Седем души са убити при сблъсъци в Египет

Демонстранти са нападнали главната квартира на "Мюсюлмански братя"
1 юли 2013 07:29, Елка Василева
12
Седем души са убити при сблъсъци в Египет
Снимка: Reuters

Най-малко седем души бяха убити в Египет и повече от 600 пострадаха при сблъсъци, които избухнаха между поддръжници и противници на президента Мохамед Мурси вчера и през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Петима души са загинали в градове на юг от Кайро - по един в Бени-Суейф и Фаюм, и още трима в Асют. Престрелка в околностите на Кайро е отнела живота на още двама.

Вълненията са избухнали, когато демонстранти са нападнали главната квартира на движението „Мюсюлмански братя”, което стои зад Мурси. Стотици хора са хвърляли запалителни бомби и камъни срещу сградата.

Според държавни медии 11 души са били приети в болница с рани от сачми. От здравното министерство съобщиха за 613 пострадали при уличните боеве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
Кайро е най-голямото сметище, което съм виждала. Мисля, че трябва да изпратим някои постоянно мрънкащи българи там да видят какво е истинска мизерия. Е, на нас българите гинетично ни е заложено да хулим и да се оплакваме...
9
0
 
4
 
! Отговори
Профет Мемет преди 10 години
Гняв народен,гняв божи! Почна се! Преди повече от 3 години го предсказах! Като домино плочки, ще се срутят всички халифати,емирати,султанати и шейтанати! Крайно време е ,да се отърси света от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
8
0
 
1
 
! Отговори
. преди 10 години
Добре е заклан
7
0
 
11
 
! Отговори
Питър преди 10 години
Това, заедно със ставащото в Турция е супер важно, тъй като за пръв път ислямизацията започва да среща отпор в лицето на нормалните хора и новини като тази показват, че "талибаните" не са чак толкоз страшни, колкото се опитват да ги изкарат западните медии. Тепърва ще ядат сопа, както и всеки, който си мисли, че в 21 век може да накара някого да живее по правила, нямащи нищо общо с нормалното.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бе, тези хора просто са излезли "на кафе".
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се правят протести, а не като в БГ с цветя и фанфари и после очакваме промяна.Кучето не яде ли сопата няма как да се научи че не трябва да хапе стопанина си.
4
2
 
22
 
! Отговори
Какво толкова ги хва преди 10 години
Какво толкова ги хвалите - Египет за 20 години си е увеличил населението от 50 милиона на 80 млн. - никой ли не помисли, че няма икономика, която да издържи такова увеличение и да се действа по семейно планиране? Като цяло са необразовани и жените не работят. Май работата като с нашите цинговци - правим чаветата, пък после ще му мислим..За 20 год, арабите от 250 млн. стават 360 млн. Към 2050 прогнозите са да станат 600 млн.Ами ако тръгнат насам?
3
0
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТОЗИ МАТЕРИАЛ Е ПОБЛИКУВАН И ПОСЛАНИЕТО МУ Е КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА ВНИМАВАТ.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не това са хора каито се борят за правата си а не български мишоци!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei tova e protest...qvno tam plashtat na debelo da se protestira