 и 250 жени, често налагайки им се да използват услугите на преводач. Много от мъжете са двойно и повече по-възрастни от дамите, с които се запознават.
За да се улесни процесът, и двата пола носят табелки с имената си. Жените дори имат и номера - „като на пазар за роби“, коментира блогър.

„Нашите клиенти се запознават с до пет жени на ден“, обясняват от уебсайт, който предлага подобни турове за мъже от Западна Европа. „Киевски романс“ е екскурзия, която ви дава уникалната възможност да посетите един от градовете с най-много история в бившия Съветски съюз, а освен това ще срещнете стотици от красивите жени на Украйна. Намерете "специалната' жена!“, рекламират услугите си в сайта.

Често подобни турове включват в програмата си и още няколко града, в които мъжете имат възможността да открият половинката си. Това може да са провинциални градове, в които стандартът на живот е много нисък и според критиците това увеличава вероятността местните жени да се омъжат за чужденец, колкото и неподходящ да е той.

Един от сайтовете за подобни екскурзии рекламира този вид "туризъм" в град Полтава: „И градът, и жените са приятни. Полтава допринесе за едни от най-добрите събирания, които нашата компания е организирала.“

Държавен служител, който като почти всички, които предприемат тези пътувания, отказва да си каже името, разказва: „Имам провален брак зад гърба си и няколко краткотрайни връзки, от които нищо не се получи. Просто искам традиционна съпруга и много от мъжете като мен са тук поради същата причина. Вкъщи нашите жени са твърде независими, живеят собствени животи, не се грижат за съпрузите си по начина, по който са го правели нашите майки. Е, това не е толкова лошо, но аз все пак искам вкъщи традиционна домакиня. А ако имаме деца, тя ще си стои вкъщи и ще ги гледа. Толкова ли е лошо това?“.

Той е привлечен да се впусне в търсене на съпруга, защото чул, че „руските и украински жени не са омърсени от феминистки глупости“. Това всъщност е доста честа тема на подобни събития.

Искам старомодна приятелка, отгледана в стриктно семейство“, споделя Джим ДиГригорио, 68-годишен американец от Аризона, и допълва: „Тя трябва да идва от патриархално семейство, в което бащата е категорично начело, така че тя е свикнала мъжът да командва. Предпочитам аз да съм капитан на собствения си кораб.“

Той се е записал за една от тези екскурзии и ще обиколи половината свят в търсене на жена, която е „традиционна, но секси“ и поне на една трета от възрастта му.

Един от руските блогове публикува наскоро информация и снимки за подобни събития. Стотици гневни коментари, голяма част от които цветущи, засипват блога оттогава.

„Тя се продава за кока-кола“, казва един, а жена, наричаща се Надя, допълва под снимка на дебел американец и малка, слабичка женица: „Колко ли трябва да обичаш парите, за да тръгнеш с това!?“

А отговор на въпроса й бързо се появява от друг читател: „Да, а представи си го съблечен и шкембето му... извинявайте, трябва да отида да повърна!“

„Колко ли отчаяни са хората в нашата страна, щом млади и хубави момичета я напускат по този начин?“, пита се друг.

Все пак не всички мнения са такива. Един заявява: „Да, ама какъв друг избор имат? Местен мъж алкохолик, отказващ да работи, биещ жена си, неполагащ никакви грижи за децата си... тези момичета ще са по-добре с тези по-възрастни чужденци.“

Галина, 23-годишно момиче, която няколко пъти е ходила на подобни сбирки в Киев, споделя: „Лично аз отидох и огледах. Всичко това е много унизително – богати западняци и бедни украински и руски момичета. Много повече момичета, отколкото мъже.“

В една част от срещите жените позират по бельо, а в друга вървят, балансирайки някаква тежест върху главата си, за да могат мъжете да огледат по-добре фигурата им.

„Да, аз все пак търся чужденец за партньор, искам стабилност в живота си!“, споделя Галина, „Тук домашното насилие е ежедневие, мъжете ни се напиват до смърт, а разводите са нещо много трудно. Мисля, че не заслужавам това! Ако трябва да се омъжа за по-възрастен мъж от чужбина, който наистина иска да сподели живота си с мен, тогава съм готова, колкото и тъжно да ми е, да напусна с него родината.“

„Някои от момичетата обаче отиват там само заради парите. Една ми каза веднъж: „Няма такъв глупак като дъртия глупак. Ще взема всичко, което мога от него“, продължава да споделя младото момиче.

Собственичката на сватбена агенция Татяна Тасуева от Москва коментира темата така: „Ако момичето е младо и красиво, защо да не се продаде? Като е красива, защо трябва да е бедна?“.

