Джон Кери и Чък Хейгъл ще убеждават Сената за Сирия

Русия изпраща парламентарна делегация в САЩ
Обновена: 2 сеп 2013 22:23 | 2 сеп 2013 22:15,
27
Джон Кери и Чък Хейгъл ще убеждават Сената за Сирия
Джон Кери. Снимка: Reuters
Американският държавен секретар Джон Кери и министърът на отбраната Чък Хейгъл ще защитят утре пред комисия в Сената идеята за евентуална американска военна интервенция в Сирия, предаде Франс прес, като се позова на източник от Сената на американския Конгрес.
 
Двамата министри ще говорят пред комисията по външни работи в Сената. Заседанието ще започне в 18,30 ч. по Гринуич. На него ще присъстват и други представители на администрацията на Обама.
Изявата на Кери и Хейгъл пред комисията в Сената е част от кампанията за лобиране в подкрепа на идеята за военна интервенция в Сирия, водена от администрацията на Барак Обама.
 
Целта й е да накара най-скептичните към идеята конгресмени да разрешат официално използването на сила срещу режима на Башар Асад.
 
Днес и утре президентът Обама и вицепрезидентът Джо Байдън ще разговарят по телефона с редица депутати от Камарата на представителите и със сенатори, съобщи високопоставен представител на правителството.Сенаторите Джон Маккейн и Линдзи Греъм, които подкрепят идеята за намеса в Сирия, днес имат среща с Обама в Белия дом.
 
Междувременно стана ясно, че Русия ще изпрати парламентарна делегация в САЩ, за да дискутира сирийската криза с членове на американския Конгрес, предадоха световните агенции, като цитираха председателите на двете камари на руския парламент.
 
"Искаме да разговаряме директно със сенаторите и с членовете на Камарата на представителите в Конгреса", заяви по време на среща с руския президент Владимир Путин Валентина Матвиенко, председателката на Съвета на Федерацията (горната камара на руския парламент). На срещата присъства и Сергей Наришкин, председател на Държавната дума (долната камара на руския парламент). 
 
Путин приветства инициативата на руските парламентаристи.
"Няма по-добър начин, за да се разберем взаимно. Директен диалог с американския парламент относно Сирия ще бъде значителен принос за руско-американските отношения", заяви Путин, цитиран от Франс прес.
Матвиенко поясни, че руската делегация има намерение да се срещне с американски парламентаристи преди 9 септември, датата на която Конгресът се събира на първо заседание след лятната си ваканция, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
могъщ социалист преди 10 години
С нетърпение очаквам деня, когато НРБ ще обяви война на САЩ и американците ще се предадат от страх.НРБ на 2 океана.Руснаците да не се ослушват и те, искаме си Татарстан,Чувашия,Балкария и Сибир до Япония!След това Китай сами ще се молят.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Патриот 10Другарю, бързо хапчетата, има опасност да те изгубим!
20
1
 
2
 
! Отговори
elica1204 преди 10 години
Надали амер. Сенат ще се хване на приказките на Чък и Джон, което е по-добрия вариант от евентуална война!!!САЩ да спрат да се надяват, че правейки по-богати вонните промишл.комплекси, правят по-богата цялата Америка! Видя се, че са я докарали почти до фалит и петро-долара всеки момент ще изпадне от класацията на световна валута! Дори само започването на евентуална война в Сирия ще запрати в историята господстващия долар, за което вече му дойде времето!
19
1
 
4
 
! Отговори
elica1204 преди 10 години
ОДИСЕЙЧО, голям защитник на САЩ се извъди!Сигурна съм, че ти плащат от посолството, да правиш контра на отрицателните коментари, за бруталната им, хищна, робовладелска и жестока към инакомислещите, политика!Да не те отчайвам, но голяма част от пишещите тук имат собствено мнение, базиращо се на логиката и наблюденията на фактите, а * когато фактите говорят, боговете мълчат* - да го перефразираме - когато фактите говорят, обамовците трябва да мълчат, а не ДА ЛЪЖАТ, като дърти ***!
18
2
 
2
 
! Отговори
krazu bull преди 10 години
На тоя мутрата защо ли ми прилича на ,,хищен"папагал
17
2
 
