Ново рекордно ниво на радиацията във Фукушима 1

Подобно количество може да убие човек без екипировка за няколко часа
4 сеп 2013 07:48, Петя Славова
7
Ново рекордно ниво на радиацията във Фукушима 1
Снимка: Reuters

Ново рекордно високо ниво на радиацията около резервоарите за съхранение на радиоактивна вода, беше регистрирано в ядрената централа Фукушима 1, пострадала тежко от катастрофалното земетресение и цунами от 11 март 2011 г., предаде Ройтерс.

Датчици са отчели радиация от 2200 милисиверта на час, след като през уикенда там беше отчетена радиация от 1800 милисиверта, пише БТА.

Излагането на такова количество радиация е достатъчно да убие за няколко часа човек, който не носи предпазна екипировка. Данните засилват страховете относно елиминирането на последствията от аварията във Фукушима 1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
кофа преди 10 години
За Чернобил се изписаха тонове мастило-нали се случи в "империята на злото", а в Япония проблема е в пъти по голям,но всеки ти казва ,че всичко е под контрол и се укриват данни от които на много хора ще им упада косата,ама не от радиация,а от гняв за това колко ни заблуждават
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега трябва да признаят ,че незнаят дори къде е ядреното гориво изтекло от 3-те реактора и защо работниците немогат да стигнат до басейна с отработено ядрено гориво. Не вярвайте на медийте! Това е много по голяма катастрофа радиацията в атмосферата се покачва ,в франция забраниха на майките да ядат маруля и др подобни и да дават мляко от животни на децата. В същото време се мълчи за покачващата се радиация и нищо не правят. Добре ,че за чернобил имаше войничета а сега какво ще стоят и ще чакат.
4
1
 
15
 
! Отговори
Чистач преди 10 години
Допотопни амеркански централи в развит капитализъм. Честито!
3
4
 
7
 
! Отговори
Съсел мръсен! преди 10 години
Сега на японците ще им се изопнат очите още повече.
2
2
 
9
 
! Отговори
Moridin преди 10 години
Началото на края......
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо, лошо...