От организациите в защита правата на жените обаче са категорични, че такива партита за запознанства са форма на дискриминация. Често подобни неща водят до сериозни проблеми като трафик на жени и домашно насилие.

Когато жената има малък шанс за кариерно развитие и й се плаща с 30% по-малко, отколкото на мъжа, както е в нашия случай, тя е изкушена от оферти за кариера в чужбина и извън семейната среда. Но такива партита не са добро нещо. Често те завършват с проблеми, жените отиват в непознати страни, където не говорят езика, не знаят нищо и за правата си.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: рускиниукраинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Гледах за тия работи в ютуба ,става въпрос за някви 40 годишни девственици американци дето са пълни лузари и нещастници не могат да си намерият някоя *** в америка ,и изтърсват една камара пари пред едни такива "фирми" измамници дето ги запознават с някви селянки дето нямат нищо общо с тази на снимката ,в най-добрия случай са някви посредствено изглеждащи жени да не кажа грозни,ама ония някви отчаяни *** пълна скръб,тъжна картинка!
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На пазар за булки в бившия СССР"Хахахахахаха абе тея британци големи комплексари били ,грамофонат плоча за СССР и тъпизмите още я въртят.А да ги питам като им взеха "Челси" на кои бог почнаха да се молят!
13
7
 
34
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Чакаи малко!Как тънат в мизерия?Сигурен ли си защото в един момент взимаха по 2000 лв ,а аналозите им от България по 800.Като сметнеш и по ниските цени на стоки ,горива ... Поне 2-3 пъти по-богати са от нас , единствено пиянките дето са нещо като наще клошари те са в мизерия ,но е по тяхно желание.Поне като ги говорите такива ала-баланици давате ли си сметка ,че има около 500 000 имота на руснаци в България !
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната статия която трябва да докаже колко велики са тея великобританци и що за *** са Украинките и изобщо хората извън великобритания.Нещата са яко шит!Дори най-грозните украинки или руските могат да станат миски в Англия,в случая са хванали някакъв си халф-проститутски сайт дело на същите Великобританци и развиват псевдотеория.Ако вървим по тая логика ,ще стигнем до извода ,че в Холандия женте трябва да работят като ***
11
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа на най-богатата страна на всички видове природни ресурси в света, тъне в мизерия. Малцина комунисти и техните близки тънат в охолство на стойност милиарди долари. Това е последицата от комунизма и това са комунистите - хора унищожаващи собствения си народ. Нашите комунисти са съветски ученици. Гласувайте за всеки, който поискате с изключение на комунисти и турци. Тогава имаме шанс.
10
9
 
28
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Това все пак е Украина уточнявайте!!В Русия не е точно така и не е мизерия.Руските "македонци" както им викам аз,сами са си виновни за това дередже!!!Като се правят на независими и чужди,така ще е!!!И не е толкова зле откъм пари просто наистина мъжете са им некадърници и алкохолици!!
9
12
 
33
 
! Отговори
пффффффффф преди 11 години
Аз предпочитам украинка, от колкото българка. Те всички си мислят, че всичко ще й идва наготово от "принца на бял кон". Да не говорим, че 90% ги мързи да вършат къщната работаТа не знам какво ми ги пропагандираш БГ мъжете. Като БГ жените са големия ***.
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15ти, тук става въпрос за рускини, не обиждай нас българите.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попийват добре, бият се мъжки.
6
8
 
33
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Еми то за западнярите ние сме нищо - имат ни за роби и втора категория хора, отдавна сме продадени от политиците ни на западните им господари, и добре че в Украйна и Русия все още има будни хора за разлика оттук! :(
5
2
 
52
 
! Отговори
Stel преди 11 години
Не забравяйте, че красотата е преходна, младостта също!
4
24
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Украинките и рускините наистина са красиви, НО освен за секс за друго не стават ... ментално увредени са, мислят само за повърхностни неща и мръсотии същите са и мъжете там ...и въобще всичко, което е живяло в комунизъме доведено до положение на скот.
3
21
 
32
 
! Отговори
Ну погоди преди 11 години
Хехе, рускините са страхотни красавици ... докъм 25 ;-DАнглоамериканците ги чака голям шок при превръщането им в тетки :( Със здраве да си ги ползват...И май не са чували какъв е процентът на спинозните в Украйна... и къде е Чернобил.
2
0
 
41
 
! Отговори
юнака преди 11 години
и в гр.Стара Загора има такъв пазар но там се търгуват копанарките,едни избилосани напудрени, на битака става пазара ,мисля че май месец беше събирането,харесваш плащаш и я вземаш.
1
3
 
41
 
! Отговори
к преди 11 години
Свежа славянска кръв за застоялата англосаксонска нация.