14
 
! Отговори
999 преди 10 години
Мога да направя едно предсказание ! Четете внимателно. Не знам кои какво е предсказал и какво си мисли,но аз от това което виждам в световен мащаб и особено в политиката на Американците и агресорката им политика която е едно към едно като тази от Рим и римската Империя казвам. Америка в место Демокрация донесе на света Война,в която тя заграбва богатствата На Държавите и Народите и унищожава бъдещето им. Но тя както и Рим ще бъде смазана и заличена. Защото човекът е познал какво е да си свободен
16
2
 
16
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
До ...Явно смяташ, че си умен рософоб а. Нещо здравата си се разясничил. Русия и Китай нямат право да губят Иран, изгубят ли го- губят себе си.Русиия, повярвай ми, има с какво да отговори на Америка.Най просто е да разруши инфраструктурата на Саудитска арабия и Катар.Има и по сложни варианти, които не са желателни- , сам помисли, ако Америка нацели Европа/Русия/ ще се запознаеш отблизо с някои елементи от менделеевата таблица- Геополитиката е планетарно понятие!
15
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 години
ДО този под менТи изобщо не мислиш. В 21 век не може варварската да се стреляме!!Трябва резолюция от ООН ..ХАХААХА
14
0
 
12
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Мисля, че решението на руските парламентаристи да дискутира проблема директно там, във Вашингтон, е наистина нова стъпка. Нашите партийни вождове също трябва да си говорят очи в очи, а не през медиите. И не да се ругаят или надприказват, а да водят диалог, който се отнася до техните действия насочени към решаване на националните ни проблеми . Хайде, господа, стига вече задкулисни игри или сделки. Стига боричкания за власт ! Знаем, че нито един от вас не става за лидер, но засега нямаме други.
13
6
 
11
 
! Отговори
Някой си там. преди 10 години
До Одисей1Не искам да гледам никакъв сеир, драги! Исках да кажа, че не можеш да държиш цял свят под напрежение за нищо. Като ще водиш война. Или я почваш. Или не. Не седиш с дни, на километри от някоя държава, да я заплашваш.
12
1
 
4
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
тия защо не реват срещу *** от словакия дето са плъзнали по цяла Европа, сега ние сме им криви.
11
5
 
16
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До ПатриотНие защо наричаме САЩ империята на злото ?!
10
1
 
10
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
TQ TAQ RABOTA SYS SIRIQ SE SPE4E ZDRAVO I CELIQ SVETOVEN ELIT VZE DA SI MERI PRIKAZKITE I DA SI VARDI ZADNITE 4ASTI.DANO RAZYMUT I DOBROTO DA NADDELEQT.ODISEI4O ZDRAVEI .KAKVI SA TIQ CINIZMI TUK TOQ NAROD IZKREIZI SAVSEM
9
3
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Кери е член на сатанинското тайно общество "Черепи и кости" ,както и Буш .РИтуалът им за посвещение в него е наовият член лежи в ковчег и маструбира пред останалите споделяйко най-съкровените си тайни.Така че като види те Кери си го представете как е лъскал бастуна в ковчези при сатанински ритуали!
8
1
 
7
 
! Отговори
Nyakoy преди 10 години
Az sim grozen,ama imalo i po grozni i ot mene...hi hi hi...hamerikanski grozni maymuni.Dano vi se virne 4etvorno na kub...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джим Кери ще им прави смешки, а Чък Норис ще им бие токати! Всички ще се убедят! В противното, разбира се!
6
4
 
20
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Джон Кери и Чък Хейгъл ще убеждават Сената за Сирия"Стига глупости...., всички вече знаят, че "дилемата" ще се реши от Подполковника и др Си Дзинпин на срещата на Г20 в Петербург. Ни сената, ни конгреса имат роля вече.
5
11
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
4 нема угодия за тебе кат онези моми си , защо нападат защо не нападат а ти сеир да гледаш , чакай сложно е едва ли би искал да бъдеш на мястото на Обама сега .
4
6
 
20
 
! Отговори
Някой си там. преди 10 години
Така война води ли се? Ако Обама беше толкова силен, нямаше да му седят корабите на 200 километра от брега на Сирия и да говорят постоянно "Ей сега нападаме. Всеки момент!" Като си сигурен в нещо, нападаш веднага и без предупреждение. Не да чакаш противника да се подготви и оборудва, и после да ревеш, че си загубил....*** американци.
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И*роди! Сатанисти! Хора, служещи на злото.