Внучката на Мао Цзедун е милионерка

Въпреки политиката за едно дете в семейство тя има три
Обновена: 9 май 2013 22:20 | 9 май 2013 21:00, Елка Василева
35
Внучката на Мао Цзедун е милионерка
Внучката на Мао се оказа милионерка. Снимка: архив, Reuters

Внучката на покойния китайски комунистически лидер Мао Цзедун е милионерка и това породи множество иронични коментари в Китай, предаде Франс прес.

Кун Дунмей, която е на около 40 години, и съпругът й Чън Дуншън са на 242-о място в списъка с богати личности, изготвен от китайското финансово списание "Ню форчън". Авоарите на двойката се оценяват на 5 милиарда юана /620 милиона евро/.

Кун е внучка на Мао и на третата му съпруга. През 2001 г. тя откри книжарница в Пекин и се обяви в защита на ценностите на китайската културна революция.

Разкритието на финансовото списание обаче накара много китайски посетители на форуми и блогъри да се подиграят, че тя е далеч от ценностите от епохата на Мао.

Освен с богатството си Кун стана обект на критики и заради нарушение на държавната политика на едно дете в семейството. Оказва се, че тя има три, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като наш'те команези. Пролетари от всички страни...
34
0
 
1
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
mi kat gi ima da si napravi plasti4na hirurgia da e 4ervena ne jalta kat dqdo si
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И комунисти и капиталисти са едни и същи, само гледат да крадат.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мао няма нищо общо с прогреса на Китай. Китай върви напред единствено благодарение на усилията на Дън Сяопин.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Китай може да имаш три деца, но има материални санкции. Тя явно може да си ги позволи. Защо не въведем и ние тази политика към ромите - живееш на помощи, нямаш право на второ дете!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
16, ако мислиш така, значи нямаш право да плюеш и по нашите политици и да се оплакваш от каквото и да било в тази държава. След като следваш логиката могъл-направил или по-скоро щом я оправдаваш, жалко за теб.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е то в светлия комунизъм, за който често си мечтаете тук.
28
1
 
9
 
! Отговори
Пича преди 11 години
Ясно, вчера беше "Ден на Победата" , днес явно е ден да каканижем против комунистите, барем си оправдаем надницата. ;-)Едно, че жената е богата по брак (но в статията естествено я пропускат тази подробност) , друго, че в Китай човек може да има колкото си ще деца, но за всяко след първото се плаща нарастваща глоба (която семейството очевидно може да си позволи). Много шум за нищо.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можем само да се учим от китайската политика в икономиката и в раждаемостта спрямо *** в България. Силна икономика и солена глоба за ***, които имат повече от 1 ***.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На фона на това с което е разполагал дядо и като държавен ресурс тва са парички за сладолед.Тая няма и един милиард.България е около 10 000 пъти по-бедна на пари и ресурс от Китай пък я вижте колко политически милионера и милиардера има.
25
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Щеше да е новина , ако не бе . Да направим класация на внуците на комунистическите величия и да видим има ли някой останал с народа си ?
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е че заплатите в България вече са по-ниски от тези в Китай, а българките не искат да раждат и по едно дете.
23
1
 
11
 
! Отговори
? преди 11 години
Важното е , че парите на Китайците от социализма си останаха в Китай , те имат отговорност и дисциплина - страната им да се развива и го правят във всички свери , даже дават заеми на Американците !
22
2
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Българина е човек, който за пари и имоти е способен да убие родител и/или приятел. Така, че българи, по- добре замълчете.
21
2
 
6
 
! Отговори
vrvm до 19 и 20 преди 11 години
Децата на капиталистите какви са?Те случайно богатствата да са ги натрупали чрез колонизация, войни, робство???Ами сега т.н. "капиталисти демократи", които сега "освобождават" и носят полъха на "демокрацията" в арабския свят, какво правят а?Опитват се да заграбят природни богатства май, чрез войни и убийства? Те и техните деца не са ли убийци и крадци питам??? Китай е велика сила и модела по който поеха е най-правилния и времето ще покаже. Другото е ала бала - "комунисти" , "демократи":)
20
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Също като децата и внуците на нашите бивши партийни лидери от соц.времето.Първите комунисти станаха първите капиталисти, но като изпечени мошенници и демагози продължават да замазват очите на простото племе с приказки за социална справедливост и загриженост за пенсионерите. По нагли *** от тях няма.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички деца на КОМУНИСТИ са милионери защото родителите им са крадци и УБИЙЦИ ...
18
5
 
8
 
! Отговори
vrvм преди 11 години
Не виждам какъв е проблема след като Китай от слабо развита страна заема в момента водещо място в света и се очаква в близките няколко години да измести САЩ от лидерската позиция. Мао е един от хората довели до това, а това както знаене не е никак малко. Незнам колко от вас биха били против да имаме лидер, които да изведе България до топ 5 в Европа (не искам първо), пък ако ще и 3 милярда да има внучкта, аз лично нямам против. Тук е обратното - съсипваш страната да си милярдер ти и внуците.
17
10
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 11Знам какво е културната революция. Период ,в който комунистическата партия на Китай подема кампания за цялостното прочистване на реакционните елементи. Къде със затвор,къде с екзекуция,но целта е една и съща - укрепване на народната власт. Одобрявам,въпреки че са допуснати много грешки и много невинни са загинали.
16
15
 
7
 
! Отговори
народопсихолог преди 11 години
Не виждам какъв е проблема. След като има акъл как да изкара милиони нека да го прави. Не виждам какъв точно е проблема. Или просто наш Ганьовец се нерви, че той всичко знае, всичко може, от всичко разбира, а в крайна сметка брои жълти стотинки и не може да си плати сметката за ток. За това единствената му радост в животеца му е да си свари домашната ракийка, да направи зелето и да набие жена си за лека нощ. Еххх ***, ***...