Ню Йорк е бил следващата мишена на братя Царнаеви

Това каза нюйоркският кмет Майкъл Блумбърг
Обновена: 26 апр 2013 07:44 | 26 апр 2013 07:26, Петя Славова
52
Ню Йорк е бил следващата мишена на братя Царнаеви
Батя Царнаеви. Снимка: БТА

Нюйоркският кмет Майкъл Блумбърг каза, че заподозрените извършители на бомбените атаки на Бостънския маратон са били набелязали Ню Йорк като следваща мишена за атентат, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Снощи бяхме информирани, че оцелелият нападател е разкрил, че Ню Йорк е следващият в списъка на мишените", каза Блумбърг в сградата на кметството. Той добави, че останалият жив атентатор Джохар Царнаев и неговият убит брат Тамерлан са изработили и други взривни устройства освен използваните в Бостън. Те планирали да детонират бомбите на "Таймс скуеър", пише БТА.

На пресконференцията до Блумбърг бе полицейският комисар Реймънд Кели, който каза, че братя Царнаеви искали да взривят наплощада в сърцето на Манхатън бомба в тенджера под налягане и пет бомби в тръби. На пресконференцията бе съобщено, че двамата братя обсъждали какво да правят с другите взривни устройства, които имали, и спонтанно решили да ги използват в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До 14. преди 11 години
Чеченците са се отцепили и имат правителство ?Джихадистите имат други теорий : " защитават исляма " който според тях е нападнат . И колко далеч го защитават .. Правят взривове !Майката на двамата каза че и тя е станала вярваща и се моли по 5 пъти на ден , Каза - не ме интересува дали ще го осъдите на смърт Аллах е над всичко !
12
3
 
5
 
! Отговори
Хо преди 11 години
Пак измишльотини на американските ***, чудейки се кого да нападнат и да му вземат ресурсите.Чеченците били терористи. Еми дръжки. Те както и доста други народи искат независимост от Русия. То по тази логика и Ботев и Левски също са били терористи, защото са изкали да отцепят България от Османската Империя.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янките, като толерасти да издадат няколко хиляди визи на подобни кавказци за да се убедят след няколко,че не всички ще започнат да правят гадории.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13. Не не става за приказка да си разказваш за лека нощ.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така като чета по диагонал, излиза, че един 19-годишен разгони фамилията на световните миротворци. Т'ва и за приказка за лека нощ не става.
8
1
 
3
 
! Отговори
До 9. преди 11 години
Много е лесно да сложиш бомби около неподозиращи хора .Но обрача. се затяха , когато са само и срещу 1 полицай , ( който не е въоръжен като тях ) , и нещата драматично се променят . От само един полицай , казва шефа на полицията на Бостън , който не е обучен за такива престрелки и взривове , който ляга в колата си и дава заден и се изхлузва от колата , оставяйки я да стрелят и взривяват , следва неговата срелба и подкрепа от други полицай . Тамерлан излиза на 5 метра срещу полицай-застелян е
7
4
 
14
 
! Отговори
Малко история преди 11 години
Руснаците са предупредили САЩ, че тия двамата са опасни, единият специално е ходил в лагери на терористи в Чечня да се среща с прочути имами и да се учи как се правят бомби. Американците обаче решават, че такива хора няма да нападнат САЩ, а ще действат само срещу Русия и нарочно не вземат мерки. Обаче който копае гроб другиму, сам пада в него. А тия чалмалии защо са нападнали държавата, която им е дала шанс да живеят като хора, вместо да живеят в пещери в планините в Чечня, не знам що за хораса
6
3
 
9
 
! Отговори
Малко история преди 11 години
На 22 юни 1941 Хитлер напада СССР и чеченците започват да взривяват влакове, да убиват полицаи (милиционери) и да палят складове в тила на Червената армия. Сталин не се церемнони и разстрелва терористите на място, а семействата им изпраща в Сибир. Така дядото на Царнаеви е заточен в Сибир. По-късно успява да избяга от СССР и да емигрира в САЩ, където получава американско гражданство. И сега внуците му ХАПЯТ РЪКАТА, КОЯТО ГИ Е ОТХРАНИЛА, мразят САЩ не по-малко, отколкото мразят Русия.
5
2
 
15
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Само мюсолманите си измислят дриги истории , че всичко е театър . Това е грешката на Американското правителство ,че даваше масово убежище на мюсолманите , включително и помощи ,Да се обърнат срещу държавата която им помага , да приемат РАДИКАЛЕН ДЖИХАДИЗЪМ и да взривяват !Днес приятелят на момоче от маратона съобщи че след 1 седмоца опити кракът и да бъде спсен , ще бъде ампутиран .
4
5
 
9
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
4. Абе *** , " парти ин Манхатан , е което няма как да не се разбере . Много думи които се използват от децата дошли в Америка на 8 години са английски със родният ми .Моята дъщеря също е в Америка от 8 годишна . Тя не може да говори чист български . Ако незнае българската , я замества с английска дума, когато си говорим на български Малкия брат е казал , че са планирали , след като са убили полицая в Кембридж да се махнат от Бостън и карат за Ню Йорк . Само мюсолманите имат друго мнени
3
16
 
16
 
! Отговори
* преди 11 години
Сега пък Ню Йорк , явно тия американци ще обвинят убитият за за всичко за което се сетят . А може да е тяхна постановка за да отклонят общественото мнение от нещо много по-важно ...
2
2
 
3
 
! Отговори
p преди 11 години
Kvi kamioni be. Kak moje samo negativizam v vas. Ima 8 godishno ubito dete. Kato e tolkova erbab da ode da grumne prezidenta ili bashta siMoje I parlamenta v bg
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези неща не се правят с тенджера и едно килце амониева селитра.Трябва камион и мнооооооого хексоген!